روستای ورکانه یکی از روستاهای توریستی و زیبای همدان است که به داشتن آب‌وهوای خوش در فصل بهار و تابستان، طبیعت چشم‌نواز و معماری خاص خانه‌هایش معروف است. اگر در سفر به این روستا، حس کردید که کوچه‌های سنگ‌فرش و دیوارهای سنگی خانه‌هایش به نظرتان آشنا می‌آید، احتمالاً بخش‌هایی از سریال علی‌البدل، به کارگردانی سیروس مقدم را به‌خاطر می‌آورید. این سریال در روستای ورکانه ساخته شد و نقش مهمی در معرفی جنبه‌های توریستی این روستای زیبا داشت.

به‌هرحال سفر به روستای ورکانه یک تجربه ناب و منحصربه‌فرد است که به شما امکان می‌دهد علاوه بر گشت‌وگذار در طبیعت باصفای این روستا، با فرهنگ و آداب‌ورسوم مردم این بخش از کشور هم آشنا شوید و تجربه نابی از سفر به آن داشته باشید. این مقاله شما را با روستای ورکانه و همه آنچه برای سفر به آن باید بدانید آشنا می‌کند.

معرفی روستای ورکانه

معرفی-روستای-ورکانه.jpg در میان شش روستای تاریخی همدان، ورکانه یکی از جذاب‌ترین و شاید منحصربه‌فردترین آن‌هاست. ورکانه در فاصله کمی از شهر همدان قرار دارد و روستایی با قدمت بیش از چهار قرن است. نخستین چیزی که در هنگام ورود به این روستا و گردش در آن توجه گردشگران را جلب می‌کند، معماری خانه‌ها و تزیینات سنگی آن‌هاست؛ به شکلی که ظاهری خشن و متفاوت به خانه‌ها می‌بخشد و بازدیدکنندگان را به یاد دهکده‌های آلپ می‌اندازد.

انگار درخشش سنگ‌ها در زمینه خوش‌رنگ طبیعت ورکانه، جذابیت بیشتری دارد و این روستا را در چشم گردشگران، زیباتر و دلپذیرتر می‌کند. شاید برای شما جالب باشد که بدانید مخترع اولین قلب مصنوعی در جهان یعنی پروفسور توفیق موسیوند، متولد همین روستاست که همراه شدن نام ایشان در کنار روستای ورکانه، به شهرت بیشتر آن کمک کرده است.

بخش زیادی از سرسبزی و آبادانی روستا به دلیل قرار گرفتن در میان رودهای ورکانه و سیمین است. از سوی دیگر، قنات پرآبی که در دل ورکانه قرار دارد، به تأمین آب روستا و باغ‌های سرسبز و پربار گردو، انگور، سیب و... کمک می‌کند. روستای سنگی ورکانه، کوچه‌های سنگ‌فرش و شیب‌دار زیادی دارد که گشت‌وگذار در آن‌ها، جذاب‌ترین بخش سفر به این روستاست. البته شما می‌توانید در طول سفر از جاهای دیدنی خوش‌منظره و زیبای دیگری هم در آن بازدید کنید و با گوش سپردن به نوای دلنشین موسیقی عاشیق‌ها و اشعار بابا طاهر عریان لحظات جذابی را در این روستا بگذرانید.

زبان اصلی مردم روستای ورکانه لری است؛ اما نمادهایی از فرهنگ ترکی مثل موسیقی آن‌ها در آداب‌ورسوم مردم این منطقه به چشم می‌خورد که بسیار جالب توجه است.

روستای ورکانه کجاست؟

روستای-ورکانه-کجاست؟.jpg ورکانه روستایی تاریخی در بخش جنوب شرقی همدان است و فقط ۲۰ کیلومتر با مرکز این شهر فاصله دارد. این روستا در دامنه‌های جنوبی رشته‌کوه مرکزی زاگرس و کوه زیبای الوند واقع شده و از شمال شرقی به کوه سردره و از جنوب غربی به کوه سرخ بلاغ می‌رسد. روستای سیمین همسایه غربی ورکانه بوده و از شرق به کوه قره داغ و از جنوب و جنوب شرقی هم با دره بارانی و دره قشلاق هم‌جوار است.

فاصله روستای ورکانه از تهران کمتر از ۳۵۰ کیلومتر است و شما می‌توانید با صرف حدود ۴ ساعت زمان، خودتان را از تهران به این روستا برسانید و از گشت‌وگذار در آن لذت ببرید. آدرس: استان همدان، دهستان الوند کوه شرقی، روستای ورکانه

بهترین مسیر دسترسی به روستای ورکانه همدان

بهترین-مسیر-دسترسی-به-روستای-ورکانه-همدان.jpg شما برای سفر به ورکانه از شهر همدان، ابتدا باید وارد مسیر جاده ملایر شوید و به سمت سد اکباتان حرکت کنید. با استفاده از تابلوهای راهنما، مسیر فرعی سد را پیدا کنید و بعد از عبور از سد، روستاهای یلفان، شمس‌آباد و علی‌آباد را هم پشت سر بگذارید. پس از آن، تابلوی روستای ورکانه را مشاهده خواهید کرد.

باتوجه‌به این که امکان تردد با خودرو در کوچه‌های باریک و سنتی روستا وجود ندارد، بهتر است خودروها را در پارکینگ ورودی روستا پارک کنید و با پای پیاده به سراغ گشت‌وگذار در دل این روستای تماشایی بروید.

تاریخچه روستای ورکانه

تاریخچه-روستای-ورکانه.jpg شواهد تاریخی نشان می‌دهد که سنگ بنای توسعه روستای ورکانه همدان حدود ۴۰۰ سال پیش و در دوره صفویان گذاشته شد. البته تحقیقات باستان‌شناسی نشان می‌دهند که انسان‌ها از قرن‌ها پیش‌تر در این منطقه سکونت داشتند.

وجود آب فراوان و خاک مناسب برای باغ‌داری و کشاورزی، زمینه رشد و توسعه این روستا شد و جمعیت آن رفته‌رفته افزایش پیدا کرد. در آن دوران، یک خاندان اربابی به‌عنوان خان، بر سایر ساکنان این روستا که رعیت نامیده می‌شدند، حکومت می‌کردند. محله درب مسجد قدیمی‌ترین و اصیل‌ترین محله در ورکانه است که نشانه‌هایی از تاریخ صفویان را در خود حفظ کرده است. قنات ورکانه هم در محله درب مسجد روستا قرار دارد و هنوز به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مکان‌ها در این روستا شناخته می‌شود.

بناهای تاریخی زیادی در دل روستا و اطراف آن وجود دارد که در اثر گذشت زمان، دچار آسیب و فرسودگی شده‌اند؛ اما هنوز شکوه دوران گذشته در آن‌ها مشاهده می‌شود. شما می‌توانید در سفر به این روستا، از این بناهای تاریخی ارزشمند که برخی در دست مرمت هستند، دیدن کنید و با تاریخ و گذشته این روستا آشنا شوید.

علت نام‌گذاری روستای ورکانه

علت-نام‌گذاری-روستای-ورکانه.jpg حداقل دو روایت درباره علت نام‌گذاری روستای ورکانه وجود دارد. «ور» در زبان محلی مردم این منطقه به معنی «کنار» است. برخی معتقدند که به دلیل وجود معادن سنگ و کانی‌های متعدد در این منطقه، به آن ورکانه یعنی کنار سنگ یا کانی گفته می‌شود.

از سوی دیگر، گروهی «کان» را به معنی «چشمه» یا «آب» می‌دانند و بر این باور هستند که ترکیب ور و کانه به معنی کنار آب و چشمه است. درهرصورت، علت انتخاب این نام برای روستای ورکانه، به طبیعت و موقعیت جغرافیایی آن مرتبط است و ریشه در زبان محلی اهالی روستا دارد.

معماری روستای ورکانه

معماری-روستای-ورکانه.jpg سنگ اصلی‌ترین عنصر قابل‌توجه در معماری روستای ورکانه است. استفاده از لاشه‌سنگ در نمای خانه‌ها، نه‌تنها بخشی از هویت معماری منحصربه‌فرد این منطقه است، بلکه بر اساس نظرات کارشناسان، راهی برای عایق کردن خانه‌ها و جلوگیری از نفوذ سرمای شدید زمستان‌های این منطقه به داخل خانه‌ها محسوب می‌شود.

در واقع دیوارهای سنگی ضخیم، نه‌تنها مانع نفوذ سرما به داخل خانه‌های می‌شوند، بلکه با حفظ گرما در فصل‌های سرد سال، از هدررفت انرژی و گرمای خانه هم جلوگیری می‌کنند. از سوی دیگر، سنگ از بادوام‌ترین مصالح است و باتوجه‌به موقعیت کوهستانی روستا، مناسب‌ترین گزینه برای ساخت خانه و مقاوم کردن آن است. حتی کوچه‌های این روستا هم با سنگ‌فرش‌های زیبایی پوشیده شده‌اند و جذابیت بیشتری به فضای سنتی آن می‌بخشند.

کوچه‌های تنگ و باریک با طاق‌های مرتفع و دالان‌های تودرتوی روستای ورکانه، یادآور معماری دوره رنسانس است و به همین دلیل به ورکانه همدان، روستای رنسانسی ایران هم می‌گویند. ساختار باریک کوچه‌های روستای ورکانه با هدف کاهش نفوذ سرما به خانه‌ها شکل گرفته و از آن‌ها در برابر سرمای سوزناک کوهستان محافظت می‌کند.

به‌طورکلی، معماری روستای ورکانه متناسب با طبیعت و موقعیت کوهستانی آن است و شما می‌توانید نمادهایی از آن را در جهت ساخت خانه‌ها به سوی جنوب، درها و پنجره‌های چوبی، دیوارهای قطور و تزیینات سنگی، کف و سقف خانه‌ها مشاهده کنید. روستای ورکانه را می‌توان یکی از جذاب‌ترین نمونه‌های معماری بومی ایرانی دانست که نه فقط جلوه بصری جذابی دارد، بلکه بسیار کاربردی بوده و ناشی از نبوغ معماران این منطقه در قرن‌های گذشته است.

به همین دلیل، ورکانه نامی آشنا و محبوب برای علاقه‌مندان به معماری سنتی و تاریخی محسوب می‌شود و هر ساله گردشگران زیادی با هدف گشت‌وگذار در این روستای زیبا، از نقاط مختلف جهان به آن سفر می‌کنند.

جاهای دیدنی روستای ورکانه

جاهای-دیدنی-روستای-ورکانه.jpg جاذبه‌های دیدنی روستای ورکانه را می‌توان به سه بخش طبیعی، تاریخی و مذهبی تقسیم کرد. هر یک از این جاذبه‌ها، با ویژگی‌های خاص و استثنایی، توجه گردشگران را به خود جلب کرده و زمینه‌ای برای لذت بردن از حضور در ورکانه و تجربه سفر به آن فراهم می‌کنند.

در ادامه به معرفی برخی از مهم‌ترین جاهای دیدنی روستای ورکانه می‌پردازیم:

جاذبه‌های طبیعی روستای ورکانه

جاذبه‌های-طبیعی-روستای-ورکانه.jpg روستای ورکانه در دامنه‌های رشته‌کوه عظیم زاگرس واقع شده و طبیعی بکر و چشم‌نواز دارد. این منطقه به دلیل وجود آب کافی و خاک حاصلخیز، دارای غنی‌ترین نوع پوشش گیاهی و جانوری است و طبیعت‌گردی در آن، یکی از جذاب‌ترین تفریحات در سفر به ورکانه محسوب می‌شود. شما می‌توانید در سفر به این روستا از جاذبه‌های طبیعی زیر دیدن کنید:

رودخانه‌ها و چشمه‌های پرآب و گوارا

رودخانه‌ها-و-چشمه‌های-پرآب-و-گوارا.jpg رودخانه دائمی و رودخانه‌های فصلی موجود در اطراف روستای ورکانه، علاوه بر این که منبع تأمین آب روستا هستند، طراوت و شادابی بیشتری به فضای آن می‌بخشند و حس و حال دل‌انگیزی در گردشگران ایجاد می‌کنند. بخش زیادی از کشاورزی و باغ‌داری روستای ورکانه مدیون این آب گوارا است که به افزایش لطافت و خنکای هوای روستا در روزهای گرم و بلند تابستان هم کمک می‌کند.

مزارع سرسبز و باغ‌های میوه

مزارع-سرسبز-و-باغ‌های-میوه.jpg در گوشه‌وکنار روستای ورکانه همدان، باغ‌های میوه جذابی به چشم می‌خورد که پر از درختان گردو، سیب، انگور، زردآلو و... هستند. این درختان برای پرثمر بودن، به آب کافی و هوای خوب در کنار خاک مرغوب نیاز دارند که همه این‌ها در ورکانه به‌وفور وجود دارد.

اگر در نیمه‌های تابستان و به‌ویژه ماه شهریور به ورکانه بروید، کشاورزان و باغ‌داران پرتلاش این روستا را در حال برداشت محصولات خود خواهید دید. شما می‌توانید در این فصل، علاوه بر حضور در باغ‌ها و مشاهده مراحل برداشت انواع میوه‌ها، محصولات تازه و خوشمزه این منطقه را تهیه کنید و به‌عنوان سوغات طبیعی و ارگانیک ورکانه با خود ببرید.

کوچ عشایر

کوچ عشایر.jpg منطقه ورکانه در مسیر عبور عشایر طایفه‌های ورکانی، یارم طاقلو و قزل یوسف قرار دارد. اگر در نیمه‌های آبان‌ماه به ورکانه بروید، دسته‌های عشایر را مشاهده خواهید کرد که به دنبال اقامت در مرتع‌های تر و تازه‌تر، به اطراف این روستا می‌روند و پس از چند ماه دوباره به قشلاق خود برمی‌گردند. مناظر کوچ ایل و شور زندگی عشایر، از منحصربه‌فردترین تصاویری است که در این منطقه مشاهده خواهید کرد؛ تصویری که شاید در کمتر جایی از ایران قابل مشاهده باشد.

جاذبه‌های تاریخی روستای ورکانه

جاذبه‌های-تاریخی-روستای-ورکانه.jpg پیش‌تر گفتیم که قدمت روستای ورکانه همدان به دوره صفویان می‌رسد. همین موضوع باعث شده تا آثار تاریخی جذابی در آن وجود داشته باشد که توجه گردشگران را به خود جلب می‌کنند. مهم‌ترین جاذبه‌های تاریخی روستای ورکانه عبارتند از:

قلعه مهری خانم

قلعه-مهری-خانم.jpg در جنوبی‌ترین بخش روستای ورکانه، قلعه‌ای تاریخی و جذاب وجود دارد که در روزگار دور، به مهری خانم، دختر ارباب روستا، تعلق داشت. این بنا بیش از ۳۰۰ متر وسعت دارد و در دوطبقه ساخته شده است. ساختار این قلعه مانند معماری سایر خانه‌های روستا، سنگی است و جلوه زیبایی در میان طبیعت اطرافش دارد. شواهد تاریخی نشان می‌دهد که به دلیل علاقه مالک قلعه به پرورش اسب، بخشی از این بنا به نگهداری و پرورش اسب‌های اصیل ایرانی اختصاص داشت.

اگر راهی سفر به روستای ورکانه همدان هستید، بازدید از قلعه مهری خانم و ثبت عکس‌های جذاب از آن را به لیست برنامه سفرتان اضافه کنید.

گورستان ورکانه

گورستان-ورکانه.jpg شاید نام بردن از یک گورستان به‌عنوان جاذبه گردشگری روستای ورکانه کمی عجیب به نظر برسد؛ اما در سفر به این روستا و بازدید از گورستان معروف آن، قطعاً نظرتان تغییر خواهد کرد. این اثر تاریخی یکی از منحصربه‌فردترین گورستان‌های تاریخی ایران است؛ چون هیچ سنگ قبری در آن وجود ندارد و گفته می‌شود که محل دفن اهالی این روستا در زمان‌های بسیار دور بوده است.

اصطبل ورکانه

اصطبل-ورکانه.jpg در فاصله کمی از روستای ورکانه، اصطبل بزرگی وجود دارد که بر اساس اسناد تاریخی موجود، به دستور امیرتومان، حاکم همدان، با هدف پرورش اسب در نزدیکی این شهر ساخته شده است. این اصطبل معماری خطی و ساده‌ای دارد که از یک حیاط در مرکز و تعداد زیادی غرفه برای نگهداری اسب در دو طرف ایجاد شده است. البته ورودی اصطبل و انبار علوفه هم در دو طرف این بنا قرار دارند.

این اصطبل تا پیش از انقلاب فعال بود و از آن برای پرورش اسب دربار استفاده می‌شد. شما می‌توانید در سفر به ورکانه، سری به این اصطبل تاریخی بزنید و از گشت‌وگذار در طبیعت اطراف آن لذت ببرید.

جاذبه‌های مذهبی روستای ورکانه

جاذبه‌های-مذهبی-روستای-ورکانه.jpg اهالی روستای ورکانه، شیعه هستند و ارادت خاصی به امامان شیعه دارند. آیین‌های مذهبی در این روستا از جذاب‌ترین بخش‌های فرهنگی آن محسوب می‌شود. ضمناً مردم روستا، ارزش و اهمیت ویژه‌ای برای تنها امامزاده موجود در آن قایل هستند. جاذبه‌های مذهبی این روستا عبارتند از:

امامزاده غیب ورکانه

امامزاده-غیب-ورکانه.jpg در محله تاریخی درب مسجد ورکانه، بنایی تاریخی وجود دارد که قلب مذهبی روستای محسوب می‌شود. اگر در روزهای آخر هفته به این بخش از روستا بروید، با جمعیت عظیمی که برای زیارت این مکان مقدس به آن مراجعه می‌کنند مواجه خواهید شد.

مسجد روستا

مسجد-روستا.jpg در قلب روستای ورکانه، مسجدی وجود دارد که اگرچه خیلی قدیمی نیست، اما یکی از مهم‌ترین مکان‌های مذهبی این روستا محسوب می‌شود. این مسجد در ضلع جنوبی روستا واقع شده و با نمای ساده و کاشی‌کاری‌های زیبای اطراف محرابش، توجه گردشگران را جلب می‌كند.

تفریحات روستای ورکانه

تفریحات-روستای-ورکانه.jpg سفر به روستای ورکانه قطعاً سفری دلچسب و جذاب برای شما خواهد بود. طبیعت ناب و جاذبه‌های تاریخی این روستا به شما امکان می‌دهد تا هم از گشت‌وگذار در طبیعت آن لذت ببرید و هم به بازدید از معماری تاریخی و آثار ارزشمند آن مشغول شوید.

از مهم‌ترین تفریحاتی که می‌توان در روستای ورکانه تجربه کرد عبارتند از:

طبیعت‌گردی

طبیعت‌گردی.jpg اگرچه روستای ورکانه بیشتر به واسطه معماری سنگی و جذابیت‌های تاریخی‌اش شناخته می‌شود، اما نمی‌توان از جاذبه طبیعت فریبنده و زیبای آن گذشت. طبیعت کوهستانی روستا و انبوه درختان بومی منطقه زاگرس که آن را احاطه کرده‌اند، فرصت نابی برای گشت‌وگذار در دل طبیعت در اختیار گردشگران می‌گذارد.

کوهنوردی

کوهنوردی.jpg طبیعت کوهستانی و مسیرهای پیاده‌روی صخره‌ای روستای ورکانه، آن را به مقصدی محبوب برای علاقه‌مندان به کوه‌پیمایی تبدیل کرده است. شما می‌توانید کفش مناسب کوهنوردی‌تان را به پا کنید و به دل کوهستان‌های اطراف ورکانه بزنید و از گشت‌وگذار در طبیعت بکر و ناب آن‌ها لذت ببرید.

عکاسی

عکاسی.jpg فرقی نمی‌کند عکاس آماتور هستید یا حرفه‌ای؛ درهرصورت گشت‌وگذار در روستای ورکانه همدان، بهترین فرصت را برای ثبت عکس‌های زیبا و خاطره‌انگیز در اختیار شما می‌گذارد. معماری منحصربه‌فرد و جذاب، کوچه‌های تودرتو و دالان‌های تاریخی، مناظر طبیعی و چشم‌اندازهای بکر و باغ‌های زیبای این روستا، از بهترین سوژه‌ها برای ثبت عکس‌های به‌یادماندنی هستند که نباید بازدید از آن‌ها را از دست بدهید.

کمک به برداشت میوه از باغ‌های ورکانه

کمک-به-برداشت-میوه-از-باغ‌های-ورکانه.jpg ماه شهریور و اوایل پاییز، بهترین فرصت برداشت میوه از باغ‌های روستای ورکانه است. اگر به کار در باغ و تجربه فعالیت‌های کشاورزی علاقه‌مند هستید، می‌توانید با کسب اجازه از باغ‌دارها و حضور در این باغ‌های پربار، از نزدیک به تماشای برداشت میوه‌های آن‌ها بنشینید و حتی خودتان این کار را تجربه کنید. لذت برداشت میوه و چشیدن طعم تازه آن‌ها، تجربه جذابی است که هرگز فراموش نخواهید کرد.

اسب سواری

اسب-سواری.jpg روستای ورکانه از زمان‌های دور یکی از بهترین مکان‌ها برای پرورش اسب‌های اصیل ایرانی بود. البته هنوز هم در محل اصطبل قدیمی روستا، نه‌تنها از اسب‌‌ها نگهداری می‌شود، بلکه خدمات آموزشی و سوارکاری هم به علاقه‌مندان ارائه می‌دهند.

کمپینگ و شب‌مانی

کمپینگ-و-شب‌مانی.jpg طبیعت دنج و آرام روستای ورکانه آن را به یکی از بهترین مکان‌ها برای کمپ و شبمانی در استان همدان تبدیل کرده است. شما می‌توانید با همراه داشتن وسایل مناسب از قبیل چادر مسافرتی، کیسه‌خواب، لوازم پخت‌وپز، تجهیزات ایمنی و... در نیمه اول سال راهی طبیعت اطراف روستا شوید و از اقامت در آن نهایت لذت را ببرید.

پیک نیک

پیک-نیک.jpg طبیعت اطراف روستای ورکانه، از پوشش گیاهی انبوه و متنوع، چشمه‌ها و رودخانه‌های بزرگ و کوچک تشکیل شده که آن را به مکان دنجی برای پیک نیک تبدیل کرده است. بسیاری از اهالی همدان و مسافران این شهر، روستای و روزانه را برای پیک‌نیک تابستانی خود انتخاب می‌کنند و از آرامش و هوای آن، به‌ویژه در روزهای گرم و بلند تابستان لذت می‌برند.

بهترین زمان سفر به روستای ورکانه

بهترین-زمان-سفر-به-روستای-ورکانه.jpg فصل بهار و تابستان، بهترین زمان سفر به روستای ورکانه است. روزهای باطراوت بهار در ورکانه با زنده شدن دوباره طبیعت و جوانه زدن درختان و از راه رسیدن شکوفه‌ها همراه است و موقعیتی بسیار چشم‌نواز و آرامش‌بخش در این روستا ایجاد می‌کند.

هوای این منطقه در روزهای بهاری بسیار خنک و دلچسب است و طبیعت‌گردی در آن را به تفریح محبوب گردشگران تبدیل می‌کند. البته موقعیت کوهستانی این روستا و قرار گرفتن در ارتفاعات، باعث شده تا هوای آن در طول روزهای گرم و بلند تابستان هم خنک و مطبوع باشد. از سوی دیگر، قرار گرفتن در دل طبیعتی بکر و جذاب که از رودخانه‌ها و چشمه‌های زیادی تشکیل شده، طراوت بیشتری به هوای آن بخشیده و تحمل گرمای تابستانی را برای گردشگران آسان‌تر می‌کند. طبیعت پاییزی و برگ‌ریزان درختان در ورکانه هم بسیار دیدنی و جذاب به نظر می‌رسد. از سوی دیگر، مقارن شدن جذابیت طبیعت این منطقه با فصل برداشت محصولات باغی، این روستا را به یکی از پرطرف‌دارترین مقاصد سفر پاییزی در منطقه زاگرس تبدیل می‌کند.

شما می‌توانید با هدف لذت بردن از آرامش طبیعت، خنکای هوا و تفریح به ورکانه بروید و با دستی پر از میوه‌های تازه و خوشمزه به شهر و دیارتان برگردید. روستای ورکانه به دلیل داشتن جاده مناسب و دسترسی آسان از شهر، مقصد خوبی برای سفرهای زمستانی هم هست. البته بهتر است برای سفر به این روستا در فصل زمستان، حتماً وضعیت آب‌وهوا را بررسی کنید و در صورت مساعد بودن هوا، برای گشت‌وگذار راهی ورکانه شوید.

سوغات روستای ورکانه همدان

سوغات-روستای-ورکانه-همدان.jpg همان‌طور که گفتیم، روستای ورکانه به داشتن‌ باغ‌های پربار و تماشایی معروف است. با این اوصاف چه سوغاتی بهتر از میوه‌های تازه و خوشمزه آن؟ شما می‌توانید در اواخر تابستان و اوایل پاییز، در سفر به ورکانه انواع انگور، زردآلو، گردو، سیب و سایر میوه‌های تازه و خوشمزه را تهیه کنید و با دستی پر از سوغات خوش‌آب‌ورنگ این روستا را ترک کنید. البته در سایر مواقع سال، میوه‌های خشک‌شده، لواشک و انواع سبزی‌های کوهی معطر هم در این روستا به‌وفور پیدا می‌شود که سوغات خوبی هستند. ضمناً عسل کوهی و محصولات لبنی تولید عشایر اطراف روستا هم سوغات دلچسبی هستند که طرف‌داران زیادی دارند.

از سایر سوغات خوب ورکانه می‌توان به محصولات سفالی، گلیم، قالیچه و... اشاره کرد که هنر دست زنان و مردان هنرمند این روستا هستند و می‌توانند یادگاری‌های ارزشمندی از سفر به ورکانه باشند.

غذاهای محلی روستای ورکانه

غذاهای-محلی-روستای-ورکانه.jpg آب‌وهوای سرد و کوهستانی ورکانه آن را به مهد پخت بسیاری از آش‌های اصیل و خوشمزه منطقه تبدیل کرده است. آبگوشت ورکانه هم خیلی معروف است و جزو محبوب‌ترین غذاهای محلی روستا محسوب می‌شود.

شما در هر فصل سال که به ورکانه سفر کنید، می‌توانید انواع آش اوماج، آش جو، پلته، آش واره، ترخینه و سایر آش‌های گرم و خوش‌آب‌ورنگ را در رستوران و بوم‌گردی‌های ورکانه امتحان کنید و از تجربه طعم لذیذشان سرمست شوید.

جاهای دیدنی نزدیک به روستای ورکانه همدان

جاهای-دیدنی-نزدیک-به-روستای-ورکانه-همدان.jpg همدان یکی از شهرهای مهم توریستی ایران است که در طول سال، میزبان گردشگرانی از سراسر جهان است. روستای ورکانه هم به‌عنوان روستایی در نزدیکی شهر همدان، جاذبه‌های دیدنی متنوعی در اطراف خود دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

دهکده گنجنامه

دهکده-گنجنامه.jpg دهکده گنج‌نامه یکی از جاذبه‌های طبیعی و تاریخی همدان است که این روزها، با اضافه شدن یک مجموعه تفریحی به آن، به مقصد بسیاری از مسافران این شهر تبدیل شده است. شما می‌توانید در سفر به ورکانه، سری هم به این دهکده بزنید و علاوه بر بازدید از کتیبه‌های تاریخی گنج‌نامه و آبشار زیبا و تماشایی آن، به انواع تفریحات مهیج و سرگرم‌کننده مثل بانجی‌ جامپینگ، سورتمه‌سواری، بولینگ، پینت بال و... بپردازید.

اقامتگاه‌های جذابی مثل ویلاها و سوئیت‌های کوهستانی هم در دهکده گنج‌نامه همدان وجود دارد که مکان مناسبی برای استراحت در آرامش طبیعت این منطقه و لذت بردن از تفریحات آن هستند. آدرس: استان همدان، شهر همدان، میدان عباس آباد، خیابان گنجنامه، ضلع شرقی میدان گنجنامه

دریاچه سد اکباتان

دریاچه-سد-اکباتان.jpg دریاچه سد اکباتان یکی از نزدیک‌ترین جاذبه‌های دیدنی به ورکانه است. اگر از سمت همدان به‌طرف این روستا بروید، از کنار سد اکباتان گذر خواهید کرد. این دریاچه بیش از ۶۰ هکتار وسعت دارد و ۱۵ هکتار زمین درخت‌کاری شده هم با هدف ایجاد فضای سبز مناسب در اطراف آن ایجاد شده است.

شما می‌توانید در سفر به این سد، در دریاچه آن انواع ورزش‌های آبی مهیج آبی مثل اسکی روی آب و قایق‌سواری را تجربه کنید و از امکانات تفریحی و اقامتی آن نهایت استفاده را ببرید. آدرس: استان همدان، ۵ کیلومتری جاده همدان به ملایر، جاده سد اکباتان

نکاتی که باید برای بازدید از روستای ورکانه همدان بدانید

نکاتی-که-باید-برای-بازدید-از-روستای-ورکانه-همدان-بدانید.jpg پیش از سفر به روستای تاریخی و جذاب ورکانه، لازم است اطلاعات کافی درباره این روستا به دست آورده و تا حدی با امکانات، شرایط و فرهنگ آن آشنا شوید. برای این که تجربه بهتری از سفر به این روستای زیبا داشته باشید، به شما توصیه می‌کنیم به نکات زیر توجه کنید:

  • به سنت‌های روستا احترام بگذارید و ضمن احترام به فرهنگ بومی مردم این منطقه، از رفتارهای نا به هنجار خودداری کنید.
  • اگر قصد دارید به بازدید از کوچه‌ها، بافت تاریخی و طبیعت‌گردی در اطراف روستا بپردازید، حتماً کفش راحت و مناسب طبیعت‌گردی داشته باشید.
  • این روستا در تعطیلات و روزهای آخر هفته، با خیل عظیم گردشگران مواجه می‌شود. پس درصورتی‌که به دنبال لذت بردن از آرامش آن هستید، روزهای غیرتعطیل را برای سفر انتخاب کنید.
  • با توجه اهمیت بافت تاریخی و ارزشمند روستا، از آسیب زدن به دیوارهای سنگی یا تخریب آن‌ها خودداری کنید.
  • بدون اجازه وارد حریم باغ‌های شخصی نشوید و میوه‌های آن‌ها را نچینید.

    بهترین روش برای اجاره اقامتگاه در روستای ورکانه

    بهترین-روش-برای-اجاره-اقامتگاه-در-روستای-ورکانه.jpg شهر همدان یک مقصد مهم گردشگری در منطقه زاگرس است که به دلیل داشتن جاذبه‌های تاریخی و طبیعی فراوان، طرف‌داران زیادی دارد. روستای ورکانه هم به دلیل نزدیکی به شهر همدان و داشتن مسیر دسترسی مناسب، در تمام طول سال، به‌ویژه بهار و تابستان، پر از مسافر است. همین موضوع اهمیت دسترسی به اقامتگاه مناسب در این روستا را افزایش داده است. خوشبختانه این روزها و با توسعه گردشگری در روستای ورکانه، اقامتگاه‌های خوب و متنوعی در این روستا پا گرفته که هریک، با برآورده کردن نیازهای انبوه مسافران این روستا، زمینه آسایش و راحتی آن‌ها را فراهم می‌کنند.

چنان‌چه قصد سفر به روستای ورکانه همدان را دارید و می‌خواهید در اقامتگاه‌های بوم‌ گردی، ویلاهای روستایی یا سوئیت‌های جذاب آن اقامت کنید، بهتر است پیش از سفر به فکر اجاره اقامتگاه باشید. در حال حاضر، جاباما به‌عنوان یکی از معتبرترین پلتفرم‌های اجاره اقامتگاه در کشور، همراه و هم‌سفر شما خواهد بود تا با خیال راحت، راهی سفر به این بخش از ایران زیبا شوید.

اجاره آنلاین اقامتگاه در همدان یا روستای ورکانه یک راه سریع و آسان برای دسترسی به بهترین مکان‌های اقامتی این منطقه است و به شما امکان می‌دهد در تمام ساعت‌های شبانه‌روز و با صرف کمترین وقت و هزینه، اقامتگاه دلخواه خود را رزرو کنید. برای این کار تنها لازم است به سایت یا اپلیکیشن جاباما وارد شوید و پس از تعیین زمان سفر و تعداد هم‌سفران، بهترین مورد را از میان گزینه‌های پیشنهادی انتخاب کنید.

خبر خوب این که شما می‌توانید به نظرات سایر کاربران و مهمانان اقامتگاه دسترسی داشته باشید و بر اساس میزان بودجه، برنامه سفر و امکانات مورد نیاز خود، یک اقامتگاه عالی و مناسب اجاره کنید. همه مراحل انتخاب و اجاره اقامتگاه در جاباما به‌صورت آنلاین انجام می‌شود و حتی در صورت لغو برنامه سفرتان هم می‌توانید بخشی از هزینه پرداخت شده را به‌آسانی پس بگیرید یا برای سفر مجدد برنامه‌ریزی کنید.

پاسخ به سوالات متداول درباره روستای ورکانه همدان؛ روستایی تاریخی و زیبا با خانه‌های سنگی

روستای ورکانه کجاست؟

ورکانه یک روستای تاریخی و زیبا در ۲۰ کیلومتری شهر همدان است که در مسیر جاده همدان به ملایر، بعد از سد اکباتان قرار دارد.

چرا باید از روستای ورکانه همدان دیدن کنیم؟

بهترین جاهای دیدنی روستای ورکانه کدام‌اند؟

بهترین روش اجاره اقامتگاه در روستای ورکانه همدان چیست؟