موزه مردم شناسی رامسر، موزهای از فرهنگ گیلکها و مازندرانیها
موزه مردم شناسی رامسر یکی از جاذبههای این شهر زیباست که در گشت و گذر شهری خود میتوانید سری به آنجا زده و با فرهنگ رامسر و شمال ایران از مازندران تا گیلان و گرگان بیشتر آشنا شوید.
فرهنگ نزدیک به هم در این سه شهر شمالی در موزه مردمشناسی رامسر بهخوبی به تصویر کشیده شده و شما را در جریان سبک زندگی، نوع کار و مردم محلی قرار میدهد.
با هم گشتی در این موزه بزنیم تا ببینیم چه چیزهایی برای بازدید دارد، هزینه بلیط و اینکه دقیقاً کجای رامسر قرار گرفته را با هم بررسی میکنیم و در نهایت هم سری به سایر جاذبههای دیدنی که در نزدیکی آن قرار گرفته خواهیم زد.
موزه مردم شناسی رامسر
در نگاه اول، خانه روستایی و محلی به چشم میخورد که احتمالاً جذابیت خانه، شما را هم لحظهای میخکوب کند. خانهای که به شکل خانههای روستایی رامسر ساخته شده و در واقع موزه مردمشناسی رامسر است.
این موزه در سال ۱۳۸۹ توسط سازمان میراثفرهنگی احداث شد. موزه دارای بخشهای مختلفی است که در هر قسمت آن بخشی از فرهنگ و سبک زندگی مردم به تصویر کشیده شده و بهطور کلی بیش از ۷۰۰ ابزار و ادوات مختلف در آن وجود دارد.
یکی از دلایل اهمیت موزه مردمشناسی این است که تنها موزه موجود در منطقه برای معرفی فرهنگ و مردم شمال کشور به شمار میرود.
در اینجا میتوانید علاوهبر ابزارهای مختلف معماری داخلی و چیدمان یکی خانه محلی شمالی و کارهایی که بانوان در خانه انجام میدادند، مثل پارچه و چادر شببافی را ببینید.
اهل موزهگردی هستید؟ ما لیست بهترین موزه های ایران را یکجا جمع کردهایم.
آدرس موزه مردم شناسی رامسر و مسیر دسترسی
آدرس: استان مازندران، رامسر، بلوار شهید باهنر، موزه مردمشناسی رامسر
برای دسترسی به موزه مردمشناسی میتوانید خود را با ماشین شخصی یا تاکسی به بلوار باهنر و در نهایت به موزه برسانید.
مسافر رامسر هستید؟ پیشنهاد میکنیم سراغ اجاره اقامتگاه بوم گردی کوکه رامسر بروید! جایی که خود مثل موزه است و از معماری تا غذاهای سنتی شما را به قلب زندگی خالص و روستایی مردم خطه شمال میبرد!
این موزه چه برای دیدن دارد؟
در موزه مردمشناسی رامسر شما به فرهنگ و تاریخچه زندگی مردم شمال کشور سفر میکنید. در اینجا انواع وسایلی که مردم در خانهها استفاده میکردند وجود دارد. وسایلی که در حال حاضر در زندگی و خانههای شهری خبری از آنها نیست.
از جمله این وسایل میتوان به چراغهای گردسوز و پیه سوز، سماورهای قدیمی، ظروف سفالی، قالیهای دستباف، چادر شب بافی، کتابهای چاپی قدیمی، قرآنهای خطی، وسایل کشاورزی و دامداری، صندوقهای قدیمی، دستگاه نخ ریسی و… اشاره کرد. این اشیا با همت مدیر موزه (عیسی خاتمی) جمع آوری شده و متعلق به همین فرد است.
اگر دنبال پاسخ به این پرسش هستید که رامسر کجا بریم؟ این مطلب را بخوانید.
تاریخچه بنای موزه مردمشناسی رامسر
موزه مردمشناسی در رامسر سال ۱۳۸۹ افتتاح شد. هدف از ایجاد آن هم معرفی فرهنگ مردم این خطه و همچنین نگهداری ابزارها و وسایل قدیمیست که در حال حاضر در کمتر جایی میتوانی اثری از آنها پیدا کرد.
وسایل موجود در موزه به همت آقای عیسی خاتمی که استاد جامعهشناسیست در طی یک دوره ۳۰ ساله یعنی از دهه ۶۰ تا ۹۰ جمعآوری شد. برخی از این آثار که متعلق به دوره قاجار هستند از مناطق مختلف گیلان و مازندران خریداری شده تا در معرض بازدید قرار بگیرند.
جذابیت این موزه باعث شد که شعبه دوم آن هم سال ۱۳۹۶ در مجتمع شهدای رامسر افتتاح شود.
اگر دوست دارید بخش زندهای از فرهنگ و سبک و سیاق سنتی مردم شمال را از نزدیک ببینید و تجربه کنید، در این سفر سری به روستای جواهرده بزنید.
هزینه بازدید از موزه مردم شناسی رامسر و بهترین زمان آن
بهترین زمان سفر به رامسر زیبا اواسط بهار و همچنین اوایل پاییز است. در این زمانها آب و هوا خنک و مطبوع و همچنین به دور از رطوبت شمال کشور است که زیباییهای این شهر را دو چندان میکند. پس اگر قصد سفر به رامسر را دارید، در این دو فصل برنامهریزی کنید و در لیست جاهای دیدنی رامسر، از موزه مردمشناسی هم بازدید کنید.
برای بازدید از این موزه میتوانید در ایام هفته به جز جمعهها از ساعت ۸ صبح الی ۶ بعد از ظهر مراجعه کنید. دیدن بخشهای مختلف موزه حدود ۲-۳ ساعت زمان نیاز دارد.
دیگر جاهای دیدنی رامسر در نزدیکی موزه
برای سفر به رامسر زیبا میتوانید، لیست بلند و بالایی از جاهای دیدنی تهیه کنید. یکی از این جاذبهها بدون شک موزه مردمشناسی است که پس از بازدید از آن میتوانید سری به جاذبههایی که در اطراف آن قرار دارد، بزنید. لیستی از این جاهای دیدنی را همراه با فاصله آنها از موزه در اختیار شما قرار میدهیم:
- بلوار رامسر: ۲,۵ کیلومتر
- کاخ موزه رامسر: ۶ کیلومتر
- موزه عاج فیل: ۶ کیلومتر
- شهربازی سرزمین رویاها : ۸ کیلومتر
- تله کابین رامسر: ۱۰ کیلومتر
- قلعه مارکوه رامسر: ۱۴ کیلومتر
رستورانهای نزدیک به موزه مردم شناسی رامسر
از جمله رستورانهای نزدیک به موزه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- رستوران و تالار پذیرایی خلج
- رستوران فست فود بنیتو
- رستوران ملل
- سفره خانه سنتی دريانورد
- رستوران سر آشپز
- رستوران میلانو
اگر عاشق غذاهای شمالی هستید، سراغ این رستوران ها بروید.
اجاره ویلا در رامسر یا ماندن در کلبه های جنگلی و بوم گردی؟!
با معرفی یکی از جاذبههای رامسر و اشاره به چند جای دیدنی در این شهر، نوبت به اقامت شما میرسد. در این شهر زیبا میتوانید از بین گزینههای مختلف مثل ویلا، کلبههای جنگلی یا حتی اقامتگاه بومگردی هر کدام را میخواهید، انتخاب کنید. این مورد به بودجه و سلیقه شما بستگی دارد.
اما ممکن است که تصور کنید، پیدا کردن اقامتگاههای مختلف در یک شهر کار چندان سادهای نخواهد بود. در حالی که جاباما اجاره اقامتگاه مورد نظر شما را بهصورت آنلاین امکانپذیر کرده است. در سایت جاباما مقصد خود یعنی رامسر را جستجو کنید تا لیست بلند و بالایی از اقامتگاهها شامل، هتل، ویلا، کلبه، بومگردی، سوئیت و… به شما نمایش داده شود.
سپس از بین گزینههای مختلف که همراه با عکس، امکانات و شرایط اقامت هستند، گزینه مورد نظر خود را انتخاب کنید. البته که امکان مقایسه قیمتها را هم دارید و میتوانید اقامتگاهی که میخواهید را با هر بودجهای رزرو کنید.
یکی از انتخابهای جذابی که در جاباما پیدا میکنید، اقامتگاه سپیدار رامسر است؛ یک کلبه جنگلی باصفا با چشمانداز بیکرانی از جنگلها.