در میانه خلیج فارس، تنها با اندکی فاصله از ساحل بندر خمیر سرزمینی از اعجاز و شگفتی از دل آب بیرون آمده. جزیره‌ای وسیع که گستردگی خاکش از بیست کشور جهان بیشتر است.


دنیای از رنگ و نور و موج که تا چشم کار می‌کند پر از زیبایی است. جزیره‌ای که به سبزی جنگل‌های حرا، به سرخی کوهاس سرخ و به سپیدی غار نمکدان است، با دره‌های عجیب و وهم آلود و ستارگانی نزدیک که گویی می‌توان آنها را با دست چید.


جاذبه‌های قشم و جزایر اطرافش بیشمار است، در هر گوشه و کنار این اقلیم زیبایی‌هایی خفته است که چشم را به خود خیره می‌کند. برای پای گذاشتن به دنیای پررنگ و نقش قشم خود را برای سفر طولانی‌تر از سه روز آماده کنید.


شاید حتی یک هفته هم برای اجاره بوم گردی یا اقامتگاه قشم کافی نیست. طبیعت وحشی و فرهنگ صلح طلب مردم این دیار شما را بیش از اینها به خود مشغول خواهد کرد.


سالانه بیش از ۸۰۰ هزار نفر به قشم سفر می‌کنند. این عدد هر سال رو به رشد است که خود نشان دهنده جذابیت‌های مختلف طبیعی و فرهنگی منطقه است.


شاید سال‌های گذشته پیدا کردن اقامتگاه در قشم کار مشکلی به نظر می‌رسید اما رفته رفته با فعالیت‌های مستمر اهالی قشم برای ایجاد امکانات رفاهی و اقامتی مختلف در این جزیره زیبا و گسترش بوم گردی امکان استفاده از جاذبه‌های قشم برای تعداد بیشتری از افراد فراهم آمد.


اگر شما هم می‌خواهید شبی را در دره ستارگان به صبح رسانید و با پرسه زدن در تنگه‌های پر پیچ و خم و خیره کننده قشم آرامشی کم نظیر را تجربه کنید به خواندن این مطلب ادامه دهید زیرا می‌کوشیم تا تصویری هرچند کوچک از دنیای بزرگ قشم در پیش چشمانتان ترسیم کنیم.


دیدنی های قشم که نباید از دست دهید!


دیدنی های قشم که نباید از دست دهید!

دیدنی‌های قشم از شمار بیرون است. به هر سو که چشم بچرخانید جلوه‌های جدیدی از جادوی قشم خود را برای شما نمایان می‌کنند. تاریخ بسیار کهن در همنشینی با زیبایی‌های اقلیمی گوناگون، قشم را به یکی از جذاب‌ترین نقاط توریستی در ایران بدل می‌کند.


خوشبختانه در سال‌های گذشته با قوت گرفتن گردشگری مسئولانه آسیب به جذابیت‌های طبیعی منطقه به شدت کاهش یافته و حتی این روزها شاهد بازیابی نقاط آسیب دیده قشم هستیم. این کار بدون کمک‌های بی دریغ جامعه محلی و حمایت‌های سازمان‌های مختلف محیط زیستی و گردشگری میسر نبود. حال با معرفی برخی از جاذبه‌های قشم ویژگی‌های آنها را شرح خواهیم داد.


دره ستارگان


دره ستارگان

دره ستارگان از پدیده‌های منحصر به‌ فرد زمین‌شناسی در ایران است که در فهرست عجایب قشم قرار می‌گیرد. مخروط‌های نوک‌تیز، ستون‌های عظیم و دیواره‌های بلند و خیره کننده این دره با قدمتی بیش از دو میلیون سال سر به آسمان می‌سایند.


این دره که تعداد نمونه‌های مشابه آن در دنیا انگشت شمار است، یکی از جاذبه‌های اسرارآمیزترین پدیده‌های طبیعی در ایران به‌حساب می‌آید و شهرتی جهانی دارد. این پدیده طبیعی در اثر فرسایش ناشی از رگبارهای فصلی، آب‌های سطحی و تندبادها شکل گرفته‌ است و لایه و حفره‌های متعددی در درون هر ستون این دره وجود دارد که هوا به‌راحتی به درون آن‌ها نفوذ می‌کند.


ویژگى‌های کم نظیر دره ستارگان باعث شده است که این دره به‌عنوان بخشى از ژئوپارک قشم - تنها ژئوپارک خاورمیانه - در میراث یونسکو ثبت شود.


دره ستارگان در ادبیات محلی استاله گفته یا استار افتیده نام دارد. محلیان معتقدند این دره بر اثر اصابت یک ستاره به زمین و پرتاب شدن خاک و گل در هوا به وجود آمده است. شکل مخروط‌ و ستون‌های این دره بی شباهت با افسانه محلی‌ها نیست اما در واقع فرسایش ناهمگن در لایه‌های مختلف زمین این پدیده را به وجود آورده است.


آب، باد، حرارت و فشار‌ طبقات مختلف در طی میلیون‌ها سال این نگاره‌های سنگی را تراشیده‌اند. هر جا مقاومت لایه‌ها کمتر بوده فرسایش آنها را از بین برده و لایه‌ها و قسمت‌های سخت بر سر جای خود باقی مانده‌اند.


اشکال هندسی تشکیل شده در دره ستارگان از جنس ماسه، سنگ و سیمان آهکی است. این تندیس‌ها در برخی مناطق به شکل فیل، تمساح و عقاب دیده ‌می‌شود.


سرخی خاک برخی از نقاط دره ستارگان، تصاویر عکاسی شده از مریخ را تداعی می‌کند همچنین صدف‌های موجود در بالای برخی تندیس‌ها ثابت کرده است که این منطقه در گذشته‌های دور، زیر دریا بوده است.


غارنمکدان


غارنمکدان

در فاصله ۹۰ کیلومتری از شهر قشم، طولانی‌ترین غار نمکی جهان با نام غار نمکدان یا سه مرد برهنه قرار دارد. این غار یکی از زیباترین پدیده‌های طبیعی جزیره قشم است که حدود ۳۴۰ متر ارتفاع و نزدیک به ۷ کیلومتر درازا دارد. دهانه این غار کمانی شکل با نوارهای رنگی مختلف آذین شده است که دستاورد طبیعی رسوب کانی‌هایی با ترکیبات آهن است.


غار نمکی در سال ۹۰ در فهرست میراث طبیعی ایران ثبت شد. همچنین این غار به عنوان یکی از ژئوسایت‌های مطرح در ژئوپارک قشم، در سال ۱۳۸۵ عضو شبکه جهانی ژئوپارک‌های تحت حمایت یونسکو شد.


نمک موجود در غار خوراکی و بسیار مرغوب است. گفته می‌شود خواص دارویی آن برای درمان مبتلایان به آسم و بیماری‌های تنفسی است مفید است و تنها نفس کشیدن در این غار می‌تواند این خواص دارویی را منتقل کند.


تنها ۲۴ سال از کشف این غار بیشتر نمی‌گذرد. محققان دانشگاه شیراز با همکاری زمین‌شناسان جمهوری چک ۱۶ گنبد نمکی این غار را کاوش کرده و در نهایت ۶۰ دالان را شناسایی و از ۳۰ دالان را نقشه برداری و ثبت کردند.  به گفته برخی از این محققان غار نمکدان قشم یکی از شگفتی آفرین‌ترین گنبد‌های نمکی و طولانی‌ترین غار نمکی جهان است.


غار نمکدان قشم در ابتدا غار سه مرد برهنه نام گرفت زیرا به گفته افراد محلی ۳ محقق جمهوری چک قسمت‌هایی از غار را با تن برهنه کشف کردند. غلظت بالای نمک در آب این غار امکان پیشروی با لباس را ناممکن می‌کرده است. زیرا اگر لباس به این آب آغشته شود پس از خشک شدن سفت و سخت شده و کار را برای کاوش دشوار می‌کند.


با تحقیقات محققان دانشگاه شیراز بر روی ۶۰۰۰ متر از نمک‌های این غار مشخص شده است که این قار بیش از ۵۷۰ میلیون سال قدمت داشته و به دوره زمین شناسی کامبرین باز می‌گردد.


حوضچه‌ آب موجود در غار آغشته به نمک فراوانی است که بر اثر رسوب در بستر حوضچه رنگ آن را سفید کرده است. اما بستر اصلی چشمه‌ای که از آن نام بردیم به رنگ قرمز بوده و می‌توانید رسوبات خاک نسوز یا گل اخرا را در آن به وضوح ببینید. سرخی این بستر به دلیل هماتیت و دیگر ترکیبات اکسید آهن  موجود در این رسوبات است.


حتی مسیر منتهی به غار به میزانی از نمک سرشار است که کوه‌های نزدیک غار بیشتر شبیه به کوه‌های برف گرفته است تا منطقه گرم و خشکی چون جزیره قشم.


رطوبت هوای جزیره قشم و نفوذ آب در غارها باعث می‌شود آب نمک اشباع شده بر بدنه قندیل‌ها بچکد و قندیل‌ها را ترمیم کرده و به مرور زمان گسترش دهد. هر روز از بین نروند و دائم متولد شوند یا بر حجم آن افزوده شود.


۱۰۰ متر اول ورود به غار مسیر آسان است و به راحتی می‌توانید قدم بزنید، عکاسی کنید و قندیل‌های نمکی را تماشا کنید. اما بعد از مدتی پیاده‌روی، راه تنگ و فضا تاریک می‌شود و عبور و مرور دشوار می‌شود.


اولین تالار این غار با ورودی آن حدود ۶۷۰ متر فاصله دارد و پهنای متوسط آن پنج متر است. بنابراین اگر قصد پیشروی در غار نمکدان قشم را دارید حتماً چراغ‌قوه پرنور به همراه داشته باشید.


تنگه چاهکوه


تنگه چاهکوه

تنگه چاهکوه در مجاورت روستای چاهو شرقی که خود قسمتی از سواحل شمالی قشم است واقع شده. تندیس‌ها و صخره‌های این تنگه  بر اثر گذر زمان و به طور شگفت انگیزی بر اساس فرسایش سنگ‌های رسوبی زمین در دل کوه به‌صورت یکپارچه به وجود آمده‌اند.


کف این دره نیز حفره‌های کم عمقی وجود دارند که محل ذخیره آب‌هاى جارى است. چاهکوه در ابتدا عریض است و ارتفاع دیواره‌هایش گاها به صد متر نیز می‌رسد. به همین دلیل داخل دره نور کمی تابیده شده و جریان هوا کندتر است.


مجوع این عوامل فرسایش در لایه‌های زمین را به مرور کمتر و کمتر کرده به طوری که تنگه در قسمت‌های جنوبی کم‌عرض‌تر شده و شیب آن افزایش مى‌یابد. در انتها شکل دره مانند ۷ فارسی شده و بدون تجهیزات لازم عبور از آن غیرممکن به نظر می‌رسد.


حفره‌های ایجاد شده در اثر فرسایش که باعث جمع شدن آب‌های سطحی می‌شود یکی از پدیده‌های طبیعی حائز اهمیت برای بومیان است. این درجه از اهمیت باعث می‌شود مردم محلی آب درون این گودال‌ها را مقدس دانسته و از همین رو این تنگه را دره مقدس چاهکوه نیز می‌نامند. این گودال‌ها همچنین آب شیرین مردم محلی را تأمین می‌کنند.


زیبایی تنگه چاهکوه که در ۷۰ کیلومتری شهر قشم قرار دارد، در گرو دیواره‌هاى عمودى آن است که با خطوط فرسایش و حفره‌هاى کروی و بیضوی آرایش شده است. به‌محض ورود به تنگه یک تندیسی طبیعی خواهید دید که به صخره سه سر نگهبان مشهور است و یکی از جاذبه‌های قشم برای صخره نوردان به‌حساب می‌آید.


جنس سنگ‌های تنگه چاهکوه از سنگ‌های رسوبی با جنس آهک است که به رشته کوه زاگرس شباهت دارد که مانند یک اثر هنری با دقت و ظرافت بسیار طرح‌ها و رنگ‌ها را در کنار هم چیده است. پوشش گیاهی این منطقه بسیار پراکنده است و تنها گیاهان سازگار با هوای بیابانی در آن رشد می‌کنند. اما چاه‌های آب این تنگه باعث شده بیش از ۱۶ گونه جانوری و پرندگان برای نوشیدن آب به این منطقه بیایند.


جنگل حرا


جنگل حرا

درخت حرا یکی از گونه‌های زیست‌بوم مانگرو و از خانواده بزرگ شاه‌پسند است. این جنگل‌ها تنها یک پوشش گیاهی ساده نیست. جنگل حرا معرف نوعی از اکوسیستم استوایی است که از همزیستی گونه‌های خاص گیاهی و جانوری در سواحل پست ایجاد می‌شود.


جنگل‌های حرا که از مناطق نوزادگاهی و زایشگاه آبزیان در جنوب ایران است، اکوسیستم دریایی منطقه را پشتیبانی می‌کنند، تولید مثل گونه‌هایی مانند خرچنگ، صدف و میگو در قشم وابسته به جنگل‌های حرا است. پرندگان آبزی و کنارآبزی مانند فلامینگو، گیلانشاه، حواصیل، اگرت، ماهی خورک و آبچلیک در این زیست‌گاه طبیعی زندگی ‌می‌کنند.


تنوع زیستی این منطقه بسیار بالا است  و در مجموع ۱۶ گونه نرم‌تن، بیش از ۱۰ گونه سخت پوست، ۳۲ گونه ماهی، ۹ گونه خزنده و ۱۳ گونه پرنده و یک گونه جونده در لابه‌های درختان حرا ساکن شده‌اند.


 درختان این منطقه که عموماً شوره‌زی هستند توانایی شیرین کردن ۶ لیتر آب در روز را دارند. زندگی بسیاری از جانوران در قشم به تولید این آب شیرین وابسته است.


درختان حرا هر روز با بالا آمدن خورشید سر از آب بیرون آورده و به دنیای اطرافشان زندگی می‌بخشند و با آغاز شب و شروع مد این درختان بردبار به زیر آب می‌رند تا برای روزی دیگر خود را آماده سازند. پوست و ریشه این درختان به آنها این امکان را می‌دهد تا با دفع نمک دریا تنها آب شیرین را دریافت کنند.


درختان حرا به غیر از تولید آب شیرین از آب شور اقیانوس هوا را نیز تصفیه می‌کنند. برگ‌های روشن این درختان جلوی ایجاد گرد و غبار‌های محلی را گرفته و قابل جذب کربن بسیار بالای آنها باعث می‌شود کربن موجود در خاک که برای رشد گیاهان دیگر ضرورت دارد بالا برود همچنین این فرایند باعث تولید اکسیژن بسیار زیادی خواهد شد که مراتب بیشتر از دیگر گونه‌های گیاهی است، تا جایی که آمازون که پوشیده از درختان مانگرو است به عنوان ریه‌ زمین شناخته می‌شود.


 دانه درخت حرا بر روی شاخه درخت روییده و رشد اولیه خود را همانجا آغاز می‌کنند. پس از مدتی این نونهالان از درخت مادر جدا شده و در گل و لای اطراف درختان حرا ریشه زده و درخت مستقلی به وجود می‌آورند. به هم تنیدگی درختان حرا و شاخه‌های بلند آنها سپری بی روزن در مقابل باد‌های سهمگین خلیج می‌سازند.


این منطقه در سال ۱۳۵۱ با وسعتی بیش از هشتاد و دو هزار هکتار به عنوان منطقه حفاظت شده حرا، تحت محافظت قرار گرفته و یکی از مهم‌ترین منابع زیست کره در ایران است.


خوشبختانه در سال‌های گذشته با کوشش مردم محلی و سازمان‌های محیط زیستی و گردشگری مانند جاباما طرح‌های مختلفی برای احیای این درختان عملی شده است. از خلل همین طرح‌ها تا کنون ۱۲ هزار درخت حرا در این منطقه دوباره سبز شده است. گردشگری مسئولانه یک اصل مهم در هنگام سفر به مناطق طبیعی است که حساسیت این اصل در مورد مناطقی همچون جنگل حرا بسیار بالاتر است.


جزایر ناز


جزایر ناز

در یک کیلومتری ساحل در احاطه آب‌های فیروزه‌ای خلیج فارس و دوشادوش جزیره قشم، سواحل چشم‌نواز جزایر ناز  قرار دارد. سواحلی که به دلیل عمق کم و زیبایی‌های فراوان از بهترین مناطق برای پیاده روی و شنا در آب‌های زلال خلیج فارس است.


ارتفاعات این جزایر دید بسیار متفاوتی از تنگه هرمز، جزیره لارک و کلیت قشم به شما ارائه خواهد داد اما برای سفر به این جزایر باید منتظر پایین آمدن سطح آب یا جزر شوید. تماشای طلوع و غروب خورشید بر فراز این جزایر تجربه فرازمینی از رنگ بندی آسمان است.


جزایر ناز که در جنوب شرق جزیره قشم قرار دارند به عنوان یکی از قطب‌های گردشگری استان هرمزگان شناخته می‌شوند. این جزایر همچنین در لیست ژئوسایت‌های جزیره قشم یکی از مناطق پرطرفدار است.


جزایر ناز با اسکله ذاکری ۲۹ کیلومتر و با بندر لافت ۶۱ کیلومتر فاصله دارند.  برای بازدید آسان‌تر از این منطقه می‌توانید از تورهای آفرود، شتر و اسب سواری نیز استفاده کنید.


پارک کروکدیل قشم


پارک کروکدیل قشم

کروکدیل‌های خزنده‌هایی مرموز و جالب هستند  که از عصر دایناسورها تا کنون توانسته‌اند به زندگی خود ادامه دهند. این خزندگان به واسطه داشتن دست و پا و قدرت فک و دندان‌هایشان از انقراض خود را رهانیده‌اند. این جانداران به راحتی هم در آب و هم در خشکی زندگی می‌کنند.


کروکدیل‌ها از طریق تخم گذاری تولید مثل می‌کنند و پارک کروکدیل قشم یکی از مکان‌هایی است که می‌توانید زندگی این دوزیستان را از نزدیک ببینید. این جانداران با داشتن پلک ۳ لایه می‌توانند زیر آب را به وضوح ببینند و مسیر و شکار خود را پیدا کنند. این پلک‌ها به صورت بالا به پایین، پایین به بالا و جلو به عقب حرکت کرده و از تمامی زوایا چشم کروکدیل را از املاح موجود در آب مثل نمک حفظ می‌کنند.


دید کامل و خونسردی این خزندگان باعث شده به شکارچیان صبور و فرصت طلبی بدل شوند که با آرامش خود شکار را غافلگیر کرده و با فک بزرگ خود که ۶۸ دندان دارد حمله می‌کنند. این دندان‌ها هر سال می‌ریزد و دندان‌های جدیدی به جای آنها رشد خواهند کرد.


مسن‌ترین کروکدیل ایران ۲۶ سال سن دارد که در مقایسه با طول عمر ۷۰ الی ۸۰ ساله این جانوران جوان محسوب می‌شود. وزن این جانور ۳۵۰ کیلوگرم بوده و با طول ۴ متر به دل بازدیدکنندگان پارک هراس می‌اندازد. کروکدیل، بزرگ‌ترین خزنده در میان حیوانات است.


پارک کروکدیل قشم اولین محل پرورش و نگهداری تمساح در خاورمیانه است، این پارک در زمستان سال ۱۳۸۹ تأسیس شد و در ابتدا تنها ۸ کروکدیل از کشور مالزی وارد این پارک شدند.


اما هر روز به تعداد این کروکدیل‌های آب شور که پروسوس لقب گرفته‌اند افزوده می‌شود. این نژاد یکی از بهترین انواع کروکدیل برای پرورش است و می‌تواند خود را با شرایط اقلیمی متفاوتی وفق دهد. امروز بیش از ۱۰۰ کروکدیل در این پارک در همزیستی با پرندگان و پستانداران دیگر زندگی می‌کنند.


جزیره هرمز


جزیره هرمز

هرمز جزیره‌ای با وسعت ۴۲ کیلومتر مربع و در مجاورت تنگه هرمز قرار دارد از این رو به آن کلید خلیج فارس نیز می‌گویند. شهر هرمز که در شمال جزیره واقع شده تنها نقطه جمعیتی جزیره است که بیش از ۵ هزار نفر جمعیت دارد که گویش بسیاری از آنها بندری - مینابی است، اما در میان واژگان مردم هرمز واژه‌ای هلندی، پرتغالی، انگلیسی، هندی و عربی نیز به چشم می‌خورد که علت آن هجوم و استقرار بیگانگان در این مناطق است.


هرمز به مدت بیش از یک سده در اشغال پرتغالی‌ها بود که سرانجام در سال ۱۶۲۲ میلادی در دوره شاه عباس صفوی بازپس گرفته شد.مردم قشم عموماً سنی مذهب هستند اما با این حال مردم هرمز بیشترین جمعیت شیعی در این منطقه را تشکیل می‌دهند.


نام هرمز بنا بر منابع تاریخی در قدیم هورمغ بوده است. مغ در گویش بومی استان هرمزگان به معنای نخل است. ریشه این واژه از سویی می‌تواند از ترکیب هور+مغ به معنی بندرگاه مغستان  یا میناب ساخته شده باشد.


بهشت زمین شناسی ایران به دلیل وجود خاک‌های متفاوت و کانی‌های رنگین به این نام مشهور شده است. بررسی سنگ‌های این جزیره نشان می‌دهد که در طی هزاران سال جزیره هرمز به تدریج از آب بیرون آمده و به اشکال مختلف فرسایش یافته است. قدمت زمین‌شناسی جزیره هرمز حدود ۶۰۰ میلیون سال و عمر خارج از آب آن حدود ۵۰ هزار سال است.


گلک که نام محلی گل سرخ و اخرایی رنگ سواحل هرمز است برای مصارف درمانی، غذایی و هنری مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما باید به خاطر داشته باشید بهره برداری بی رویه بومیان و مسافران مضرات زیادی برای زیست بوم منطقه ایجاد کرده است که به کمک سازمان‌ محیط زیست و گردشگری مسئولانه این آسیب بسیار کاهش یافته است و امید می‌رود این روند ادامه داشته باشد.


شغل سنتی مردم این جزیره ماهیگیری بوده اما با گسترش بوم گردی و صنعت گردشگری این روزها خدمات به مسافران و صنایع دستی پررونق‌ترین حرفه در میان مردم هرمز شناخته می‌شود.


هر گوشه از خاک هرمز پر است از پدیده‌های طبیعی اعجاب آور. برخی از این جاذبه‌های گردشگری در هرمز به شرح زیر است:


  • ساحل سرخ: که به دلیل رنگ سرخ رنگش بسیار شبیه به مریخ است. با اینکه خاک سرخ در همه جای این جزیره و حتی قشم به چشم می‌خورد با این حال شدت رنگ و یکرنگی در این ساحل باعث این نام‌گذاری شده است. آب دریا در ساحل سرخ تا چند متری، قرمز رنگ دیده می‌شود و دلیل آن حل شدن مواد معدنی خاک در آب دریا است.
  • دره رنگین کمان: شناخته‌شده‌ترین جاذبه جزیره هرمز دره رنگین‌کمان نام دارد که از بیش از هفتاد طیف رنگی متفاوت ساخته شده است. طیف رنگ‌های زرد، سرخ، نقره‌ای و سیاه عمدتاً از ترکیبات رُسی و اکسید آهن هستند؛ در حالی که خاک‌های سفید، آبی، صورتی و خاکستری حاصل ترکیبات آتش‌فشانی‌اند که وجودشان در کنار هم به این دره جلوه‌ای بی‌مانند بخشیده است.
  • دره مجسمه‌ها: دره مجسمه‌ها در نزدیکی ساحل در بخش کوهستانی جنوب غربی جزیره واقع شده است. این دره دارای صخره‌هایی به اشکال مختلف است که هر کدام به سبب شکل خاص خود به کله گوسفند، مرغ و اژدها تشبیه شده‌اند. در طول دره مسیر باریک‌تر می‌شود و ناگهان به پرتگاهی با حدود ۴۰ متر ارتفاع می‌رسد. منظره  این دره تماماً رو به خلیج فارس است.
  • الهه نمک: نام کوه دیگری در هرمز است که بیشتر شبیه به یک بلور نمکی بزرگ است. این کوه و غار درون آن طی سالیان زیاد در اثر فعالیت‌های زمین‌شناسی و فرسایش آبی و بادی شکل گرفته‌اند. کوه الهه نمک به علت جنس خاص خود برخلاف دیگر کوه‌ها صدا را منعکس نکرده و به قولی فضای اطراف را آکوستیک کرده است.

اجاره انواع اقامتگاه در جزیره قشم


اجاره انواع اقامتگاه در جزیره قشم

 در سال‌های گذشته صنعت توریسم در ایران گسترش زیادی داشته است. یکی از مناطقی که به لحاظ تعداد ورود مسافر و تأسیس اقامتگاه در ایران شناخته شده است جزیره قشم است. تا حدود ده سال پیش میزان مکان‌های قابل اسکان جزیره به نسبت مسافران بسیار کم بود.


اما امروزه تعداد زیادی هتل، هاستل، ویلا و خانه‌های بوم گردی در قشم مشغول ارائه خدمات به مسافران گرامی‌ هستند. یکی از اصلی‌ترین دلایل آسایش و رضایت از سفر مکانی است که در آن اقامت می‌کنید. خوشبختانه در طی سال‌های گذشته این امکان به وجود آمده که با توجه به شرایط سفر و تعداد نفرات، مناسب‌ترین اقامتگاه در قشم را برای خود انتخاب کنید.


اما قبل از اجاره هر شکل از اقامتگاه به امکانات محل مورد نظر و دسترسی‌های آن به نقاطی که دوست دارید در سفر به آنها سر بزنید، دقت کنید تا بهترین گزینه را بیابید.


اجاره بوم گردی های متنوع در قشم


اجاره بوم گردی های متنوع در قشم

اقامتگاه‌های بوم گردی در واقع همان خانه‌هایی هستند که مردم بومی یک منطقه در آن‌ها سکونت دارند. چیدمان این خانه‌ها معمولاً سنتی و مطابق فرهنگ و آداب مردم همان منطقه است. افراد در اقامتگاه‌های بوم گردی احساس نزدیکی بیشتری به هم دارند و امکان گردشگری مسئولانه از طریق ارتباط با سبک زندگی بومیان بیشتر فراهم می‌شود.


جزیره قشم یکی از مناطق پیشرو در گردشگری مسئولانه در ایران است. این نکته و رونق اقتصادی صنعت گردشگری باعث شده تا بسیاری از بومیان دست به تأسیسی اقامتگاه‌های بوم گردی بزنند. پس اگر دوست دارید قشم را از منظر مردم محلی ببینید بهتر است اجاره بوم گردی در قشم را امتحان کنید.


اجاره سوئیت در قشم مناسب سفرهای دسته جمعی


اجاره سوئیت در قشم مناسب سفرهای دسته جمعی

پیدا کردن اقامتگاه به صرفه در قشم بسیار مهم است زیرا بسیاری از افراد روزهای زیادی را برای سفر به این جزیره در نظر می‌گیرند. امکان اجاره اقامتگاه در قشم در فصول شلوغ سال به دلیل ازدحام جمعیت و کم بودن هتل‌ها بسیار پرهزینه خواهد بود، خصوصاً اگر به‌صورت جمعی سفر می‌کنید.


اما نگران نباشید قشم دارای سوئیت‌های بسیاری زیادی است که با کلاس‌های قیمت متفاوت به مشتریان خود خدمات ارائه می‌دهند. اجاره سوئیت در سفر دسته جمعی به قشم می‌تواند گاهی تا ۵۰ درصد در هزینه‌های اقامتی شما صرفه جویی کند. این پول را می‌توانید برای اقامت طولانی‌تر، غذای بهتر و تفریحات بیشتر به کار ببرید.


بهترین زمان برای سفر به قشم


بهترین زمان برای سفر به قشم

قشم در منطقه گرمسیری واقع شده است به همین دلیل درجه حرارت هوا در شش ماه اول سال بسیار بالاتر از شش ماهه دوم است. جدول دمایی هواشناسی منطقه قشم نشان می‌دهد دمای متوسط  این منطقه در شش ماه اول سال چیزی بین ۲۸ تا ۴۳ درجه سانتیگراد است که هر چه به اواسط تابستان نزدیک می‌شویم این روند رشد بیشتری خواهد داشت.


دما هوا در قشم حتی در ۶ماهه دوم سال نیز سرد نخواهد بود. شش ماهه دوم سال با متوسط دمای ۳۸ تا ۱۸ درجه سانتیگراد یکی از مطبوع‌ترین دماها برای سفر در ایران است. در روزهایی که برخی از نقاط کشور شاهد بارش برف هستند می‌توانید در قشم حمام آفتاب بگیرید.


اما باید در نظر داشته باشید ازدحام جمعیت در شش ماهه دوم سال به دلیل اعتدال هوا به مراتب بیشتر از ۶ماهه اول سال است. همین امر باعث افزایش قیمت اقامتگاه‌ها، بلیط و خدمات تفریحی در قشم می‌شود. انتخاب بهترین فصل برای سفر به قشم باید بر اساس معیارهای بالا صورت پذیرد.


بهترین راه برای اجاره انواع اقامتگاه در قشم


بهترین راه برای اجاره انواع اقامتگاه در قشم

تعدد اقامتگاه‌ها و همچنین گستره فعالیت‌های تفریحی در قشم انتخاب و اجاره بوم گردی در این جزیره را مشکل می‌سازد. یکی از راه‌های ساده مقایسه و انتخاب محل اقامت در قشم استفاده از امکانات آنلاین جاباما برای تفکیک اقامتگاه‌های قشم از لحاظ نوع، قیمت و امکانات است.


تماس گرفتن با تک تک اقامتگاه‌ها و اطمینان از رزرو درست جایی که می‌خواهید در آن اقامت کنید گیج کننده به نظر می‌رسد. اما در جاباما با چند کلیک ساده می‌توانید به بانک اطلاعتی ما برای اقامتگاه‌های قشم و قیمت‌های روزانه اجاره آن‌ها دسترسی پیدا کنید. همچنین با مشاهده عکس‌ها و نظرات دیگران می‌توانید اطمینان بیشتری از مکان محل استقرار خود حاصل نمایید.


پاسخ به سوالات متداول درباره برای سفر به قشم بیشتر از 3 روز مرخصی بگیرید


بهترین روش برای اجاره انواع اقامتگاه در قشم چیست؟

 بهترین روش برای اجاره انواع اقامتگاه در قشم، اجاره آنلاین است. جاباما با امکان مقایسه قیمت‌ها، امکانات و شرایط اقامتگاه‌ها کار را برای شما بسیار ساده خواهد کرد.

چه زمانی و چه مدت بهتر است که به قشم سفر کنیم؟

هنگام رفتن به قشم بهتر است چه نوع اقامتگاهی را اجاره کنیم؟