جاهای دیدنی اصفهان؛ فهرست تمام جاذبه ها، آدرس، عکس و قیمت
جاهای دیدنی اصفهان بیشمار است به همین دلیل اصفهان همان شهری است که همه ما آن را به نام نصف جهان میشناسیم. علت این لقب هم این است که جاهای دیدنی اصفهان تنوع بسیار زیادی دارند.
جاذبههای تاریخی دیدنی و جاهای طبیعی فراوانی در اصفهان وجود دارند. تمام این جاذبههای متنوع اصفهان، آن را به شهری دوستداشتنی برای مسافران تبدیل کرده است.
قرار است سفری شیرین و در عین حال کوتاه به تمام این جاذبهها داشته باشیم. اگر نمیدانید در سفر به اصفهان از کجا شروع کنید، این مطلب را بخوانید تا هیچکدام را از دست ندهید.
نقشه جاهای دیدنی جاهای دیدنی اصفهان
نقشه جاهای دیدنی اصفهان در زیر آمده است. هر کدام از این دیدنیها در اصفهان مشخص شده است.
مکانهای تاریخی اصفهان
میدان نقش جهان
میدان نقش جهان نماد تمام دیدنیهای تاریخی اصفهان است. این میدان بزرگ که جزو بزرگترین میدانهای جهان به شمار میرود، در دوران صفویه و زمان پادشاهی شاه عباس صفوی ساخته شد.
دور تا دور این میدان حجرههای متنوعی قرار گرفتهاند که صنایع دستی اصفهان را میفروشند.
آدرس: اصفهان، شمال شهر اصفهان، غرب خیابان حافظ
بیایید از همین جا گشتی دور میدان نقش جهان بزنیم و جاذبه های میدان نقش جهان را در همین مجله یکجا ببینیم!
عمارت عالی قاپو
عمارت عالی قاپو در گذشته ورودی اصلی اصفهان به سایر عمارتهای مهم شهر بوده است. در اصل شاه عباس اول صفوی این عمارت را در اصفهان ساخت تا قدرت و شکوه حکومتش را نشان بدهد.
الحق که این کار را به خوبی انجام داد. آنچه در معماری عالی قاپو بسیار جالب توجه است، ستونهای عمارت است که همگی از جنس چوب هستند. این عمارت و سردر ورودی زیبایش یکی از بهترین جاهای دیدنی اصفهان برای عکاسی است.
آدرس: اصفهان، میدان نقش جهان
درباره عالی قاپو بیشتر بخوانید.
مسجد امام اصفهان
دوران پادشاهی شاه عباس صفویِ دورانی بود که تمام مکانهای دیدنی اصفهان متولد شدند. مسجد امام نیز یکی دیگر از آنهاست. مسجد امام که حالا کاشیکاریها و حجاریهای آن هر بینندهای را به خود جذب میکند، به دستور شاه عباس اول صفوی ساخته شد.
این مسجد در آن دوران مهمترین مسجد شهر بوده و در کنار بناهای مهم دیگری مانند عمارت عالی قاپو و مسجد شیخ لطفالله ساخته شد.
آدرس: اصفهان، ضلع جنوبی میدان نقش جهان.
ساعت ورودی: در نیمه اول سال از ساعت ۹ تا ۱۲ و در نیمه دوم سال از ساعت ۱۴ تا ۱۷.
هزینه ورودی: ۵۰۰۰ تومان برای گردشگران داخلی و ۵۰۰۰۰ تومان برای گردشگران خارجی.
مسجد جامع اصفهان
مسجد جامع اصفهان، قدیمیترین و پر رمز و رازترین جاذبه دیدنی اصفهان باشد. درباره تاریخچه این مسجد حدس و گمانهای متفاوتی وجود دارد.
آنچه با اطمینان میتوان درباره این مسجد گفت این است که ساخت آن از دوران قبل از اسلام در ایران آغاز شده بود. آنچه امروز از مسجد جامع میبینیم، حاصل مرمتها و اضافه شدن تزیینات مختلف در دورانهای مختلف مانند دوران سلجوقی و صفوی است.
مسجد جامع حالا به موزهای بدل شده که داستان تحویل معماری ایران در طول سالهای مختلف را روایت میکند.
آدرس: اصفهان، میدان قیام، خیابان علامه مجلسی.
ساعت بازدید: از ساعت ۹ تا ۱۱ صبح و از ساعت ۱۳ تا ۱۶ بعدازظهر.
هزینه ورودی: ۵۰۰۰ تومان برای گردشگران داخلی و ۵۰۰۰۰ تومان برای گردشگران خارجی.
اگر اهل سفر به جاهایی هستید که به هنرشان معروف است، سری هم به جاذبه های تبریز بزنید.
مسجد شیخ لطف الله
مسجد شیخ لطف الله، یادگاری دیگر از شاه عباس صفوی است که حالا به یکی از مهمترین مکانهای گردشگری اصفهان تبدیل شده است. این مسجد به دست استاد محمدرضا اصفهانی و به صورت اختصاصی برای خاندان پادشاه ساخته شد. حالا مسجد شیخ لطف الله جزو برترین سازههای جهان قرار گرفته است.
کاشیکاری مختلف، نداشتن مناره، نورپردازیهای جذاب و خلاقانه و ورودی ۲۸متری مسجد و دهها ویژگی دیگر این مسجد را از سایر مساجد متمایز میکند.
شیخ لطف الله نیز یکی از عارفان ارزشمند دوران صفوی بود که به دعوت شاه عباس از لبنان به ایران نقل مکان کرده. شاه عباس نیز به افتخار او نام این مسجد را انتخاب کرد.
آدرس: اصفهان، ضلع شرقی میدان نقش جهان.
ساعت بازدید: در نیمه اول سال ساعت بازدید از ۹ تا ۱۲:۳۰ و ۱۴ تا ۱۷ و در نیمه دوم سال از ساعت ۹ تا ۱۱:۳۰ و ۱۳ تا ۱۶:۳۰ است.
هزینه ورودی: ۵۰۰۰ تومان.
پیشنهاد میکنیم این مقاله در باره «۶ شگفتی در مسجد شیخ لطف الله» از مجله جاباما را هم بخوانید.
حمام شیخ بهائی
به یکی دیگر از جاهای اسرارآمیز اصفهان میرسیم. حمامی بزرگ و رازآلود که گرمایش تمام آب آن فقط از طریق یک شعله انجام میشد. حالا اما متأسفانه آن شعله خاموش شده است.
این حمام در دوران صفوی و به دست دانشمند بزرگ، شیخ بهائی شاخته شد. برخی علت خاموش شدن شعله را بیدقتی در حین انجام تحقیقات میدانند.
معماری این حمام مانند سایر حمامها عمومی ایران بوده و تنها نکته منحصربهفرد آن، نحوه گرمایش حمام است.
آدرس: خیابان عبدالرزاق اصفهان، کوچه شیخ بهائی.
ساعت بازدید: در حال حاضر به دلیل مرمت و بازسازی، تمکان بازدید وجود ندارد.
حالا که در حال دیدن جاهای تاریخی با ترکیب هنر بینظیر ایرانی هستیم، بیایید خانه های تاریخی کاشان را هم ببینیم.
پل خواجو
پل خواجو از جاهای دیدنی اصفهان در شب است؛ البته به شرطی که آب زایندهرود جاری باشد و صدای آن روح شما را نوازش دهد.
پل خواجو نیز از بناهای ساختهشده در دوران صفویه است که عاملی مهم در ادامه حیات اصفهان به شمارمیرود. نحوه ساخت این پل به گونهای است که در هنگام وقوع سیل، مسیر آب را منحرف میکند.
با این کار نه تنها شهر آسیبی نمیبیند؛ بلکه سفرههای آبهای زیرزمینی نیز پر میشوند. پل خواجو عجایب زیادی دارد که از آنها میتوان به مجسمههای شیر سنگی و شمع پل خواجو اشاره کرد.
تفاوت این پل با سیوسه پل در معماری زیبا و وجود ساختمانی مخصوص اقامت پادشاه در میان پل است.
آدرس: انتهای خیابان کمالالدین اسماعیل اصفهانی.
درباره پل خواجو و راز و رمزهای معماری آن بیشتر بخوانید.
کلیسای وانک
در دوران جنگ صفویان با عثمانیها، شاه عباس صفوی محلهای در اصفهان به نام جلفا را به ارامنه اهدا کرد. پس از سکونت ارامنه در این محله، حکایت جدیدی در این مجله آغاز شد.
کلیسای وانک تنها یکی ازکلیساهای ساخته شده در آن زمان است. کلیسای وانک، کلیسایی با معماری ساده و در عین حال دیدنی است که گذر زمان آثار هنری هنرمندان مختلفی را در گوشه و کنار آن به یادگار گذاشته است.
حالا این کلیسای دیدنی بخشهای مختلفی دارد و در هر بخش آن نقش و نگارهای مختلفی را خواهید دید.
آدرس: محله جلفا، خیابان نظر شرقی، کوچه کلیسای وانک
ساعت بازدید: هرروز از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۳:۳۰ و از ساعت ۱۶ تا ۱۸:۳۰.
هزینه بازدید: ۱۵۰۰۰ تومان برای گردشگران داخلی و ۵۰۰۰۰ تومان برای گردشگران خارجی.
اگر سفر به مرکز ایران را مدنظر قرار دادهاید، بعد از اصفهان به شیراز بروید و جاذبه های شیراز را که در زیبایی بیشباهت به اصفهان نیست، ببینید.
سی و سه پل
سی و سه پل یکی دیگر از مکانهای تاریخی اصفهان است که این مکان هم در دوران شاه عباس صفوی اول ساخته شد. جالب است بدانید که این پل حاصل هنر پسر محمدرضا اصفهانی، معمار خلاق مسجد شیخ لطف الله است. در گذشته این پل طولانی میزبان جشنهای مختلفی در ایران بوده است.
برخی نیز میگویند نام این پل به آناهیتا، الهه آب برمیگردد. از زیباترین ماظر اصفهان، پل سی و سه پل در شب است که نورپردازیهای خیرهکنندهای دارد. حالا اما با زایندهرودی که خشک شده است، این پل دیگر صفای قدیم را ندارد.
آدرس: ابتدای جنوبی خیابان چهار باغ بالا.
اگر راهی سفر به اصفهان شدید، یکی از جسورانهترین انتخابها این است که در هاستل رگ راگ یکی از معروفترین هاستلهای ایران بمانید!
زاینده رود
شنیدن نام زاینده رود حالا برای همه ما بسیار دردناک است؛ چراکه در چند سال اخیر در نتیجه سوءمدیریت به خشکسالی بدی دچار شده است.
این رود، بزرگترین و مهمترین رود ناحیه مرکزی ایران است که اصفهان را به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم میکند.
از گذشته تا بحال پلهای متعددی روی این رود ساخته شد که به محل گردش و تفریخ مردم و همچنین عوامل مهم حیاتی اصفهان تبدیل شدند.
زاینده رود از رشته کوههای زاگرس سرچشمه گرفته و در نهایت به تالاب گاوخونی میریزد. این رود عامل اصلی حیات و شادابی اصفهان و کشاورزی در این شهر است.
کاخ چهلستون اصفهان
کاخ چهلستون یک نمونه تمام عیار از یک باغ سلطنتی و باشکوه است. همانطور که احتمالاً میتوانید حدس بزنید، این باغ در دوران صفویه ساخته شد.
نکته جالب توجه درباره این باغ این است که باغ چهلستون به سایر باغها نیز راه داشت تا به مرکز دیگر شهر، یعنی میدان نقش جهان، میرسید.
درون این باغ موزه نقاشیهای حیرتانگیزی را مشاهده خواهید کرد که هرکدام حکایتگر یکی از وقایع تاریخی آن زمان هستند. برای رفتن به باغ چهلستون فصل بهار و یا تابستان را پیشنهاد میدهیم؛ تا در هوایی خنک و مطبوع از طبیعت و همچنین زیبایی معماری بنا لذت ببرید.
آدرس: شرق خیابان چهارباغ پایین، جنوب خیابان سپه و غرب میدان نقش جهان.
ساعت بازدید: از ساعت ۹ تا ۱۷ بجز تعطیلیهای خاص.
هزینه ورودی: ۵۰۰۰ تومان برای گردشگران داخلی و ۵۰۰۰۰ تومان برای گردشگران خارجی.
اگر دنبال دیدنیهای خاص هستید، همانطور که گفتیم آنها را در شیراز هم میتوانید پیدا کنید، مثلا سری به شاهچراغ شیراز بزنید و از هنر معماری گذشته حیرتزده شوید.
بازار قیصریه
بازار قیصریه هم بهترین مکان برای خرید سوغاتی و صنایع دستی اصفهان است و هم بهترین فرصت برای تماشای معماری بینظیر صفویان.
این بازار در دوران صفویه بزرگترین و مجللترین بازار اصفهان بوده است. بازاری ۲ طبقه که حالا هر سوغاتی فکرش را بکنید در آن پیدا میشود. مهمتر از همه، سردر بازار قیصریه است.
این سردر زیبا علاوه بر داشتن کاشیکاریهایی که با گذشت زمان همچنان زنده هستند، نقش و نگارهایی از حوادث آن روزگار نیز دارند.
آدرس: شمال میدان نقش جهان.
اگر به دیدن بازارهای سنتی علاقهمندید، این مطلب را در باره معروف ترین بازارهای سنتی ایران بخوانید.
کلیسای بیت اللحم
کلیسای بیت اللحم یکی دیگر از کلیساهای محله جلفا است.
این کلیسا در دوران صفوی و به دست فردی به نام خواجه پطورس ولیجانیان ساخته شد. جالب است بدانید که معماری زیبای این کلیسا باعث شده که این کلیسا جزو ۲۳ کلیسای بسیار زیبای دنیا به شمار برود.
آدرس: خیابان نظر شرقی، میدان بزرگ جلفا.
ساعت بازدید: از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۷:۳۰.
هزینه ورودی: ۵۰۰۰ تومان.
آرامگاه صائب تبریزی
دوران صفویه یادگارهای بیشماری در اصفهان به جا گذاشته است که هویت شهر را میسازند. صائب تبریز یکی از شعرای دربار صفویان بود که در سن ۷۰سالگی و در حالی که از دربار خارج شده بود، از دنیا رفت.
مقبره او در دوران پهلوی کشف شد. در آن زمان آرامگاه او باغی بود که در مالکیت یک تاجر بود. سرانجام با پیگیری افراد مختلف، این مکان به آرامگاهی باشکوه و با معماری الهامگرفته از صفویان تبدیل شد. آرامگاه صائب در سال ۱۳۴۷ افتتاح شد.
آدرس: خیابان صائب، باغ تکیه.
ساعت بازدید: هر ساعت از شبانه روز و هزینه ورودی ندارد.
کاخ هشت بهشت
کاخ هشت بهشت یکی دیگر از کاخهای باشکوه دوران صفویان است که حالا به یکی از محبوبترین جاهای دیدنی اصفهان تبدیل شده است. این کاخ در میان باغ گلدسته قرار دارد.
در طول این زمان ماجراهای فراوانی بر این باغ گذشته است. ناصرالدین شاه این باغ را به بانو عظمی افتخار الدوله واگذار کرد. از آن زمان تا کنون تغییرات زیادی در باغ ایجاد شد.
در سال ۱۳۴۳ این باغ به مالکیت وزارت فرهنگ و ارشاد رسید و به مکانی برای بازدید عموم بدل گشت.
آدرس: خیابان باغ گلدسته، پارک شهید رجایی
ساعت بازدید: ۹ تا ۱۷
هزینه بازدید: برای گردشگران داخلی، ۴۰۰۰ تومان و برای گردشگران خارجی، ۳۰۰۰۰ تومان است.
اصفهان یکی از دیدنیترین مقاصد برای وقتی است که برای سفر در زمستان برنامهریزی میکنید. اینجا درباره بهترین مقاصد برای سفر زمستانی بیشتر بخوانید.
مدرسه چهار باغ
در دوران پادشاهی آخرین پادشاه صفویان، آخرین بنای باشکوه این دوران، یعنی مدرسه چهار باغ، ساخته شد. از این مدرسه در آن زمان برای تحصیل طلاب علوم دینی استفاده میشد.
در این مدرسه، یک کتابخانه غنی و کامل و چندین حجره در اطراف مدرسه قرار داشت که برای اقامت طلاب مورد استفاده قرار میگرفت. مهمترین ویژگی این مدرسه، کاشیکاریهای خیرهکننده آن است که هر بینندهای را وادار به تحسین میکند.
آدرس: ضلع شرقی خیابان چهار باغ عباسی.
ساعت بازدید: روزهای پنج شنبه از ۱۴ تا ۲۰ و روزهای جمعه از ۸ تا ۲۰.
هزینه ورودی: ۵۰۰۰ تومان.
منارجنبان اصفهان
منارجنبان یکی از جاهای دیدنی اطراف اصفهان است که نباید دیدن آنها را از دست بدهید. این بنا از چند بخش تشکیل شده است که منارهها، مهمترین بخش هستند.
در این بنا با تکان دادن یکی از منارهها، دیگری و بخشهایی از بنا نیز تکان میخورد. علت این موضوع یک تئوری فیزیک است که نشان میدهد این منارهها به دلیل ارتباط با یکدیگر، این واکنش را نشان میدهند.
آدرس: کیلومتر ۶ جاده اصفهان به طرف نجف آباد.
ساعت بازدید: ۹ تا ۱۸
هزینه ورودی: ۵۰۰۰ تومان.
خانه جواهری
خانه جواهری یک خانه قدیمی یادآور روزهای شیرین گذشته است. این بنا در دوران قاجار ساخته شده است و حالا به یکی از جاهای دیدنی اصفهان برای تماشای عموم تبدیل شده است. هماکنون در این خانه، کارگاههای هنرهای دستی و صنایع اصفهان برگزار میشود.
آدرس: خیابان ابن سینا، کوچه مسجد آقانور.
موزه تاریخ طبیعی اصفهان
برای کسانی که میخواهند درباره طبیعت چیزهای بیشتری بدانند، موزه تاریخ طبیعی اصفهان را پیشنهاد میکنیم. همانطور که از نام این مجموعه پیداست، در این موزه آثاری ارزشمند از طبیعت ایران از سرتاسر کشور جمع آوری شده است.
هدف از این کار معرفی طبیعت و اقلیم ایران و جلوگیری از تخریب آن بوده است.
آدرس: خیابان استانداری.
ساعت بازدید: ۹ تا ۱۷.
هزینه ورودی: ۳۰۰۰ تومان برای گردشگران ایرانی و ۲۰۰۰۰ تومان برای گردشگران خارجی.
حمام قاضی
حمام قاضی اصفهان از جمله معدود حمامهای تاریخی است که تغییر کاربری نداده است. این مجموعه در اردیبهشت ۱۳۹۸ پس از بازسازی، افتتاح شد و هماکنون مورد استفاده عموم مردم است. در این حمام هم بخش زنانه وجود دارد و هم بخش مردانه. با رفتن به اصفهان میتوانید تجربه حمام کردن در یک حمام عمومی را هم داشته باشید.
آدرس: خیابان ابن سینا ۳۷، بازارچه قاضی
ساعت کاری: ۷ الی ۱۶.
هزینه بلیت: ۲۰۰۰۰۰ تومان.
حمام علی قلی آقا
حمام علی قلی آقا یک حمام به جا مانده از اواخر دوران پادشاهی صفویان است. این حمام به گونهای ساخته شده است که هم زنان و هم مردان امکان استفاده از آن را داشتند. روی در و در یوار این حمام کاشیکاریهایی با نقش نگارهای اسلیمی کشیده سده است که فضایی دلنشین ر خلق میکند. حالا این حمام به موزه مردمشناسی اصفهان تغییر کاربری داده است.
آدرس: خیابان بیدآبادی.
هزینه ورودی: ۵۰۰۰ تومان برای گردشگران ایرانی و ۱۵۰۰۰ تومان برای گردشگران خارجی.
هر قدر که به سمت جنوب ایران بیشتر سفر میکنیم، شگفتیها بیشتر میشود. در این نوشته درباره جاهای دیدنی جنوب ایران بیشتر بخوانید.
برج کبوتر گورت
برج کبوتر گورت یکی از دیدنیهایی است که در نزدیکی اصفهان قرار دارد. این بنا یک عمارت استوانهای شکل است که از ۲ استوانه داخلی و خارجی ساخته شده است.
ای برج در روستای گورت قرار گرفته است که پر است از برجهای کبوتر شبیه به برج گورت. این برجها مأمن تعداد زیادی کبوتر هستند.
آدرس: دهستان قهاب، روستای گورت.
برج کبوتر مرداویج
برج کبوتر مرداویج نیز یک برج کبوتر قابل توجه در مرداویج است که در خود چیزی حدود ۱۵هزار لانه کبوتر را جای داده است. برای خروج کبوترها، ۷۷۰ حفره با ابعادی دقیقاً به اندازه یک کبوتر در نظر گرفته شده است. هدف از ساخت چنین برجهایی، استفاده از فضله کبوترها به عنوان کود کشاورزی است.
آدرس: اصفهان، خیابان مرداویج.
خانه معتمدی
خانه معتمدی خانهای سات که تاریخچه ساخت آن به دوران زندیه برمیگردد؛ اما در ادوار پس از آن تغییرات زیادی در آن ایجاد شد. در دوران پادشاهی ناصرالدین شاه، فردی به نام ملاباشی در این خانه اقامت داشت که بسیار میان مردم محبوب بود و به همین دلیل تا مدتها نام این خانه، خانه ملاباشی بود.
زمان گذشت تا در سال ۱۳۸۰ فردی به نام معتمدی این خانه را خرید و با تلاش بسیار موفق شد آن را در فهرست آثار ملی ایران ثبت کند. حالا این خانه را به نام معتمدی نیز میشناسند.
آدرس: خیابان هشت بهشت غربی، کوچه ملاباشی.
از آنجایی که این خانه، ملک شخصی است ساعت و قیمت مشخصی برای بازدید از آن تعیین نشده است.
سردر بازار قیصریه
بازار قیصریه که بالاتر داستانش را تعریف کردیم، سردری دارد که هرچه از شکوه و زیبایی معماری صفویان بخواهید ببینید، در آن به نمایش درآمده است.
این سردر در گذشته ۳ طبقه بوده که حالا طبقه سوم آن تخریب شده است. در این سردر نقاشیهایی ظریف و دیدنی از وقایع تاریخی ایران کشیده شدهاند.
برای اطلاعات بیشتر درباره سوغاتیهای اصفهان این مقاله از مجله جاباما را مطالعه کنید.
آدرس: شمال میدان نقش جهان.
قبرستان تخت فولاد
قرستان تخت فولاد، گوستانی بزرگ و باستانی است که قدمتش شاید حتی به دوران پیش از اسلام نیز بازگردد. علت شهرت این قبرستان افرادی است که در این مکان به خاک سپرده شدهاند که این مکان را جزو گورستانها ی مهم و مقدس اسلام قرار میدهد.
علاوه بر این موضوع، هنرهای حجاری و سنگتراشی که در این قبرستان به کار رفته است، آن را به مکانی دیدنی تبدیل میکند.
آدرس: خیابان فیض.
ساعت بازدید: ۹ تا ۱۷.
عصارخانه شاهی
عصارخانه به مکانی کفته میشد که در آنها با استفاده از یک سنگ آسیاب بزرگ و چهارپایان، عصاره روغن گرفته میشد و یا ادویههایی مانند زردچوبه و فلفل سیاه را خرد میکردند.
عصارخانه شاه یکی از بازماندگان این مکانهاست که حالا به موزهای برای مردم تبدیل شده است. این عصار خانه در دوران صفویه ساخته شد و حالا در آن کارگاههای تاریخ شفاهی اصفهان برگزار میشود.
آدرس: میدان نقش جهان، جنب ورودی بازار قیصریه.
ساعت بازدید: از شنبه تا سهشنبه، ساعت ۹:۳۰ تا ۱۷ و روزهای چهارشنبه و پنجشنبه از ساعت ۹:۳۰ تا ۱۶.
هزینه ورودی: ۵۰۰۰ تومان.
آتشگاه اصفهان
آتشگاه اصفهان که به آن قلعه ماربین نیز میگویند، بنایی اصیل و به یادگار مانده از دوران ساسانیان است. در آن زمان این مکان محلی برای عبادت زرتشتیان و مکانی برای روشن نگه داشتن آتش جاودان بوده است.
آدرس: ۸کیلومتری غرب اصفهان، بخش ماربین.
ساعت بازدید: ۹ تا ۱۷.
هزینه ورودی: ۱۵۰۰۰ تومان.
اگر به تاریخ ایران باستان و زرتشت علاقه مندید، آتشکده یزد هم جاذبه های زیادی برای شما دارد.
خانه تاریخی دهدشتی
خانه دهدشتی یک خانه قاجاری قدیمی است که حالا به کافهای برای میزبانی از مردم تبدیل شده است. این خانه نیز مانند تمام خانههای قدیمی از حیاطی با یک حوض خوش و آب رنگ و عمارتی با شیشههای رنگی تشکیل شده است. منوی کافه اینجا نیز هم غذای سنتی دارد و هم فست فود.
آدرس: دروازه دولت، خیابان باب الرحمه، کوچه شماره ۱.
در بین شهرهای مرکزی ایران، یزد هم دیدنیهای اینچنینی فراوانی دارد. درباره جاهای دیدنی یزد، اینجا بیشتر بخوانید.
پل شهرستان اصفهان
پل شهرستان اصفهان قدیمیترین پلی است که بر روی زاینده رود ساخته شده. ساخت این پل به دوران ساسانیان برمیگردد و در دوران سلجوقی نیز مرمت شد. این پل بر روی سنگهای کف رودخانه ساخته شده است.
آدرس: خیابان مشتاق سوم.
سبزه میدان اصفهان
سبزه میدان اصفهان از دیدنیهای تاریخی اصفهان است که روزگاری مهمترین میدان شهر بوده است. این میدان پس از ساخته شدن میدان نقش جهان و انتقال بازار به آنجا، میدان عتیق یا کهنه میدان نام گرفت.
آدرس: تقاطع چهار خیابان ولیعصر، هاتف، عبدالرزاق و مسجد جامع.
خانه تاریخی زهتاب
خانه تاریخی زهتاب حالا دیگر متأسفانه جزو جاهای دیدنی اصفهان نیست؛ چراکه در سال ۱۳۹۴ به طور کامل تخریب شد. این خانه، خانهای قاجاری بود که توسط حاج محمد زهتاب ساخته شده بود.
جاهای دیدنی اصفهان در دل طبیعت
باغ پرندگان اصفهان
باغ پرندگان اصفهان هم یک پارک بسیار زیبا برای تماشای انواع پرندگان است و هم یک مجموعه حرفهای که به نگهداری و تکثیر گونههای متفاوت پرندگان میپردازد. این باغ از چندین بخش تشکیل شده است. در هر بخش فضاهایی ساخته شده است تا مطابق با محل زندگی پرندگان در دل طبیعت باشد. همجنین با در نظر گرفتن قفسهای بزرگ آهنی، پرندگان کوچک را از خطر شکار شدن و آسیب توسط پرندگان بزرگتر در امان نگه داشته است.
آدرس: میدان شهروردی، خیابان الفت.
ساعت بازید: در نیمه اول سال از ۹ تا ۱۹ و در نیمه دوم سال از ۸:۳۰ تا ۱۶:۳۰.
هزینه ورودی: از ۲۵۰۰۰ تومان تا ۳۰۰۰۰ تومان متغیر است.
درباره باغ پرندگان کیش هم میتوانید بیشتر بخوانید.
پارک کوهستانی صفه
کوهستان صفه، از جاهای دیدنی اصفهان در دل طبیعت است که کوهی از رشته کوه زاگرس است که در جنوب اصفهان قرار گرفته است. این محل حالا به یک مجموعه تفریحی با امکاناتی کامل تبدیل شده است که آخر هفتهها میزبان بسیاری از مسافران و مردم محلی است.
در این محل، صخرهها و تپههای متعددی وجود دارد که برای علاقهمندان به کوهنوردی مناسب است. از امکانات تفریحی صفه میتوان به شهربازی، تلهکابین و البته رستورانها و کافیشاپها اشاره کرد.
آدرس: بلوار شهدای صفه.
ساعت کاری: از ۶ تا ۲۴.
باغ گلهای اصفهان
باغ گلهای اصفهان پارکی در نزدیکی زاینده رود است. این پارک وسیع کلکسیونی از ۳۹۵ گونه گیاهی اس که با دقت و ظرافت در بخشهای مختلفی به نمایش درآمدهاند. باغ گلها علاوه بر داشتن طبیعتی چشمنواز، شربتخانهای نیز در مزکز خود دارد که با دیدنش به یاد تمام بناهای قدیمی اصفهان میافتید.
قم زدن در این باغ و تماشای گل و گیاهانی که در هرگوشه طنازی میکنند، اواقاتی شیرین را برایتان خلق خواهد کرد.
آدرس: میدان بزرگمهر، ابتدای خیابان سلمان فارسی.
ساعت بازدید: ۷ تا ۲۱.
هزینه ورودی: ۶۰۰۰ تومان برای گردشگران داخلی و ۵۰۰۰۰ تومان برای گردشگران خارجی.
درباره باغ ارم شیراز که زیباییش شما را یاد این باغ میاندازد، بیشتر بخوانید.
مکانهای تفریحی اصفهان
چهار باغ عباسی
خیابان چهار باغ عباسی، خیابانی طولانی و دیدنی در اصفهان است که از سی و سه پل آغاز شده و به سمت بالای شهر امتداد مییابد. این محله در دوران صفوی به دستور شاه عباس اول ساخته شد.
در آن دوران، باغها و عمارتهای فراوانی در اطراف این خیابان وجود داشت که بخش زیادی از آنها در دوران قاجار از بین رفت. در دوران پهلوی اما به دستور رضا شاه، چهار باغ پایین درست شبیه به معماری چهار باغ عباسی ساخته شد تا این مجموعه کامل شود. بسیاری از جاهای دیدنی اصفهان در نزدیکی این خیابان قرار گرفتهاند.
محله جلفا
محله جلفای اصفهان به دست ارامنه و در دوران صفویه ساخته شد. رفتن به این محله مانند این است که به دنیایی جدید با معماری و فرهنگی کاملاً غربی آن هم در دل اصفهان پا میگذارید.
تعدای از جاهای دیدنی اصفهان مانند کلیسای وانک در این محله قرار دارند. جالب است که این محل اصالت خود را همچنان حفظ کرده است و حال و هوای کوچه پس کوچههایش کاملاً شبیه به روزگار گذشته است.
در این محل میتوانید خود را به نوشیدن قهوه دعوت کنید در حالی که به یک موسیقی غربی گوش میدهید.
آکواریوم اصفهان
آکواریوم اصفهان، مجموعهای وسیع است که از گونههای مختلف آبزیان نگهداری میکند و به شما نیز فرصت تماشای آنها را میدهد. در این آکواریوم میتوانید از دل یک تونل آبی عبور کنید. در این تونل انواع ماهیان و آبزیان را مشاهده کرده و برای یک لحظه حس کنید به دنیای زیر آب رفتهاید.
آدرس: خیابان الفت، پارک ناژوان.
ساعت بازدید: ۱۰:۳۰ تا ۱۹.
هزنیه ورودی: ۳۰۰۰۰ تومان.
درباره آکواریوم کیش هم بیشتر بخوانید.
بهترین مراکز خرید اصفهان
خرید کردن بخشی از سفر است که به هیچ وجه نمیتوان از لذت آن چشمپوشی کرد. اصفهان هم که پر از سوغاتیهای رنگارنگ و صنایع دستی. بازار قیصریه مهمترین نامی است که در میان مراکز خرید اصفهان میشنوید. جایی در دل بافت تاریخی شهر از شیر مرغ تا جان آدمیزاد در آن پیدا میشود. بعد از این بازار سنتی به مراکز خرید مدرن و پاساژها میرسیم. برای یک خرید چند ساعته میتوانید به مراکز خریدی مانند سیتی سنتر و یا مرکز خرید جلفا مراجعه کنید.
درباره بهترین مراکز خرید اصفهان در این مقاله از مجله جاباما بیشتر بخوانید.
بهترین رستورانهای اصفهان
اصفهان شهری است که هر گوشهاش نشانی از تاریخ دارد. در چنین شهری باید هم به رستوران سنتی بروید و مزه غذاهای اصفهانی را در بهترین رستورانها بچشید.
در میان لیست بلند رستورانهای اصفهان، نامهایی مانند رستوران نقش جهان، رستوران شهرزاد که همه اصفهانیها آن را میشناسند و رستوران ترنج خودنمایی میکند. اگر هم به دنبال فست فود و غذاهای مدرن هستید، رتوران هرمس، فست فود آرابو در محله ارامنه و کافه هوگو در خانه دهدشتی را از یاد نبرید.
اگر اهل شگمگردی هستید و به اصفهان سفر کردهاید، این مقاله از مجله جاباما را از دست ندهید.
اجاره اقامتگاه سنتی و بوم گردی ویلا و سوئیت و هتل در اصفهان
سایت جاباما اجاره اقامتگاه را برای شما آسان تر از همیشه کرده است. در اصفهان هر نوع اقامتگاهی که بخواهید، پیدا میشود.
در میان تمام اقامتگاهها و جاهای دیدنی اصفهان، ما به شما اقمتگاههای بومگردی را پیشنهاد میکنیم. مکانهایی که با الهام گرفتن از حال و هوای طبیعی و تاریخی شهر، اتاقهایی سنتی و دوستداشتنی در اختیارتان قرار میدهند.
برای اجاره هر نوع اقامتگاهی، کافی است در سایت جاباما تاریخ رفت و برگشت سفر خود را مشخص کنید؛ تا لیست مکانهای در دسترس برای شما به نمایش دربیاید.