موزه شعر نوین ایران در محل خانه قدیمی پدر شعر نو فارسی نیما یوشیج در تهران افتتاح شد.


شهرداری تهران بنای خانه نیما یوشیج در سال ۱۳۹۸ را خرید و  با تعریف کاربری «موزه شعر نوین ایران» به مرمت و بازسازی آن پرداخت.


خانه «نیما یوشیج» در دوره پهلوی دوم ساخته شده و در کنار خانه جلال آل‌احمد و سیمین دانشور در منطقه شمیرانات قرار دارد. این مجموعه در سال‌های گذشته در خطر تخریب قرار داشت که الان با بازسازی‌های صورت گرفته خطری آن را تهدید نمی‌کند.


مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران در مراسم افتتاحیه این موزه گفت:


تا جایی که به خاطر دارم، حدود سال ۹۴ بود که در شورای شهر تصویب شد که خانه نیما خریداری شود تا خانه‌ای به اسم نیما حفظ شود. سپس برنامه‌های پیشنهادی معارضینی داشت اما سرانجام از پارسال مرمت خانه شروع شد  و روز گذشته (۲۱ آبان) در سالگرد تولد نیما به پایان رسید و حالا خانه آماده است. در یک روز عده‌ای از شاعران را دعوت خواهند کرد تا افتتاح عملیاتی و واقعی  آن و نه افتتاح خود ساختمان را شروع کنند. این‌جا می‌تواند برای شاعران پاتوغ خوبی باشد و مردم منطقه هم می‌توانند از این‌جا به عنوان یک مرکز فرهنگی بهره بگیرند. به هرحال جای خوبی است و برای شاعر ارزشمندمان اثر خوبی را باقی گذاشتند.



نیما یوشیج و جلال آل احمد در همسایگی یکدیگر


معاون فرهنگی و طراحی شهری سازمان زیبا سازی شهرداری تهران نیز درباره این بازگشایی گفت:


در بحث خانه نیما یوشیج باید به این موضوع توجه شود که در فاصله ۲۵۰ متری خانه نیما خانه جلال آل احمد و سیمین دانشور قرار دارد و شهرداری تهران به دنبال آن است به واسطه قرار گرفتن این دو ملک در نزدیکی هم و ارتباط نزدیک نیما و جلال در دوران حیات،  حد فاصل این دو ملک را به گذر فرهنگی تبدیل کند. اگر بتوانیم ارتباطی بین دو رویداد فرهنگی قدمگاه صالحیه و خانه نیما و جلال ایجاد کنیم به نوعی می توان گفت به سیاست سازمان زیبا سازی در ایجاد نقاط فرهنگی و مکان رویداد نزدیک شده ایم.


این موزه از این پس میزبان علاقه‌مندان به شعر و ادب فارسی خواهد بود. برای آشنایی با جاذبه‌های دیدنی اطراف تهران هم می‌توانید سری به بخش تهران مجله جاباما بزنید.