جلفا اصفهان را بشناسید؛ محله ارمنینشین به سبک اروپای کهن!
به اصفهان لقب نصف جهان را میدهند. بهراستی که اصفهان انگار به اندازه نصف جهان، جاذبههای گردشگری و مکانهای دیدنی و جذاب را در خود جای داده است. این بار میخواهیم به محله جلفا اصفهان برویم.
اصفهان شهری است که نهتنها تعداد زیادی آثار تاریخی شامل پلهای تاریخی، باغها، کاخها و عمارتها، میدانها، بازارها، مساجد و خانههای تاریخی دارد، بلکه خیابانها و محلههای آن نیز، خودشان جاذبه گردشگری و انگیزه سفر گردشگران به اصفهان هستند.
امروزه مسیحی و مسلمان و زرتشتی، همه افراد با باورها و عقاید متفاوت، در محله جلفا زندگی میکنند؛ اما این محله که بین دو پل مارنان و سیوسه پل واقع شده، بیشتر به نام ارمنیها پیوند خورده است و امروز در لیست یکی از دیدنیترین جاذبه های اصفهان قرار میگیرد.
محله جلفا اصفهان کجاست؟
شاید با خودتان بگویید خیابانگردی و محلهگردی چه جذابیتی میتواند داشته باشد؛ اما یکبار که به اصفهان سفر کنید و در محله جلفا قدم بزنید، تازه میفهمید که یک محله چقدر میتواند احساسات شما را درگیر کند و شما را عاشق خودش کند!
محله جلفا میان هتل جلفا، میدان جلفا و کلیسای وانک قرار دارد. این محله بهخاطر محبوبیت و شهرتی که دارد، یکی از پرترددترین محلههای اصفهان است و در طول سال افراد زیادی برای بازدید از محله جلفا میآیند.
طبق نقشه محله جلفا اصفهان بخواهیم آدرسش را بگوییم، جلفا در بخش جنوبی زایندهرود، بین سیوسه پل و پل مارنان قرار دارد. از خیابان حکیم نظامی اصفهان که رد شوید، تابلوی جلفا را میبینید و با دنبال کردن تابلوهای راهنما، بهراحتی میتوانید محله را پیدا کنید.
حالا به یکی از خاصترین، دوستداشتنیترین و شیکترین محلههایی که میتوانید در ایران ببینید، خوش آمدید.
وارد محله جلفا که میشوید، قبل از هر چیز تفاوت آن با دیگر محلههایی که تا به حال دیدهاید، شما را شگفتزده میکند. خیابانها همه سنگفرششده و تمیز است.
کلیساها، ساعتهای بلند، ساختمانهایی با معماری متفاوت و چشمگیر، حوض کوچک آبی و کوچههای تو در تو، به شما این را میگوید که لحظات منحصربهفرد و جالبی را در این محلهگردی تجربه خواهید کرد. اینجا هیچ چیز تکراری نیست.
این محله کافههای زیادی هم دارد که وقتی از کنارشان رد میشوید، بوی شیرینیها و قهوههای اعلا، هوش از سرتان میبرد. این بوی مدهوش کننده، قطعاً برای نوشیدن یک فنجان قهوه خوشطعم و عطر، شما را به داخل یکی از کافهها میکشاند. در شربت خانههای جلفا هم میتوانید نوشیدنی خنکی نوش جان کنید.
جاذبههای محله جلفا اصفهان آنقدر زیاد و متنوع است که باید یک روز کامل را به گشتوگذار در آن اختصاص دهید. البته که در عرض دو سه ساعت هم میتوانید یک دوری در محله جلفا بزنید؛ اما حیف نیست از چنین جایی سرسری و باعجله رد شوید؟ با صبر و حوصله محله را بگردید و از بافت تاریخی آن لذت ببرید.
اگر به جاهای تاریخی اصفهان علاقهمندید، در گشتوگذارتان باید سری هم به کاخ عالی قاپو بزنید که اینجا از شگفتیهایش گفتهایم.
تاریخچه محله جلفا اصفهان
محله جلفا همانطور که میدانید فقط یک محله ساده نیست و بهعنوان یکی از محلههای تاریخی و باارزش شهر اصفهان شناخته میشود. آنچه که بهعنوان تاریخچه این محله میخواهیم تعریف کنیم، بسیار جذاب و البته کمی غمانگیز است؛ اما آخرش خوب تمام میشود!
درباره هر جاذبهای و هر مکانی که بخواهیم در اصفهان صحبت کنیم، یک سمتش به صفویه میرسد. به هر حال اصفهان در دوره صفویه پایتخت بوده و اتفاقات مهمی در آن دوره در شهر اصفهان افتاده است.
جلفا که با نامهای "نو جلفا" و "جلفای نو" هم شناخته میشود، یکی از محلههایی است که در زمان حکومت صفویه به اصفهان افزوده شد. داستان سکونت ارامنه در این محله به حدود چهار قرن پیش بازمیگردد؛ اما چه شد که جلفا، جلفا شد؟
مهاجرت ارامنه به اصفهان
در طول حکومت صفوی، جنگ بین ترکان عثمانی و ایرانیان سالها ادامه داشت. در نتیجه این جنگها و کشمکشها، گاهی بخشهایی از کشور از بین میرفت و گاهی اوقات هم بخشهایی به ایران اضافه و در نتیجه نقشه ایران پهناورتر و تنوع فرهنگی آن، گستردهتر میشد.
حوالی سال ۱۰۱۳ قمری، برابر با ۱۶۰۵ میلادی، جنگ بین ایران و عثمانی شدت گرفت.
شاه عباس اول هم تا جایی که توانست در خاک مناطقی که تحت سیطره عثمانیها بود پیشروی کرد؛ اما وقتی به ارمنستان رسید، دیگر توان نظامی برای مقابله با عثمانیها را نداشت.
به این ترتیب شاه عباس دستور عقبنشینی داد. از آن طرف هم برای تضعیف دشمنش و بازپسگیری شهرها، به مردمان ایالتهای مخالف ارمنستان، مثل جلفای قدیم، از طرف شاه عباس دستور داده شد تا در عرض سه روز شهرشان را تخلیه کنند و راهی ایران شوند.
مردم ارمنستان هم از ترس جان و مال خود، شهرشان را با هر چه داشتند و نداشتند ترک کردند و به سمت ایران روانه شدند. راهها پر پیچ و خم و سخت بود و زمستان که رسید، نتوانستند مسیر را ادامه بدهند، به همین خاطر در شهرهایی مثل خلخال، مشکینشهر و اهر، به طور موقت ساکن شدند.
با رسیدن فصل بهار، ابوتراب بیگ از طرف شاه مأمور شد تا اهالی جلفا را که با کوچ اجباری به ایران آمده بودند و مجبور شده بودند دیارشان را ترک کنند، به اصفهان، پایتخت ایران در آن زمان، بیاورد.
البته که این کوچ اجباری به تنوع فرهنگی این منطقه و غنای آن کمک زیادی کرده است، بازتابی از این نصف جهان بودن را برای مثال در غذاهای سنتی اصفهان میتوانید ببینید و بچشید!
مهاجرت اجباری برای ارامنه سخت و ناخوشایند بود؛ اما شاه عباس زمینهایی را در حاشیه زایندهرود به آنها داد تا برای خود خانه بسازند و تلاش کرد تا کمی برایشان جبران کند. امکانات رفاهی در اختیار مردم قرار داده شد و آنها زندگی دوبارهای برای خودشان ساختند.
محله و شهرک بسیار زیبایی به همت ارامنه و کمک شاه عباس در جنوب زایندهرود ساخته شد و ارمنیها نام آن را به یاد دیار اصلی خود، جلفا گذاشتند.
بعد از ساخت خانهها، مردم شروع به ساخت سایر بناها و کلیساها با تأثیر از معماری ایرانی - اسلامی و ارمنی (به صورت ترکیبی) کردند و کمکم محله جلفا اصفهان رنگ و بوی همان جلفای قدیمی (دیار قبلیشان) را گرفت.
در واقع ارامنه سعی کردند تا هویت مذهبی، فرهنگی و تاریخی خود را حفظ کنند و در این میان کمکهای شاه عباس یکم هم سبب سرعت گرفتن پیشرفت این محله شد.
ارامنه مردمی پرتلاش و سختکوش بودند و علاوه بر این که تلاش کردند بعد از کوچ اجباری شرایط خودشان را بهبود ببخشند، باعث پیشرفت اصفهان در زمینه فرهنگی و هنری هم شدند.
نشان به آن نشان که پای اولین چاپخانهها و کتاب چاپی در ایران، اولین عکاسخانه و مدارس مدرن و بسیاری از اولینهای دیگر، توسط ارمنینشینان جلفا، به جلفا و اصفهان باز شد.
با این توصیفات و توضیحات، منطقی است که محله جلفا اصفهان به یکی از محبوبترین جاهای دیدنی و گردشگری اصفهان تبدیل شود. این محله زیبا و تاریخی با ارمنیهای خوشبرخورد و مهربان، همیشه حس و حال بسیار خوبی را به مسافران انتقال داده است.
البته امروزه ساکنین جلفا فقط ارمنی نیستند و مسلمانان هم در این محله ساکن شدند. زندگی کردن و کنار هم قرار گرفتن مردم با ادیان و فرهنگهای مختلف، کاملاً مسالمتآمیز، از دیگر دلایل دلنشین بودن محله جلفا و فضای مثبت و خوب آن است.
جلفای نو کجاست؟
از آنجایی که ارمنیهایی که به اصفهان آمده بودند، با تلاشهای خودشان و حمایتهای شاه عباس یکم، شرایط خوبی داشتند؛ عدهای از ارامنه ساکن نواحی دیگر هم ترغیب شدند و به جلفا اصفهان آمدند.
به مرور جمعیت ارامنه افزایش یافت و با اضافه شدن محله زرتشتیان به محله جلفا، این محله گسترش پیدا کرد.
این گسترشها و توسعهها ادامه داشت و محله ایروانیها و تبریزیها نیز به محله جلفا اضافه شدند. این دو محله جلفا نو نام گرفتند. البته بعداً به کل محله جلفا، جلفا نو گفته میشد و امروزه هم این محله را با هر سه نام "جلفا"، "نو جلفا" و "جلفای نو" میشناسند.
در اصفهانگردیمان بیایید سری هم به پل خواجو بزنیم که شگفتی معماری آن، جهانی را انگشت به دهان کرده است.
کلیساهای تاریخی محله جلفا اصفهان
ارامنهای که به اصفهان آمده بودند به هیچ عنوان مجبور نبودند فرهنگ و آداب و رسوم و همچنین دین خود را تغییر دهند. حتی امکاناتی به آنها داده شد تا کلیساها و دیگر اماکن مذهبیشان را بسازند. کلیساهایی که در طی زمان در جلفا ساخته شدند، جزو آثار تاریخی باارزش این محله هستند و گردشگران زیادی را به این محله جذب میکنند.
در مجموع ۲۴ کلیسا در جلفا ساختند که اکنون حدود ۱۰ کلیسا سالم و پابرجا هستند. کلیساهای جلفا از لحاظ معماری ترکیبی از سبکهای ارمنی و ایرانی هستند و تزئینات بسیار زیبا و خاصی هم دارند.
عبادتگاههای تاریخی همیشه یکی از جاذبههای گردشگری به شمار میروند و به دین و مذهبی خلاصه نمیشوند. مثلا آتشکده یزد هم از جمله همین جاهای دیدنی است که هنوز هم محلی برای نیایش است و هم جاذبهای منحصربهفرد.
کلیسای وانک
معروفترین کلیسای محله جلفا اصفهان کلیسای وانک است و اکثر گردشگران بهقصد بازدید از کلیسای وانک به این محله میآیند. تلفیقی از شاهکار هنر، تاریخ و معماری را میتوانید در این کلیسا ببینید که گفته میشود زیباترین کلیسای اصفهان است.
آنچه که بیشتر از هر چیزی شگفتزدهتان میکند، تماشای نقاشیهایی است که در فضای داخلی کلیسا کشیده شدهاند و تصاویری از زندگی حضرت مسیح را نشان میدهند.
با وارد شدن به این کلیسا در انبوهی از رنگ و نقش محصور میشوید و آرامشی وصفناپذیر در وجودتان جاری میشود. کلیسای وانک از نظر تذهیب و طلاکاری هم نمونهای منحصربهفرد است.
در این مکان میتوانید از موزه کلیسای وانک هم بازدید کنید و کتب و نسخ خطی، تابلوهای رنگ روغن، اشیای مربوط به مردمشناسی ارامنه، وسایل مذهبی و... را ببینید.
از این دست شگفتیها در معماری نیایشگاههای اسلامی هم فراوان است. مثلا مسجد شيخ لطف الله اصفهان زیباییهایی دارد که به افسانهها گره خورده است.
کلیسای بیت لحم
این کلیسای زیبا در نزدیکی میدان جلفا واقع شده و توسط یکی از بازرگانان معروف صفوی، خواجه پطروس ولیجانیان، ساخته شده است. امروزه آرامگاه این بازرگان و اعضای خانوادهاش در حیاط کلیسا قرار دارد.
همچنین کلیسای بیت لحم معماری باشکوهی دارد و در سال ۲۰۱۶، در لیست ۲۳ کلیسای زیبای جهان، در روزنامه دیلی تلگراف چاپ شده است.
کلیسای مریم و هاکوپ
کلیسای مریم و هاکوپ از قدیمیترین کلیساهای جلفا اصفهان است. در واقع ارمنیها در همان ابتدا کلیسای هاکوپ را ساختند؛ اما چون این کلیسا کوچک بود، بعداً کلیسای مریم مقدس در مجاورت آن ساخته شد. نقاشیها و کاشیکاریهای این کلیسا، هوش از سر بازدیدکنندگان میبرد.
کلیسای سرکیس
این کلیسای باشکوه در دوران صفوی سال ۱۶۵۹ میلادی ساخته شده است. کلیسای سرکیس دو گنبد زیبا و بلند دارد که هر یک دارای هشت نورگیر هستند. همچنین این کلیسا به خاطر نقاشیهای فوقالعادهای که بر روی سقفش کشیدهاند، زبانزد است.
بیدلیل نیست که اصفهان را نصف جهان میدانند، این تنوع فرهنگی در جای جای اصفهان دیده میشود، نه فقط در یک محله بلکه چرخی هم دور میدان نقش جهان بزنید میتوانید دنیایی را تماشا کنید.
کلیسای گئورگ مقدس
بر خلاف دیگر کلیساهای جلفا اصفهان که بسیار باشکوه هستند و نقاشیها و تزئینات زیادی دارند، کلیسای گئورگ مقدس یک زیارتگاه بیآلایش و ساده است. این کلیسا فقط یک تابلوی کاشیکاریشده از تصویر حضرت مسیح و حضرت مریم دارد.
نکته جالب توجه این است که در ساخت کلیسای گئورگ مقدس، از قطعه سنگهای کلیسای ارامنه در زادگاه اصلیشان، استفاده کردهاند. در ضمن این کلیسا در سال ۱۳۸۲ در فهرست میراث ملی ایران ثبت شده است و در خیابان حکیم نظامی جلفا قرار دارد.
خیابان های دیدنی در محله جلفا اصفهان
شاید فکر کنید جذابیت جلفا فقط به خاطر معماری خاص و متفاوت خانه و کلیساهای آنجاست. کافی است در خیابانها و کوچهپسکوچههای محله جلفا قدم بزنید تا ببینید در هر گوشه و کنار چیزی وجود دارد که شما را هیجانزده کند و حسابی سر ذوق بیاورد.
خیابان خاقانی
خیابان خاقانی یکی از معروفترین خیابانهای محله جلفاست که گالریهای هنری، چندین مجتمع تجاری و مرکز خرید، بازار جلفا اصفهان و... در آنجا قرار دارند.
در خیابان خاقانی انواع برندهای پوشاک، جواهرات، دکوراسیون و... موجود است. همچنین در این خیابان میتوانید از کلیساها و خانههای تاریخی بازدید کنید و هر زمان هم که خسته شدید، برای صرف نوشیدنی یا نوش جان کردن عصرانهای لذیذ، به یکی از کافهها و رستورانهای خیابان خاقانی بروید.
در محلههای اصفهان که قدم بزنید میتوانید در گوشه کنارش سراغ سوغات اصفهان را هم بگیرید و از هر محل یادگاری با خود بردارید.
کوچه سنگتراشها از زیباترین گذرهای اصفهان
اگر از اهالی جلفا اصفهان سراغ کوچهها و خیابانهای جذاب برای پیادهروی و گردش را بگیرید، حتماً آدرس کوچه سنگتراشها را به شما میدهند. این کوچه زیبا کاملاً سنگفرش شده و بسیار دنج، آرام و مناسب برای پیادهروی است.
علاوه بر این که کوچه سنگتراشها محبوبیت زیادی نزد گردشگران و مسافران دارد، پاتوق خود اهالی محله و ارامنه هم محسوب میشود.
گذر خواجه عابد هم کنار گذر سنگ تراشهاست. جلفاگردی بدون قدم زدن در گذر سنگتراشها و خواجه عابد، انگار که یک چیزی کم دارد. در ضمن ارمنیها در کارهایی مانند سنگتراشی مهارت بالایی داشتهاند و نامگذاری این کوچه هم به این موضوع اشاره دارد.
اگر عاشق کوچهپسکوچههای تاریخی هستید، پس از دیدن جلفا راه کج کنید و به یزد بروید! خانه های تاریخی یزد شما را به عصر و تاریخ دیگری میبرند.
کوچه لت استرا
با توجه به معماری کوچه لت استرا، در این کوچه میتوانید حال و هوای جلفای قدیم را از نزدیک حس کنید. جالب است بدانید که در زمانهای قدیم، این کوچه محل ارتباط مردم از طریق بام خانههایشان بوده است. کوچه لت استرا، این کوچه پر پیچ و خم، شیوه خاص زندگی مردم در گذشته را روایت میکند.
خانه های تاریخی محله جلفا
اگر عاشق خانههای تاریخی و چرخیدن در آنها هستید و هر بار که سراغ یکی از آنها میروید، هزار قصه در ذهنتان میسازید، باید بگوییم در جلفا اصفهان هم چنین فرصتی برایتان فراهم میشود.
در این محله چند خانه تاریخی قرار دارد که بازدید از آنها میتواند شما را به حال و هوای گذشتهها ببرد تا حسابی غرق در رویا و خیال شوید.
حالا که حرف از خانه های تاریخی است و صفای بیحدواندازهشان، دوری هم در این مطلب راجع به خانه های تاریخی کاشان بزنید که شهرتشان عالمگیر است.
خانه مارتا پیترز
این خانه که قدمت آن به دوران صفویه برمیگردد، یکی از خانههای قدیمی و تاریخی اصفهان است و درون باغی زیبا قرار دارد.
سقفهای مقرنسکاریشده، آینهکاریها، گچبریهای هنرمندانه، نقاشیهای فرشتگان بر روی دیوارها و طلاکاریها، چشمان هر بینندهای را خیره میکنند و نشان از ارزش هنری این خانه دارند. خانه مارتا پیترز اکنون در اختیار دانشگاه هنر اصفهان قرار دارد.
در جاباما میتوانید سراغ اجاره خانه های سنتی در هر شهر و محلهای بروید، خانههای سنتی ایران اغلب قدمی چند صد ساله دارند و اقامت در آنها مثل سوار شدن در ماشین زمان است!
خانههای تاریخی دیروز، کافه رستورانهای امروز
این روزها تبدیل شدن خانههای تاریخی به کافه و رستوران، بسیار موردتوجه افراد قرار گرفته است و از آن استقبال زیادی میشود. برخی از خانههای تاریخی محله جلفا هم به کافه و رستوران تبدیل شدهاند که از میان آنها میتوان به دو مورد زیر اشاره کرد:
- کافه رستوران و خانه تاریخی موسیو آراکل
- رستوران ترنج در خانه تاریخی هوانس
اگر میخواهید در حال و هوای خانههای قدیمی یکی دو ساعتی را سپری کنید و در حین لذت بردن از معماری و فضای خانههای سنتی، غذا و خوراکی خوشمزهای هم نوش جان کنید، این دو رستوران را به شما پیشنهاد میدهیم. قرار گرفتن در این محیطهای نوستالژیک، حس و حال خوب و آرامش را به شما القا میکند.
اهل کافهگردی هستید؟ پس زمانی را در سفرتان به به این شهر صرف نوشیدن چای و خوردن کیک تازه در کافه های اصفهان کنید.
مدرسه فرانسویها و خانه داوید و سوکیاس
اگر تا به حال مدرسههای شبانهروزی را فقط در فیلمها و سریالها دیدهاید، این بار میتوانید یکی از آنها را از نزدیک در محله جلفا اصفهان ببینید. مدرسه فرانسویها یا همان مدرسه کاتولیکها در محله سنگتراشها، یکی از همین مدرسهها بوده و امکانات کامل یک مدرسه شبانهروزی را داشته است.
معماری این مدرسه ترکیبی از معماری ایرانی و اروپایی است و چشمها را به خود خیره میکند. در ضمن مدرسه فرانسویها از دوره قاجار به یادگار مانده است. این مدرسه را اکنون بهعنوان دانشكده هنرهای تجسمی و كاربردی، در اختیار دانشگاه هنر اصفهان قرار دادهاند.
در نزدیکی این مدرسه میتوانید از خانه داوید و خانه سوکیاس هم بازدید کنید. خانه تاریخی و زیبای سوکیاس در سال ۷۶ توسط دانشگاه هنر اصفهان خریداری و مرمت شد و پس از بازسازی، قسمت جنوبی خانه بهعنوان فضای آموزشی برای گروه مرمت مورداستفاده قرار گرفت. خانه تاریخی داوید هم در چند قدمی خانه سوکیاس قرار دارد.
در بازار جلفا اصفهان چه ببینیم؟ چه بخریم؟
محله جلفا جدای از آن که شما را به گشتوگذاری در دل تاریخ دعوت میکند و بناهایی با معماری خاص و باشکوه را پیش چشمانتان میآورد، تجربه بازارگردی و خریدی لذتبخش را هم برایتان فراهم میکند.
در مرکز خرید جلفا انواع برندهای داخلی و خارجی و محصولات متنوع همچون پوشاک، جواهرات و لوازم دکوری را میتوانید پیدا کنید و در واقع بین مراکز خرید اصفهان یکی از جذابترینها است!
در محله جلفا به مجتمع تجاری مارتین هم حتماً سر بزنید که یکی از لوکسترین و بهترین مراکز خرید جلفاست. البته فقط به این موارد محدود نمیشود و این محله پُر از مراکز خرید و فروشگاههای مختلف است مثل: مجتمع تجاری مریم، مجتمع تجاری مرینوس و... برای خرید سوغاتی و یادگاری میتوانید روی پاساژها و مغازههای جلفا حساب باز کنید.
اگر هم اهل گشتن و کشف بازارهای سنتی ایران هستید، در اینجا ما آدرس زیباترین بازارهای سنتی و قدیمی ایران را به شما دادهایم.
معروفترین کافه های محله جلفا اصفهان
در کل شهر اصفهان کافهها و رستورانهای زیادی وجود دارد، اما کافهگردی در محله جلفا لطف و صفای دیگری دارد. قهوههای ناب و شیرینیهای لذیذ، شربتهای خنک، انواع غذاهای ایرانی، محلی و فرنگی و خوراکیهای خوشمزه در رستورانها و کافه های جلفا اصفهان انتظار شما را میکشند.
کافه رستوران ایتالیایی هرمس
آدرس: خیابان نظر میانی، کوچه کلیسای وانک، کوچه میدان جلفا
کافه بهار نارنج (شربتخانه بهار نارنج)
آدرس: خیابان حکیم نظامی، کوچه کلیسای وانک، روبهروی هتل جلفا
اگر یک غذای اصیل اصفهانی هوس کردهاید، آن را در یکی از این بهترین رستوران های اصفهان بخورید.
کافه آنی
آدرس: خیابان نظر میانی، کوچه کلیسای وانک، کوچه جلفا
کافه ستاره
آدرس: خیابان نظر میانی، میدان جلفا
کافه مارسی
آدرس: جلفا، کوچه کلیسای وانک
کافه دالون
آدرس: خیابان حکیم نظامی، خیابان کلیسا، روبهروی درب کلیسای وانک
کافه آشوب
آدرس: خیابان نظر میانی، میدان جلفا
شربت خانه فیروز
آدرس: جلفا، نرسیده به میدان جلفا
حال و هوای محله جلفا در کریسمس
همانطور که گفتیم ارامنه در ابتدا بهاجبار به اصفهان کوچ کردند؛ اما هرگز برای آنها اجباری در تغییر مذهب، فرهنگ و آداب و رسومشان وجود نداشت. از سالهای گذشته تا به حال ارمنیهای جلفا همواره رسوم مذهبی و جشنها، اعیاد و مراسمهای خود را برگزار میکنند. یکی از این مراسمهایی که هرسال برگزار میشود و به محله جلفا رنگ تازهای میدهد، کریسمس است.
در شبهای کریسمس و از میلاد مسیح تا سال نوی میلادی، محله جلفا و کلیساهای این محله پُر از نور و رنگ و تزئینات چشمنواز میشوند. محله جلفا اصفهان در این روزها حال و هوای زیبایی به خود میگیرد و گردشگران زیادی در این ایام از جلفا دیدن میکنند.
اگر شبهای کریسمس در جلفا اصفهان باشید، تماشای درختهای کاج تزئینشده در محله جلفا و خوردن شیرینی مخصوص ارامنه، تجربه جالبی برایتان رقم میزند.
البته در همین حال و هوا میتوانید شیرینی همراهی این مراسم با آداب و رسوم شب یلدا را هم تجربه کنید.
چرا و چه زمانی محله جلفا اصفهان را ببینیم؟
بهترین زمان سفر با توجه به عوامل مختلفی از جمله آبوهوا، شلوغی و خلوتی و البته شرایط و امکانات هر فرد تعیین میشود. اما اگر به طور کل بخواهیم بگوییم، بهترین زمان سفر به اصفهان و بازدید از محله جلفا، بهار و پاییز است. در این دو فصل طبیعت زیباتر از همیشه خواهد بود و مناظر خارقالعادهای خلق میشود.
آبوهوا هم که در شرایط مطلوبی است. اما از آن طرف هم بررسی کنیم، اقامتگاههای اصفهان و اصلاً هر شهر دیگری، در بهار و بهخصوص تعطیلات عید، گرانتر از هروقت دیگری میشود.
باید عوامل مختلف را کنار هم بگذارید، شرایط خود را بسنجید و ببینید چه زمانی میتوانید سفر کنید. در ضمن اگر اوایل دیماه در زمستان به جلفا بیایید، میتوانید شاهد مراسم کریسمس در این محله باشید.
اگر میخواهید یک سفر اقتصادی به اصفهان داشته باشید، سراغ اجاره سوئیت در اصفهان بروید که هم میتواند کیفیت قابل قبول و هم قیمت مناسبی داشته باشد.
شبگردی در جلفا
راستی در سفرتان به اصفهان حتماً برای شبگردی در این شهر هم برنامهای داشته باشید. شبهای جلفا و قدم زدن در کوچهپسکوچههای آن در حالی که همه جا را سکوت و آرامش فراگرفته است، حس و حالش متفاوت از آن چیزی است که در طول روز تجربه میکنید.
اجاره ویلا، خانه سنتی و اقامتگاه در اصفهان
اصفهان شهری توریستی است و سالانه مسافران زیادی از داخل و خارج از کشور، به این شهر سفر میکنند. در اصفهان امکانات اقامتی متعدد و متنوعی برای رفاه حال مسافران و گردشگران در نظر گرفته شده است. برای انتخاب اقامتگاه در اصفهان شما گزینههای زیادی دارید، از هتلهای لوکس و هتلهای ارزان گرفته تا هتلهای سنتی، اقامتگاههای بومگردی و سوئیت و آپارتمان مبله.
شما میتوانید به سایت جاباما مراجعه کنید و به تناسب بودجه خود و سلیقه و نوع نیازتان، اقامتگاه موردنظرتان را در اصفهان انتخاب و رزرو کنید. رزرو اقامتگاه از سایت جاباما بسیار آسان و سریع انجام میگیرد و بلافاصله رزروتان قطعی میشود.
در این میان اگر میخواهید اقامت متفاوتی را تجربه کنید، اقامت در هتلهای سنتی اصفهان که قدمتی چندصد ساله دارند را به شما پیشنهاد میکنیم؛ مانند:
- هتل سنتی اصفهان
- هتل سنتی بخردی
- اقامتگاه سنتی میناس
- هتل عتیق اصفهان
- اقامتگاه سنتی خان نشین
سخن پایانی
حالا که به آخر این مقاله رسیدیم، با توصیفات و توضیحاتی که خواندید، با خودتان گفتید که ای کاش الان در جلفا اصفهان بودم؟ مگر میشود آدم دلش نخواهد در چنین محله باصفایی قدم بزند و در کافههای دنجش قهوهای داغ یا شربتی خنک و گوارا بنوشد؟ بهعنوان حسنختام، پیشنهاد ما به شما این است که سفر به اصفهان و محله جلفا را به فرداهای دور موکول نکنید و در اولین فرصت به اصفهان بروید.