کاخ سعدآباد تهران از بهترین جاذبه‌های این شهر برای گردشگرانی است که به تاریخ ایران زمین علاقه‌مند هستند. این کاخ و مجموعه پیرامون آن را می‌توان بهترین مکان برای آشنایی با زندگی پادشاهان قاجار و به ویژه پهلوی دانست؛ به ویژه این که با تبدیل برخی از کاخ‌های مجموعه فرهنگی سعدآباد به موزه، امکان بازدید گردشگران از آن‌ها هم فراهم شده است.

اگر دوست دارید برای چند ساعت، در یکی از خوش آب و هواترین مناطق تهران به گشت‌وگذار بپردازید و دراین‌بین، از کاخ‌ها و موزه‌های متعدد، فضای سبز زیبا و... بازدید کنید، حتماً سری به کاخ سعدآباد تهران بزنید.

کاخ سعدآباد که این روزها با عنوان مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد شناخته می‌شود، بزرگ‌ترین باغ و مجموعه تاریخی شهر تهران است که در شمیران، در منطقه یک شهرداری این شهر قرار گرفته است.

محوطه کاخ سعدآباد همچون نگینی زیبا در دامنه کوه توچال می‌درخشد و با درختان سربه‌فلک‌کشیده‌ای که برخی از آن‌ها بیش از صدسال عمر دارند، جلوه خاصی به این بخش از شهر تهران می‌دهد.

اگر قصد دارید در سفر به تهران از مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد بازدید کنید، خوب است پیش از سفر درباره آن بیش‌تر بدانید. این مقاله با معرفی کاخ سعدآباد تهران راهنمای بازدید شما از این مجموعه کم‌نظیر خواهد شد تا از گشت‌وگذار در آن لذت بیش‌تری ببرید.

معرفی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد

معرفی-مجموعه-فرهنگی-تاریخی-سعدآباد.jpg مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد تهران که با نام کاخ سعدآباد در میان مردم مشهور است، مجموعه‌ای از کاخ‌های مختلف است که در باغی وسیع در منطقه شمیران تهران قرار دارد.

این روزها، هر یک از این کاخ‌ها به یک موزه جذاب تبدیل شده‌اند تا گردشگران، در حین بازدید از اشیاء تاریخی و هنری موجود در آن‌ها، بتوانند از داخل کاخ‌ها و جزئیات آن‌ها هم دیدن کنند.

این مجموعه در دامنه رشته‌کوه البرز و در کوهپایه‌های زیبای توچال واقع شده و بیش از ۱۱۰ هکتار وسعت دارد. در مجموعه کاخ سعدآباد تهران، باغ‌ها، چشمه‌ها و قنات‌ها، خیابان‌ها و کاخ‌های کوچک و بزرگی قرار دارد که بیش‌تر آن‌ها در طول دوران پهلوی ساخته شده‌اند. البته هنوز برخی از کاخ‌های به‌جامانده از قاجار هم در آن دیده می‌شود.

وجود چشمه‌ها و قنات‌های این باغ به سرسبزی بیش‌تر و طراوت محیط آن کمک می‌کند و از مهم‌ترین دلایل جذابیت آن برای گردشگران است.

شما در این مجموعه، به جز بناهای منحصربه‌فرد با جذابیت خیره‌کننده، می‌توانید انواع گیاهان و جانوران زیبا را تماشا کنید و از گشت‌گذار در محوطه زیبا و دل‌انگیز آن لذت فراوان ببرید.

به دلیل وسعت این مجموعه، از ابتدا چندین ورودی برای آن طراحی شده که در حال حاضر، دسترسی به ورودی دربند و زعفرانیه آن برای گردشگران فراهم است.

این مجموعه هر روز (به جز شهادت امام علی، امام حسین، رحلت پیامبر و...) از ساعت ۹ صبح تا ۶ عصر به روی گردشگران باز است. البته برای تهیه بلیط برای ورود به مجموعه فقط تا ساعت ۴ عصر فرصت دارید.

توصیه ما به شما این است که برای بازدید از تمام بخش‌های این مجموعه وسیع و زیبا، وقت بیش‌تری اختصاص دهید و چند ساعتی به بازدید از محوطه جذاب، کاخ‌ها و موزه‌های شگفت‌انگیز و سایر قسمت‌های آن بپردازید.

کاخ سعدآباد تهران کجاست؟

کاخ سعدآباد در یکی از شمالی‌ترین نقاط تهران واقع شده و در دامنه کوه توچال قرار دارد.

مجموعه سعدآباد در واقع بخشی از دره دربند تهران است که در گذشته به دلیل آب‌وهوای مطبوع خود، به عنوان یکی از بهترین مناطق ییلاقی تهران شناخته می‌شد. در حال حاضر، این کاخ در منطقه یک تهران واقع شده با سایر مناطق شمالی تهران یعنی ولنجک، تجریش و نیاوران همسایه است.

آدرس کاخ سعدآباد از سمت دربند: تهران، میدان تجریش، خیابان شهید جعفری، ضلع جنوبی میدان دربند، مجموعه فرهنگی و تاریخی سعدآباد آدرس کاخ سعدآباد از سمت زعفرانیه: خیابان ولی عصر، خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه)، انتهای خیابان شهید کمال طاهری، مجموعه فرهنگی و تاریخی سعدآباد شماره تماس: ۰۲۱۲۷۹۴۰۰۰۰

تاریخچه کاخ سعدآباد تهران

تاریخچه-کاخ-سعدآباد-تهران.jpg با روی کار آمدن خاندان پهلوی در سال ۱۳۰۴، کاخ سعدآباد به محل زندگی و فعالیت‌های اداری و سیاسی این خاندان تبدیل شد و تا سال ۱۳۵۷ که کشور را ترک کردند، همچنان یکی از مهم‌ترین مکان‌های زندگی و کار اعضای این خانواده محسوب می‌شد.

البته پادشاهان و شاهزاده‌های قاجار را باید بنیان‌گذاران این باغ دانست. در زمان قاجار، شمیران منطقه‌ای ییلاقی و خوش آب‌وهوا در نزدیکی شهر تهران بود که بسیاری از اعیان آن زمان، برای گذراندن روزهای گرم تابستانی به آن پناه می‌بردند.

همین موضوع باعث شد تا باغی باصفا و نه‌چندان بزرگ (حدود هفت هزار مترمربع) توسط قاجارها در این منطقه و به عنوان یک اقامتگاه ییلاقی ایجاد شود.

پس از این که رضاشاه در ایران به قدرت رسید، به دستور او بخش زیادی از باغ‌ها و املاک اطراف این باغ‌ را هم به آن اضافه کردند. سپس در طول سال‌ها، کاخ‌های مسکونی جدید، محل برگزاری جلسات سیاسی، امور اداری و نظامی و بناهای متعدد دیگری مثل گلخانه، اصطبل، سالن‌های ورزشی و... هم در آن ساخته شد.

پس از این که محمدرضا پهلوی جانشین پدر شد، توسعه این مجموعه همچنان موردتوجه قرار گرفت و با اضافه‌شدن هر فرزند جدید به این خانواده، یک کاخ اختصاصی هم در آن برای عضو جدید خانواده ایجاد می‌شد.

این مجموعه پس از انقلاب در اختیار دولت قرار گرفت و امکان بازدید از آن برای عموم مردم فراهم شد تا شما بتوانید از تماشای بخش‌های مختلف آن لذت ببرید.

موزه‌های مجموعه فرهنگی و تاریخی کاخ سعدآباد تهران

موزه‌های-مجموعه-فرهنگی-و-تاریخی-کاخ-سعدآباد-تهران.jpg مجموعه فرهنگی و تاریخی کاخ سعدآباد از چندین کاخ و بنای متعدد متعلق به دوره قاجار و پهلوی تشکیل شده که هر یک، جذابیت خاصی دارند.

این روزها، تعداد زیادی از این کاخ‌ها به موزه تبدیل شده‌اند تا گردشگران بتوانند به‌راحتی به بازدید از آن‌ها بپردازند. در حال حاضر چندین موزه در بخش‌های مختلف این مجموعه قرار دارد که در ادامه به معرفی مهم‌ترین آن‌ها می‌پردازیم.

کاخ سبز یا موزه سبز

کاخ-سبز-یا-موزه-سبز.jpg ساختمان موزه سبز که با نام شهوند هم شناخته می‌شود، قدیمی‌ترین بنای مربوط به دوره پهلوی در محوطه سعدآباد است. شهرت این کاخ به نام کاخ سبز به دلیل استفاده از سنگ‌های منحصربه‌فردی با رگه‌های سبز و ازاره‌های سبزرنگ و زیبای آن است که جلوه خاصی به بنا بخشیده است.

رضاشاه این کاخ را پیش از رسیدن به پادشاهی و در زمانی که سردار سپه بود، به صورت نیمه کاره از علی خان والی خرید. چند سال بعد، این کاخ به عنوان دفتر کار و اقامتگاه تابستانی پهلوی اول و محل زندگی یکی از همسران او به نام عصمت‌الملوک دولتشاهی در نظر گرفته شد.

وسعت کاخ سبز با در نظر گرفتن طبقه‌ها و زیرزمین آن بیش از ۱۳۰۰ مترمربع است و دو ورودی دارد. شما می‌توانید در حین گشت‌وگذار در محوطه سعدآباد، به موزه سبز این مجموعه بروید و وسایل تاریخی و جذاب موجود در آن مثل ظروف نفیس چینی، نقره‌های ایتالیایی، مبلمان چوبی مجلل، فرش‌های دستباف ارزشمند و... را تماشا کنید.

کاخ موزه ملت

کاخ-موزه-ملت.jpg بزرگ‌ترین کاخ موجود در محوطه مجموعه سعدآباد، بنایی سفید رنگ و زیبا است که به عنوان اقامتگاه تابستانی شاه و فرح شناخته می‌شد. این کاخ به دلیل رنگ سفید و منحصربه‌فرد خود به نام کاخ سفید مشهور شد و محل امور اداری و تشریفاتی شاه هم بود.

البته پس از انقلاب و به دنبال تغییر کاربری این کاخ به موزه، با نام موزه ملت معروف شد. زیربنای این کاخ حدود پنج هزار مترمربع بوده و از طبقه همکف، طبقه اول و زیرزمین تشکیل شده است.

تالارهای بزرگ و زیبایی در این کاخ وجود دارد که می‌توانید در آن‌ها آثار هنری ارزشمندی از قبیل تابلوها، مجسمه‌ها، ظروف عتیقه و... را تماشا کنید.

فرش‌های دستباف کاخ موزه ملت هنر دست بافندگان ایرانی است که به صورت ویژه برای تالارهای این کاخ و در تبریز، کرمان و... بافته شده‌اند.

میز تحریر ملکه پیشین فرانسه یعنی ماری آنتوانت، ظروف سفالی تاریخی و پرده‌های بزرگ رنگ روغن اثر استاد بهزاد را می‌توان از جذاب‌ترین دیدنی‌های این موزه برای گردشگران دانست.

موزه ظروف سلطنتی

موزه-ظروف-سلطنتی.jpg هر یک از اعضای خاندان پهلوی در محوطه سعدآباد، کاخی اختصاصی برای خود داشتند. یکی از این کاخ‌ها که این روزها به موزه ظروف سلطنتی تبدیل شده، متعلق به اشرف، خواهر دوقلوی محمدرضا پهلوی بود.

این بنا حدود ۲۶۰۰ مترمربع وسعت دارد و با نمایی از سنگ مرمر سفید و زیبا، جلوه خاصی به این بخش از مجموعه سعدآباد بخشیده است.

شما می‌توانید بیش از ۵۰۰ قطعه ظروف نفیس و زیبا از برندهای مطرح باواریا، سور، لیموژ و... را در پنج سالن این کاخ ببینید و به گشت‌وگذار در دوطبقه آن بپردازید. البته صنایع‌دستی و ظروف تاریخی متعلق به دوره قاجار هم در این موزه در معرض دید گردشگران قرار گرفته است.

موزه آب

موزه-آب.jpg یکی از بخش‌های جذاب مجموعه سعدآباد، موزه آب است که به نگهداری و نمایش میراث گذشتگان در مورد جمع‌آوری، انتقال و توزیع آب اختصاص دارد.

این موزه در یکی از ساختمان‌های کاخ سعدآباد ایجاد شده که در ابتدا دفتر کار محمدرضا پهلوی بود؛ اما پس از آن به دفتر مسئول حفاظت ارتش و رئیس تشریفات کاخ سعدآباد اختصاص داده شد.

شما می‌توانید در این موزه، ماکت‌هایی از آثار و بناهای قدیمی مرتبط با آب، وسایل و اسناد مربوط به حق‌آبه، دفتر محاسبات میراب‌ها، وسایل سنتی حفر چاه و قنات، ساعت آبی و... را از نزدیک ببینید.

به طور کلی این موزه شما را با بزرگان حوزه صنعت آب درگذشته و سیستم‌های آبیاری و انتقال آب از قرن‌ها پیش تا امروز آشنا می‌کند تا اهمیت این موضوع را به نسل جدید گوشزد کند.

موزه خط و کتابت میرعماد

موزه-خط-و-کتابت-میرعماد.jpg یکی از قدیمی‌ترین ساختمان‌های مجموعه فرهنگی و تاریخی سعدآباد، بنایی دوطبقه و زیبا است که درگذشته به‌عنوان محل زندگی دو تن از فرزندان محمدرضا پهلوی، یعنی فرحناز و علیرضا در نظر گرفته شده بود.

اما در حال حاضر به موزه خط و کتابت میرعماد تبدیل شده و در پنج بخش، به نمایش خطوط قبل از اسلام، خطوط اسلامی، خطوط تفننی، اشیای کاربردی و نسخ خطی اختصاص دارد.

شما می‌توانید آثار ارزشمند هنرمندان مطرحی همچون میرعماد، احمد نیریزی، عبدالمجید طالقانی و... را در این موزه تماشا کنید یا آثاری مثل کاسه‌های سفالی و لعابی، شمعدان‌های فلزی، قلمدان‌های منقش به خطوط و نقش‌های زیبا و... را ببینید.

باغ/ موزه

باغ-موزه.jpg بخش زیادی از وسعت ۱۱۰ هکتاری مجموعه فرهنگی و تاریخی سعدآباد، به فضای سبز زیبایی اختصاص دارد که به عنوان باغ موزه این مجموعه شناخته می‌شود. دسترسی به آب کافی و قرار گرفتن در دامنه‌های حاصلخیز رشته کوه البرز، راز عظمت و زیبایی این باغ بی‌نظیر است.

در این باغ موزه، انواع مختلفی از درختان قدیمی، گیاهان کمیاب و گونه‌های ارزشمند وجود دارد که به اهمیت و جذابیت این مجموعه اضافه می‌کنند.

شما از بدو ورود به این مجموعه می‌توانید به بازدید از بخش‌های مختلف این باغ موزه بپردازید و از گشت‌وگذار در فضای دل‌انگیز و زیبای آن حسابی لذت ببرید.

موزه آشپزخانه سلطنتی سعدآباد

موزه-آشپزخانه-سلطنتی-سعدآباد.jpg در جوار رودخانه دربند که از میان باغ سعدآباد می‌گذرد، بنایی ۸۰۰ متری وجود دارد که در زمان پهلوی دوم برای احداث آشپزخانه سلطنتی ساخته شد. آشپزها و پرسنل این ساختمان به طبخ و سرو غذا برای خاندان سلطنتی مشغول بودند.

در حال حاضر، این ساختمان با عنوان موزه آشپزخانه سلطنتی سعدآباد و در چهار بخش، گردشگران را با اسناد مکتوب و تصویری مرتبط با آشپزی، سردخانه، کارکنان و ظروف موجود در این بنا آشنا می‌کند.

شما می‌توانید در حین گردش در این ساختمان، ظروف پخت‌و‌پز، ظروف سرو غذا و منوهای موجود را تماشا کنید و خاطره خاص و منحصربه‌فردی از بازدید از کاخ سعدآباد تهران داشته باشید.

موزه اتومبیل‌های سلطنتی

موزه-اتومبیل‌های-سلطنتی.jpg اگر به دنیای اتومبیل و به ویژه خودروهای کلاسیک علاقه دارید، احتمالاً بازدید از موزه اتومبیل‌های سلطنتی سعدآباد بهترین بخش گشت‌وگذار در این مجموعه برای شما خواهد بود.

این موزه محل نگهداری و نمایش خودروهای خاندان پهلوی است و در آن، انواع بنز، کادیلاک، رولزرویس و نمونه‌های خاصی مثل بنز زرهی ۶۰۰ با وزن شش و نیم‌تن وجود دارد.

موزه سلاح‌های دربار

موزه-سلاح‌های-دربار.jpg کاخ محل سکونت غلامرضا پهلوی، فرزند رضاشاه و یکی از برادران محمدرضا پهلوی، این روزها به موزه سلاح‌های دربار تبدیل شده است. در این موزه بیش از هفتاد نوع اسلحه مختلف از برندهای فیلد، وینچستر و... نگهداری می‌شود.

شما می‌توانید با حضور در این موزه، انواع سلاح‌های قدیمی و خاص، باروت‌دان‌های چرمی متعلق به دوره قاجار، تفنگ‌های فتیله‌ای و... را از نزدیک ببینید و اطلاعات جالبی درباره آن‌ها به دست آورید.

موزه برادران امیدوار

موزه-برادران-امیدوار.jpg کالسکه‌خانه قاجار که در گذشته محل استراحت سورچی‌های دربار بود، این روزها به موزه‌ای جذاب و سرگرم‌کننده تبدیل شده است. این موزه به نام برادران امیدوار، اولین جهانگردان ایرانی، نام‌گذاری شده و در آن، عکس‌ها، اسناد، مقالات و اشیایی که از نقاط مختلف دنیا جمع‌آوری کرده‌اند، نمایش داده می‌شود.

شما می‌توانید با حضور در این موزه، خلاصه سفر ده‌ساله این دو برادر را در میان اشیاء و اطلاعات موجود در آن ببینید و گشت‌وگذاری کوتاه در میان یادگاری‌هایی از پنج قاره جهان داشته باشید.

موزه نظامی

موزه-نظامی.jpg تاج‌الملوک از قدرتمندترین زنان دوران پهلوی و مادر محمدرضا پهلوی بود. کاخ متعلق به او در محوطه سعدآباد بیش از سه هزار متر وسعت دارد و پس از بازسازی در سال ۱۳۵۲، به شهرام، پسر بزرگ اشرف پهلوی، اهدا شد.

در حال حاضر این کاخ و محوطه اطرافش به موزه نظامی سعدآباد تبدیل شده و در آن، برخی از ادوات جنگی و سلاح‌های مربوط به دوران قاجار و پهلوی نمایش داده می‌شود.

این موزه شامل چند بخش مختلف است که از جذاب‌ترین آن‌ها می‌توان به سالن پوشاک ادوار مختلف ارتش ایران، سالن سلاح‌های سرد، سالن مدال و نشان‌های ارتشی و... اشاره کرد.

موزه استاد فرشچیان

موزه-استاد-فرشچیان.jpg اگر دوست دارید در طول گشت‌وگذار در مجموعه سعدآباد تهران، چشم‌های خود را به تماشای آثار هنری بی‌نظیر و زیبای استاد فرشچیان روشن کنید، سری به موزه استاد فرشچیان بزنید.

این موزه که در بنایی ساده، زیبا و قدیمی به وسعت ۶۰۰ متر قرار دارد، روزگاری محل زندگی ملکه عصمت، همسر چهارم رضاشاه بوده است. شما می‌توانید با حضور در این موزه جذاب، بیش از ۵۰ اثر از استاد فرشچیان را از نزدیک تماشا کنید و حسابی لذت ببرید.

البته بخش داخلی این ساختمان هم که به ملکه توران، سومین همسر رضاشاه اختصاص داشت، به عنوان موزه چهره‌های ماندگار شناخته می‌شود که در آن، مجسمه‌ها و تندیس‌هایی از مشاهیر و دانشمندان بزرگ ایرانی وجود دارد.

موزه استاد حسین بهزاد

موزه-استاد-حسین-بهزاد.jpg کاخ کرباسی یکی از ساختمان‌های قدیمی موجود در سعدآباد است که در اواخر دوره قاجار ساخته شده و در دوره پهلوی اول، اقامتگاه تابستانی رضاشاه و محل زندگی ولیعهد او در دوران کودکی و نوجوانی بود. به همین دلیل با نام کاخ ولیعهد هم شناخته می‌شود.

البته این روزها این ساختمان زیبا به موزه‌ای برای نمایش آثار ارزشمند هنرمند بزرگ، استاد حسین بهزاد، اختصاص پیدا کرده است.

این موزه در سال ۱۳۷۳ و به مناسبت صدمین سال تولد استاد حسین بهزاد در روز جهانی موزه افتتاح شد و در پنج سالن مختلف، نقاشی‌های بی‌نظیر این استاد را در معرض دید گردشگران قرار می‌دهد.

موزه آلبوم‌های سلطنتی

موزه-آلبوم‌های-سلطنتی.jpg اگر به تماشای عکس‌های تاریخی علاقه‌مند هستید، بازدید از موزه آلبوم‌های سلطنتی سعدآباد قطعاً برای شما جالب خواهد بود.

این موزه از چند بخش مربوط به عکس‌های سفرها، جشن‌ها و اسناد پهلوی اول و دوم، مهرها و جلدها و سالن نمایش تشکیل شده و به شما امکان می‌دهد تا از طریق عکس‌ها، در دل تاریخ به گشت‌وگذار بپردازید.

موزه پوشاک سلطنتی

موزه-پوشاک-سلطنتی.jpg در شمال مجموعه تاریخی سعدآباد، بنایی وسیع و زیبا به سبک معماری تلفیقی ایرانی و اروپایی وجود دارد که به شمس پهلوی، خواهر بزرگ محمدرضا پهلوی اختصاص داشت.

پس از ترک کاخ توسط شمس در اوایل دهه چهل و سکونت او در مهرشهر کرج، این کاخ به عنوان مکانی برای هدایای سلطنتی و اشیاء و ظروف قیمتی در نظر گرفته شد.

پس از پیروزی انقلاب تا چند سال، این کاخ به موزه مردم‌شناسی تعلق داشت که سرانجام، در اواخر دهه هشتاد به موزه تاریخ معاصر و نهایتاً به موزه پوشاک سلطنتی اختصاص پیدا کرد.

شما می‌توانید در این موزه ۲۶۰۰ متری، لباس‌های مختلف اعضای خانواده پهلوی به ویژه فرح دیبا، محمدرضا پهلوی و خواهرانش را از نزدیک ببینید. ضمناً عکس‌های جذاب و اشیاء تزئینی تماشایی هم در بخش‌های مختلف این موزه وجود دارد که توجه گردشگران را جلب می‌کنند.

موزه هنرهای زیبا

موزه هنرهای زیبا در جنوبی‌ترین بخش باغ سعدآباد، ساختمانی باشکوه در سه‌طبقه و با وسعت ۳۶۰۰ متر قرار دارد که به دلیل استفاده از سنگ‌های مرمر سیاه در نمای آن، به کاخ اسود (سیاه) معروف است.

این کاخ تا پیش از انقلاب به عنوان محل وزارت دربار شناخته می‌شد؛ اما پس از انقلاب، برای اداره کل موزه‌های کشور در نظر گرفته شد.

سرانجام در حدود چهار دهه پیش، این ساختمان با عنوان موزه هنرهای زیبا به روی عموم مردم بازگشایی شد تا همه بتوانند از تماشای آثار هنری موجود در آن لذت ببرند.

شما می‌توانید در طبقات مختلف این موزه به تماشای تابلوهای نقاشی اثر هنرمندان مطرح ایرانی و خارجی از جمله حسین محجوبی، سهراب سپهری، پروانه اعتمادی، دالی، ژول برتون و... بنشینید و از دیدن دنیایی از نقش‌های و رنگ‌ها لذت ببرید.

به جز آثار مدرن و معاصر، نمونه‌های تاریخی و ارزشمند ایرانی و خارجی هم در این مجموعه وجود دارد که تابلوهای نقاشی متعلق به دوره صفویه و زندیه از جذاب‌ترین آن‌ها هستند.

موزه هنر ملل

موزه هنر ملل یکی از ساختمان‌های کاخ سعدآباد که در دوره پهلوی هم با عنوان موزه فرح پهلوی شناخته می‌شود، به معرفی هنر ملل اختصاص دارد. در این موزه جذاب، مجموعه‌ای از آثار هنری زیبا و ارزشمند که توسط فرح پهلوی از نقاط مختلف جهان خریداری شده یا به او اهدا شده، دیده می‌شود.

شما می‌توانید در این موزه، آثار جذابی مربوط به تمدن‌های پیش از اسلام، دوره اسلامی، هنر آفریقا، هند، خاور دور، اینکاها و مایاها و هنر معاصر ایران و جهان را مشاهده کنید.

موزه مینیاتور استاد آبکار

موزه-مینیاتور-استاد-آبکار.jpg یکی از ساختمان‌های کوچک و زیبای سعدآباد که روزگاری محل زندگی کوچک‌ترین فرزند محمدرضا پهلوی بود، این روزها به موزه مینیاتور استاد آبکار تبدیل شده است.

در این مرکز که سی‌سال پیش و همزمان با روز جهانی موزه افتتاح شد، آثار ارزشمند استاد آبکار و تابلوهای نقاشی این هنرمند بزرگ در معرض نگاه گردشگران قرار دارد.

دروازه‌های کاخ سعدآباد تهران

دروازه‌های-کاخ-سعدآباد-تهران.jpg کاخ سعدآباد تهران در محوطه‌ای با مساحت بیش از ۱۱۰ هکتار واقع شده و دسترسی به آن از دروازه‌های مختلفی ممکن است. دروازه نظامیه (مختص رضاشاه)، دروازه رودخانه، دروازه میدان دربند، دروازه کاخ سفید و دو دروازه در جعفرآباد، ورودی‌های اصلی آن بودند.

دروازه اختصاصی تردد محمدرضا پهلوی هم دروازه خیابان دربند بود. البته در حال حاضر فقط امکان ورود گردشگران از دو ورودی دربند و زعفرانیه فراهم شده است. شما می‌توانید با تهیه بلیط از این ورودی‌ها، قدم به محوطه کاخ سعدآباد بگذارید و از گشت‌وگذار در آن لذت ببرید.

قنات‌های کاخ سعدآباد تهران

قنات‌های-کاخ-سعدآباد-تهران.jpg با توجه به وسعت باغ سعدآباد و نیاز به تأمین آب مورد نیاز برای آبیاری گیاهان و...، دوازده رشته قنات در این مجموعه ایجاد شد که این روزها، به بخشی از جاذبه‌های گردشگری این باغ تبدیل شده‌اند.

شما می‌توانید در حین قدم زدن در این مجموعه، این قنات‌ها از جمله قنات جوادیه، کاخ سفید، جعفرآباد، کاخ شمس، قوام الدوله، کاخ سنگی، گلخانه و... را تماشا کنید.

امکانات رفاهی کاخ سعد آباد تهران

امکانات-رفاهی-کاخ-سعد-آباد-تهران.jpg کاخ سعدآباد تهران مجموعه‌ای از دیدنی‌های جذاب و شگفت‌انگیز برای گردشگران است؛ اما برای این که به بازدیدکنندگان آن بیش‌تر خوش بگذرد، امکانات رفاهی خوبی هم در آن ایجاد شده است.

شما در این مجموعه تاریخی و فرهنگی به سرویس بهداشتی، نمازخانه، پارک ورزش، کافه و رستوران، سالن سینما و... دسترسی خواهید داشت. ضمناً به دلیل بزرگ بودن محوطه، سرویس حمل‌ونقل برای جابه‌جایی گردشگران در بخش‌های مختلف آن وجود دارد.

اگر دوست دارید خاطره حضور در این مجموعه را با عکس‌های زیبا ماندگار کنید، بازدید از غرفه عکاس‌خانه قاجاری را از یاد نبرید. ایستگاه رادیو، کتابخانه و مرکز هنری برای امور هنری مستقل هم از دیگر امکانات این مجموعه هستند که در اختیار عموم مردم قرار می‌گیرند.

تفریحات کاخ سعدآباد تهران

تفریحات-کاخ-سعدآباد-تهران.jpg کاخ سعدآباد یکی از بهترین جاهای دیدنی تهران است که در شمالی‌ترین بخش این شهر قرار دارد.

شما می‌توانید یکی از روزهای هفته خود را به گشت‌وگذار در این مجموعه اختصاص دهید و از پیاده‌روی در محوطه زیبا و فضای سبز، عکاسی از گیاهان و طبیعت بی‌نظیر، بازدید از موزه‌های جذاب، تماشای آثار هنری، وقت‌گذرانی با دوستان و خانواده حسابی لذت ببرید.

خلاصه این که همه افراد، فارغ از سن و توان بدنی، می‌توانند از حضور در مجموعه فرهنگی و تاریخی سعدآباد حسابی لذت ببرند و خاطره خوبی از آن داشته باشند.

بهترین زمان بازدید از کاخ سعدآباد تهران

بهترین-زمان-بازدید-از-کاخ-سعدآباد-تهران.jpg بهترین زمان بازدید از کاخ سعدآباد تهران به هدف شما از این بازدید بستگی دارد. اگر علاقه‌مند به تاریخ هستید و می‌خواهید از گشت‌وگذار در کاخ‌موزه‌ها و دیدنی‌های آن لذت ببرید، همه روزهای سال بهترین زمان برای این کار است!

فرقی نمی‌کند در اوج گرمای تابستان راهی سعدآباد هستید یا برف و سرمای زمستان؛ در هر صورت امکانات مناسبی برای بازدید از کاخ‌های تاریخی و اشیای دیدنی موزه‌های آن برای شما فراهم است.

البته اگر دوست دارید بیش‌تر به تماشای باغ موزه سعدآباد بروید و از قدم زدن در خیابان‌های شیب‌دار و زیبای آن لذت ببرید، فصل بهار و پاییز بهترین زمان برای این کار است.

خنکای بهار و سرسبزی طبیعت سعدآباد، گردشگران مشتاق را به خود می‌خواند تا از وقت‌گذرانی در محوطه زیبا و گوش سپردن به صدای پرندگان غرق لذت شوند.

برگ‌ریزان پاییزی هم بهترین زمان برای ثبت عکس‌های هنری در مجموعه کاخ سعدآباد است و به شما امکان می‌دهد تا خاطره بازدید از این مجموعه بی‌نظیر را به زیباترین شکل ممکن ثبت کنید.

نحوه دسترسی به کاخ سعدآباد

نحوه-دسترسی-به-کاخ-سعدآباد.jpg کاخ سعدآباد در منطقه شمیران تهران در شمال این شهر قرار دارد. شما می‌توانید برای رفتن به سعدآباد و بازدید از این مجموعه تاریخی و فرهنگی بزرگ، یکی از ورودی‌های دربند یا زعفرانیه را انتخاب کنید.

بخشی از مسیر دسترسی به این ورودی‌ها می‌تواند مشترک باشد؛ اما نهایتاً برای هر کدام باید وارد مسیری جداگانه شده و با خودوری شخصی یا وسایل نقلیه عمومی به این مجموعه برسید. در ادامه به مسیرهای مختلف دسترسی به کاخ سعدآباد اشاره می‌کنیم.

مسیر دسترسی به کاخ سعدآباد از دربند

مسیر-دسترسی-به-کاخ-سعدآباد-از-دربند.jpg این مسیر به دلیل نداشتن جای پارک مناسب در نزدیکی ورودی، انتخاب خوبی برای خودروهای شخصی نیست. با این حال می‌توانید خودروی خود را در اطراف میدان تجریش یا خیابان دربند پارک کنید و بخشی از مسیر را پیاده بروید.

برای رفتن به کاخ سعدآباد با خودروی شخصی یا تاکسی باید به میدان تجریش برسید و سپس وارد خیابان شهید جعفری شده و تا انتها بروید. درب ضلع جنوبی این کاخ در میدان دربند قرار دارد.

اتوبوس و بی آر تی هم از طریق خط میدان قدس یا میدان تجریش شما را به این مجموعه جذاب می‌رساند. در این صورت، بعد از پیاده شدن در ایستگاه میدان قدس، می‌توانید سوار تاکسی‌های خیابان جعفری شوید و به میدان دربند بروید.

مترو هم ساده‌ترین راه برای رسیدن به کاخ سعدآباد است. برای این کار باید سوار خط میدان تجریش شوید و پس از پیاده شدن در این ایستگاه، با تاکسی به کاخ سعدآباد برسید.

مسیر دسترسی به کاخ سعدآباد از زعفرانیه

مسیر-دسترسی-به-کاخ-سعدآباد-از-زعفرانیه.jpg ورودی کاخ سعدآباد از سمت زعفرانیه در انتهای خیابان شهید کمال طاهری قرار گرفته است. این مسیر به دلیل وجود فضای مناسب برای پارک خودور، بهترین انتخاب برای کسانی است که با خودروی شخصی به سعدآباد می‌روند.

برای این کار باید از خیابان ولیعصر به سمت جنوب حرکت کرده و وارد خیابان زعفرانیه یا شهید فلاحی شوید. سپس این خیابان را مستقیم ادامه دهید تا در سمت راست، خیابان شهید کمال طاهری را ببینید. درب ورودی کاخ سعدآباد در انتهای همین خیابان قرار دارد.

تاکسی‌های خیابان ولیعصر یا میدان تجریش هم شما را در این مسیر قرار می‌دهند. اما اگر از اتوبوس یا بی‌ آر تی استفاده می‌کنید، باید سوار خط میدان تجریش شوید و بعد از پیاده شدن در این میدان، با تاکسی خودتان را به ورودی کاخ سعدآباد در زعفرانیه برسانید.

خط یک مترو هم که شما را به میدان تجریش می‌رساند، انتخاب خوبی برای رفتن به کاخ سعدآباد تهران است. در این صورت می‌توانید پس از خروج از ایستگاه مترو، سوار تاکسی‌های خیابان شهید ملکی در ضلع غربی میدان تجریش شوید و به سمت ورودی زعفرانیه کاخ سعدآباد بروید.

بهترین روش برای اجاره اقامتگاه در تهران

بهترین-روش-برای-اجاره-اقامتگاه-در-تهران.jpg کلانشهر تهران به دلیل داشتن بهترین مراکز آموزشی، فرهنگی، درمانی و دسترسی آسان به خدمات مختلف، همیشه مملو از مسافر است. مسافران این شهر که از گوشه و کنار ایران و شهرهای مختلف جهان به آن سفر می‌کنند، به دنبال استفاده از بهترین خدمات موجود هستند.

به همین دلیل اقامتگاه‌های متنوع و مناسبی در بخش‌های مختلف شهر برای دسترسی آسان مسافران آن وجود دارد. وجود اقامتگاه‌های زیاد در شهر تهران و تنوع آن‌ها اگر چه زمینه مناسبی برای اسکان جمعیت انبوه مسافران است، اما ممکن است انتخاب بهترین اقامتگاه تهران را برای شما سخت کند.

به همین دلیل، سامانه‌های تخصصی اجاره آنلاین اقامتگاه در تهران از جمله جاباما به شما کمک می‌کنند تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

پلتفرم جاباما به شما این امکان را می‌دهد تا در سریع‌ترین زمان ممکن، به اطلاعات کافی درباره همه انواع اقامتگاه‌های تهران از قبیل ویلا، آپارتمان، سوئیت، اقامتگاه بوم گردی و... دسترسی پیدا کرده و پس از بررسی این اقامتگاه‌ها و مقایسه آن‌ها با هم بهترین گزینه را رزرو کنید.

در جاباما به شما این فرصت داده شده تا بتوانید از طریق فیلتر کردن گزینه‌های مختلف مثل هزینه، موقعیت مکانی، امکانات و... اقامتگاه دلخواه خود و همسفرانتان را با سرعت بیش‌تری انتخاب و اجاره کنید.

همه مراحل اجاره اقامتگاه در جاباما به صورت آنلاین انجام می‌شود تا علاوه بر صرفه‌جویی در وقت، باعث کاهش هزینه‌های شما هم شود.

دسترسی ۲۴ ساعته به خدمات پشتیبانی، امکان لغو رزرو به صورت آنلاین و دسترسی آسان به نظرات سایر کاربران هم از دیگر خدماتی است که جاباما در اختیار کاربران خود می‌گذارد تا سفری ایده‌آل را تجربه کنند.

سوالات متداول درباره کاخ سعدآباد تهران | راهنمای بازدید

کاخ سعدآباد تهران کجاست؟

کاخ سعدآباد بزرگ‌ترین مجموعه فرهنگی و تاریخی پایتخت است که در شمال تهران قرار دارد. این کاخ در منطقه ییلاقی شمیران و در دامنه کوه توچال واقع شده و آب‌وهوای ییلاقی و جذابی دارد. این مجموعه با بیش از ۱۱۰ هکتار وسعت، امکانات تفریحی و رفاهی زیادی در اختیار گردشگران می‌گذارد و از چندین موزه جذاب تشکیل شده است.

مهم‌ترین موزه‌های مجموعه فرهنگی و تاریخی سعدآباد کدام‌اند؟

ورودی‌های کاخ سعدآباد کدام‌اند؟

بهترین روش اجاره اقامتگاه در تهران چست؟