جواهرده رامسر یکی از زیباترین روستاهای ایران است که می‌توان آن را تصویری از بهشت بر روی زمین دانست. این روستای زیبا، سرسبز و باصفا در ارتفاعات شهرستان رامسر در استان مازندران قرار دارد و هر سال پذیرای هزاران گردشگر است که از نقاط مختلف ایران و جهان با هدف گشت‌وگذار در طبیعت بکر و باصفای آن راهی این روستا می‌شوند. همه چیز در جواهرده دیدنی است؛ از جاده پرپیچ‌وخم زیبایش گرفته تا جاذبه‌های طبیعی و تاریخی متعدد، خانه‌های سنتی و حتی آداب و رسوم مردم محلی آن که شما را شگفت‌زده خواهند کرد. اگر قصد سفر به این روستای جذاب و چشم‌نواز را دارید، بهتر است پیش از سفر درباره آن بیش‌تر بدانید. این مقاله به عنوان راهنمای سفر به جواهرده، همه آن‌چه را که باید برای سفر به این جواهر زیبا بدانید در اختیار شما قرار می‌دهد تا سفری بی‌نظیر و به‌یادماندنی را تجربه کنید.

جواهرده کجاست؟

جواهرده-کجاست؟.jpg جواهرده یکی از روستاهای زیبای شهرستان رامسر است که در غرب استان مازندران واقع شده و در حدود سی کیلومتری مرکز این شهر و در دهستان سخت‌سر قرار دارد. ارتفاع این روستا از سطح دریا حدود دو هزار متر است و به همین دلیل، یکی از بهترین مناطق ییلاقی رامسر به حساب می‌آید. فاصله این روستای زیبا از تهران، چیزی کمتر از ۲۶۰ کیلومتر است و پایتخت‌نشینان می‌توانند با حدود پنج ساعت رانندگی، به جواهرده رامسر برسند.

وجه تسمیه روستای جواهرده رامسر

وجه-تسمیه-روستای-جواهرده-رامسر.jpg ریشه نام‌گذاری جواهرده قصه‌ای شنیدنی با چند روایت دارد و اینکه کدام‌یک از این روایت‌ها را باور می‌کنید، به خودتان بستگی خواهد داشت! به باور بسیاری از افراد، به دلیل قرار گرفتن روستا در ارتفاعات ۲۰۰۰ متری رشته کوه البرز، این منطقه را «جئور ده» یا «جور دی» به معنی ده بالا نام‌گذاری کرده‌اند که با تغییر کلمه در طول زمان، این روزها به جواهرده معروف شده است. البته گروهی هم معتقدند که پس از کشف آثار قیمتی و طلا و جواهرات در این منطقه، این روستا به «جواهرده‌» شهرت یافته است. در این بین افراد قدیمی منطقه هم می‌گویند در گذشته زنی به نام جواهر حاکم این منطقه بوده و جواهرده از نام او برگرفته شده است.

مسیر دسترسی به جواهرده

راهنمای سفر به جواهرده رامسر شما برای رسیدن به جواهرده می‌توانید از سمت غرب یعنی استان گیلان و شرق یعنی استان مازندران وارد شهر رامسر شوید. سپس مرکز شهر و بازار رامسر را پشت سر گذاشته و پس از رسیدن به سه راهی فلسطین در جنوب این شهر، در مسیر جاده جواهرده قرار بگیرید. جاده‌ای که پیش روی شما قرار دارد، یکی از جذاب‌ترین و چشم‌نوازترین جاده‌های شمال است که رانندگی در آن به هیچ وجه خسته‌کننده نخواهد بود. البته به شما توصیه می‌کنیم در حین رانندگی حواستان به جاده باشد؛ چون تصاویر و مناظر اطراف جاده گاهی آن‌قدر فوق‌العاده هستند که ممکن است حواس شما را پرت کنند. بهترین کار این است که در طول مسیر، اگر امکان توقف خودرو در کنار جاده وجود دارد، چند دقیقه استراحت کنید و از تماشای مناظر بی‌نظیر اطراف لذت فراوان ببرید. احتمالا برای شما جالب است بدانید که جاده جواهرده رامسر حدود نیم قرن پیش توسط مهندسان آلمانی طراحی و ساخته شده و جایگاه ویژه‌ای در میان زیباترین جاده‌های کشور دارد.

بهترین زمان سفر به جواهرده

بهترین-زمان-سفر-به-جواهرده.jpg سفر به رامسر در تمام فصل‌های سال جذاب است و شما می‌توانید همیشه عده‌ای از گردشگران را در حال تفریح و گشت‌وگذار در آن ببینید. البته سفر به جواهرده رامسر در هر فصل حال و هوای خاص خود را دارد. این روستا در نیمه اول سال، یعنی در طول فصل بهار و تابستان بسیار سرسبز با آب‌وهوای ملایم و مطبوع است. این هوا و مناظر بهشتی روستا در نیمه اول سال، برای بسیاری از گردشگران مطلوب است و بیش‌ترین تعداد مسافران جواهرده فصل بهار و به ویژه تابستان را برای سفر به این روستا انتخاب می‌کنند. سرسبزی طبیعت، آرامش محیط، خنکای هوا و حال و هوای روستایی و بکر منطقه بهترین تجربه از یک سفر تابستانی به شمال ایران برای شما خواهد بود. ارتفاعات جواهرده جان‌پناهی لذت‌بخش برای فرار از تابستان‌های داغ است و خبری از گرما و شرجی هوا در آن نیست. بنابراین شما می‌توانید در روزهای بلند نیمه اول سال، از قدم زدن در جنگل، تماشای دریاچه‌ها و آبشارها و گوش دل سپردن به نوای خوش‌آهنگ پرندگان حسابی لذت ببرید و خستگی روزهای سخت کاری را از تنتان دور کنید. البته جذابیت سفر به جواهرده در بهار و تابستان چیزی از زیبایی‌های پاییزی آن کم نمی‌کند! شما در سفر پاییزی به جواهرده مهمان جشنی رنگارنگ و زیبا هستید و از مشاهده تنوع رنگ‌های زرد و سرخ و ارغوانی برگ‌ها، بارش نم‌نم باران دل‌انگیز و تماشای برگ‌ریزان زیبا لذت خواهید برد. سفر به جواهرده در پاییز به دلیل عبور از پیک سفرهای تابستانی و خلوتی روستا، بسیار دلنشین‌تر است و شما می‌توانید از آرامش و سکوت منطقه لذت بیش‌تری ببرید. فصل زمستان این روستا هم حال و هوای خاصی دارد. اگر وضعیت جاده به دلیل بارش برف نامساعد نباشد و بتوانید خودتان را به این روستا برسانید، مناظر چشم‌نواز و شگفت‌انگیزی را مشاهده خواهید کرد. آرامش عمیق جواهرده که در زیر لایه‌ای از برف آرام گرفته، دقیقا همان چیزی است که برای رها شدن از هیاهوی زندگی شهری به آن نیاز دارید و می‌توانید پس از چند روز استراحت و رسیدن به آرامش جسم و جان، به شهر و دیارتان برگردید.

جاهای دیدنی جواهرده رامسر

جاهای-دیدنی-جواهرده-رامسر.jpg جواهرده به عنوان روستایی تاریخی و با داشتن طبیعتی بکر و جذاب، یکی از دیدنی‌ترین مقاصد گردشگری ایران در شمال کشور است. اگرچه خود این روستا به تنهایی یک جاذبه گردشگری به حساب می‌آید، اما در دل این روستا و اطراف آن هم جاذبه‌های زیادی برای تماشا و لذت بردن وجود دارد. از مهم‌ترین جاهای دیدنی رامسر که طرفداران زیادی دارد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

آبشار و چشمه‌های جواهرده

آبشار-و-چشمه‌های-جواهرده.jpg جواهرده چشمه‌های بسیار زیبایی را در خود جای داده که در کنار زیبایی و طراوت‌بخشیدن به فضا، در گذشته منبع تامین آب آشامیدنی روستا هم بودند. در واقع آب چشمه‌هایی مثل سلیمان، برشی و کوه کنین به منظور استفاده شرب و کشاورزی تا نزدیک روستا هدایت شده بود؛ اما امروز تبدیل به یکی از جاذبه‌های گردشگری جواهرده شده‌ و گردشگران به شوق دیدن آن‌ها به سمت روستا می‌آیند. این چشمه‌های زیبا محل توقف و استراحت بسیاری از گردشگران هستند و به ویژه در فصل بهار و تابستان، توجه مسافران را به خود جلب می‌کنند.

جنگل و دشت جواهرده

جنگل-و-دشت-جواهرده.jpg همزمان با نزدیک شدن به روستا و گذشتن از جاده زیبا و جنگلی جواهرده، مراتع و چمن‌زارهای زیادی دیده می‌شود. جنگل‌های سرسبز هیرکانی و دشت لپاسر، از زیبایی‌‎های وصف‌ناپذیر روستای زیبای جواهرده هستند که بافت جنگلی آن را از دیگر شهرهای شمالی ایران متمایز کرده است. شما می‌توانید در حین گشت‌وگذار و تفریح در این دشت‌ها، قله‌های سرخ تله، واژک سه براره رژه (رجه) و قله سماموس را که بلندترین قله رامسر به شمار می‌آید تماشا کرده و عکس‌های زیبایی از این مناظر باشکوه ثبت کنید.

مسجد آدینه جواهرده

مسجد-آدینه-جواهرده.jpg مسجد آدینه یکی از بناهای تاریخی جواهرده است که در گذشته با نام «دزگا مزگتی» شناخته می‌شد. این مسجد زیبا که بیش از هشت قرن قدمت دارد بازمانده‌‎ای از تاریخ کهن منطقه ییلاقی جواهرده رامسر به حساب می‌آید. به گواه اسناد تاریخی و بر اساس گفته افراد قدیمی ساکن جواهرده، با وجود حوادث طبیعی مانند زلزله شدید و آتش‌سوزی، این بنا همچنان پا برجا مانده و هر ساله میزبان گردشگران بسیاری است. این مسجد توسط یکی از بزرگان جواهرده به نام «شل شریف» ساخته شده و جایگاه تاریخی و مذهبی ویژه‌ای در میان مردم مازندران دارد. آیین‌های سنتی و مذهبی مردم این منطقه مثل رسم گل‌کاری مسجد آدینه از دیگر جاذبه‌های این مسجد است که گردشگران زیادی برای بازدید از آن راهی سفر به جواهرده می‌شوند.

مقبره شاه یحیی

مقبره-شاه-یحیی.jpg یکی دیگر از بناهای تاریخی جواهرده که بر روی قله اسرار‌آمیز و زیبای سماموس قرار دارد، محل دفن شاه سید یحیی کارکیا از پادشاهان کیایی است. مقبره شاه یحیی از مکان‌های مقدس جواهرده شناخته می‌شود که مردم برای برآورده شدن نذرهای خود به زیارت آن می‌روند. در سفرنامه‌ای که سرکنسول دولت وقت بریتانیا (یاسنت لویی رابینو) در رشت از سفرش به مازندران در اوایل قرن بیستم به رشته تحریر درآورده است، از مقبره شاه یحیی بر فراز کوه سماموس بسیار یاد کرده و آن را مسحورکننده توصیف می‌کند.

گورهای تاریخی گبری

گورهای-تاریخی-گبری.jpg گورهای گبری جواهرده یکی از حیرت‌‎انگیزترین بناهای تاریخی این منطقه هستند که از دوران هخامنشیان و زرتشتیان در بازه دو تا سه هزار سال قبل در این منطقه سرسبز به جا مانده است. در گذشته، مردم افراد غیرمسلمان پیش از خود را با عنوان گبر یاد می‌کردند و همین باعث شد تا میراث به جای مانده از این آرامگاه‌ها با نام گورهای گبری شناخته شود. بر اساس اعتقاد مردم در دوران هخامنشی، اجساد مردها در بالادست و زن‌ها در کنار چشمه‌ها و آب به خاک سپرده می‌شدند و گورها به ‌صورت سرداب یا خمره ایجاد می‌شدند. ضمنا آن‌ها معتقد بودند در زمان دفن پیکر، باید جواهرات یا اشیای گران‌قیمت را به ‌همراه فرد متوفی دفن کنند. همین موضوع سبب شده تا آثار ارزشمند تاریخی متعلق به هزاره سوم تا پنجم پیش از میلاد مسیح هم از این گورها به دست بیاید.

آبشار کوهستانی جواهرده

آبشار-کوهستانی-جواهرده.jpg اگر در فصل بهار و تابستان راهی سفر به جواهرده هستید، بازدید از آبشار کوهستانی زیبای آن را از یاد نبرید. این آبشار در بخش انتهایی یک مسیر ییلاقی جذاب کوهستانی قرار دارد و حال و هوای باطراوت و دلنشینی به محوطه اطرافش می‌بخشد. خنکای آب این آبشار و زیبایی مناظر اطراف آن غیر قابل توصیف است و باعث می‌شود خستگی راه از تنتان خارج شود. البته در مناطق بالادست جواهرده چندین آبشار و چشمه باصفا وجود دارد که شما می‌توانید در حین گشت‌وگذار در این منطقه از آن‌ها دیدن کنید.

بوستان جنگلی صفارود و چشمه‌های آب معدنی

بوستان-جنگلی-صفارود-و-چشمه‌های-آب-معدنی.jpg جنگل صفارود نگین درخشان جواهرده است و هر کس گذرش به این روستای زیبا بیفتد، حتما سری به این بوستان چشم‌نواز می‌زند. رودخانه صفارود هم از میان این بوستان می‌گذرد و استراحت در فضای فرح‌بخش و گوش سپردن به صدای دلنشین آب آن هر ساله گردشگران بسیاری را به روستای جواهرده می‌کشاند. رودخانه صفارود از کوه سماموس سرچشمه می‌گیرد و پس از عبور از جواهرده، تنگ دره و صیقل محله به دریای مازندران می‌رسد. علاوه بر رودخانه صفارود، یک چشمه آب هم در این بوستان می‌جوشد که منبع آب شرب روستا به شمار می‌آید. بوستان جنگلی صفارود مجهز به امکانات رفاهی مانند آلاچیق، باربیکیو، سرویس بهداشتی، فروشگاه و ... است که می‌تواند مقصد مناسبی برای یک سفر هیجان‌انگیز باشد.

دریاچه قو

دریاچه-قو.jpg تصور زیبایی‌های یک دریاچه اسرارآمیز که در میان انبوهی از درختان سرسبز جنگلی محصور شده، بسیار هیجان‌انگیز به نظر می‌رسد. دریاچه قو همین موهبت الهی است که همچون جواهری در کنار دیگر زیبایی‌های جواهرده می‌درخشد و هر ساله گردشگران بسیاری را به خود جذب می‌کند. این دریاچه در انتهای مسیر جاده جواهرده جای گرفته و برای رسیدن به آن باید مسیر خاکی کوتاهی را طی کنید. این منطقه با تلاش بخش خصوصی، امکانات رفاهی بسیاری را در خود جای داده که آلاچیق‌ها، قایق‌های پدالی، مجتمع اقامتی و... برخی از امکانات موجود در آن هستند. شما برای استفاده از خدمات موجود در اطراف این دریاچه زیبا باید مبلغی را به عنوان ورودی بپردازید. این هزینه صرف پاک نگه داشتن طبیعت همین منطقه می‌شود تا سایر گردشگران هم بتوانند از آن لذت ببرند.

پوشش گیاهی و جانوری جواهرده

پوشش-گیاهی-و-جانوری-جواهرده.jpg جنگل‌های هیرکانی یکی از بزرگترین سرمایه‌های ملی ایران به شمار می‌آیند که انبوهی از درختان راش، ممرز، شاه بلوط، اقاقیا، شمشاد و آزاد را در آغوش خود گرفته‌اند. گونه‌هایی از گیاهان و درختان زبان‌گنجشک، فندق، سیب ترش، گلابی، گردو، زرشک، آلوچه، ازگیل، آویشن، بابونه، میش‌گوش، شش‌شاخ، گزنه، پرتقال و نارنگی هم در این جنگل عظیم وجود دارد که برخی از آن‌ها بومی همین منطقه هستند. جواهرده علاوه بر این درختان باشکوه و زیبا، از گل‌های وحشی، سرخس و دشت گل گاوزبان پوشیده شده است. طبیعتی بکر که هر بیننده‌ای را محصور خود می‌کند و فارغ از هیاهوی زندگی شهری، به انسان جانی دوباره می‌بخشد. در میان این جنگل سرسبز جانوران و پرندگان گوناگونی زندگی می‌کنند که گربه وحشی، گنجشک کوهی، باز، سنجاب، روباه، گرگ، گراز، خرس، بز کوهی، بلبل، مرغ حق، قرقاول، کبک، زاغ، کلاغ و توکا نمونه‌هایی از آن‌ها هستند.

آداب و رسوم و آئین‌های باستانی مردم جواهرده

آداب-و-رسوم-و-آئین‌های-باستانی-مردم-جواهرده.jpg روستای زیبای جواهرده در کنار تاریخ کهن و مناطق بکر طبیعی خود، آئین‌ و سنت‌های باستانی بسیاری دارد. مردم این خطه دوست‌داشتنی با استفاده از تقویم گالشی یا گیلکی هر ساله مناسبت‌های بسیاری را جشن می‌گیرند. اگر می‌خواهید با آداب و رسوم و آئین‌های باستانی مردم جواهرده آشنا شوید، ادامه مطلب را مطالعه کنید.

کشتی گیله مردی

کشتی-گیله-مردی.jpg بسیاری از مردم گیلان و مازندران با کشتی اصیل و ریشه‌دار گیله‌ مردی خو گرفته و آن را می‌شناسند. کشتی گیله مردی ورزشی محبوب و پهلوانی است که آداب و رسوم آن در فهرست آثار معنوی ایران به ثبت رسیده است. برگزاری این رسم کهن به شب‌های تابستانی جواهرده رونق خاصی می‌بخشد. از ویژگی‌های خاص این کشتی می‌توان به این موضوع اشاره کرد که شرکت در آن وزن‌کشی ندارد و هر کس با هر وزنی می‌تواند به رقابت بپردازد. همچنین زمان پایانی برای این مسابقه اعلام نشده و فقط فنون اجراشده توسط شرکت‌کنندگان، تعیین‌کننده برنده مسابقه است. روح پهلوانی در این ورزش پس از پایان مسابقه بیش از پیش نمایان می‌شود و فرد برنده حریف را در آغوش می‌کشد و از او دلجویی می‌کند. از برنده مسابقه هم با یک شال ابریشمی گلدار، پارچه و اهدای یک گاو یا اسب قدردانی می‌شود.

گِل کاری مسجد آدینه

گِل-کاری-مسجد-آدینه.jpg بنای قدیمی مسجد آدینه جواهرده بسیار زیبا و منحصر به فرد است و یک بنا با معماری خاص و ویژه در این منطقه به حساب می‌آید. هر ساله جهان‌گردان و ایران‌گردان بسیاری از این مسجد تاریخی بازدید می‌کنند. یکی از رسوم تاریخی مردم روستای جواهرده هم به این مسجد مرتبط است که متاسفانه در چند سال گذشته رو به فراموشی رفته است. در روز هفدهم مرداد ماه هر سال، مسجد آدینه میزبان آئینی باشکوه با نام گِل کاری بوده که به عنوان یک رسم قدیمی و مذهبی شهرت فراوانی دارد. در گذشته این جشن توسط کشاورزان و دامداران محلی برای برکت محصولات و حفظ سلامتی اعضای خانواده برپا می‌شد. در این مراسم باشکوه افراد گِل را با شیر دام‌های خود درست کرده و در حین ذکر صلوات، دیوارهای مسجد را با آن گل کاری می‌کردند. پس از انجام گل کاری که در برخی منابع انجام آن را به زنان نسبت داده‌اند، جشن و سرور برپا می‌شد و جوانان با نواختن سازهای محلی فضای روستا را دلنشین‌تر از همیشه می‌کردند.

جشن تیرماه سیزده شو

جشن-تیرماه-سیزده-شو.jpg تیرماه سیزده شو یکی از سنت‌های زیبای استان مازندران است که در روستای جواهرده هم گرامی داشته می‌شود. این مراسم که آن را با نام لالی‌شو هم می‌شناسند، همزمان با جشن باستانی تیرگان و به روایت تاریخ طبری در دوازدهم آبان ماه برگزار می‌شود. جشن تیرگان که پیش از ظهور اسلام در ایران باستان جایگاه ویژه‌ای داشت، با برپایی آیین‌های خاص و تهیه خورا‌کی‌های سیزده‌گانه جشن گرفته می‌شود. مردم جواهرده ارزش و اهمیت زیادی برای این جشن قائل هستند. هر سال با فرا رسیدن غروب دوازدهم آبان، جوانان و کودکان روستا با سرور و شادی به منزل همسایه‌ها رفته و تقاضای هدیه کرده و همسایه‌ها هم با اهدای شیرینی و خوراکی‌های خاص این روز از آن‌ها پذیرایی می‌کنند.

گاهشمار گالشی

گاهشمار گالشی یا دیلمی، تقویم باستانی مردم گیلان و مازندران است که مردم بومی با نام تقویم گالشی یا گالش‌شمار آن را می‌شناسند‌. در این تقویم ماه‌های سال به ترتیب عبارت‌اند از: «اول ماه‌»، «مردال ماه‌»، «ده ماه‌»، «ورفه ماه‌»، «اسفندار ماه‌»، «نوروز ماه‌»، «کرچه ماه‌»، «ارکه ماه‌»، «تیرماه‌»، «سیه ماه‌»، «شرر ماه‌» و «امیرماه‌». این تقویم در میان مردم جواهرده نیز پرکاربرد است و افراد ساکن روستا در مناسبت‌های گوناگون از آن استفاده می‌کنند.

سوغات جواهرده

سوغات-جواهرده.jpg جواهرده روستایی زیبا و بابرکت است که اهالی آن را زنان و مردانی باذوق و هنرمند تشکیل می‌دهند. به همین دلیل شما می‌توانید در گوشه‌وکنار آن، انواع صنایع دستی جذاب و سوغات خاص این منطقه را ببینید. دسترسی به محصولات گیاهی تازه و طبیعی از قبیل میوه ها و سبزیجات محلی و فرآورده‌های آن‌ها، محصولات به دست‌آمده از دام‌های این منطقه و انواع نان‌ها و شیرینی‌های لذیذ محلی هم از دیگر سوغات جواهرده به حساب می‌آیند. اگر به دنبال بهترین سوغات این منطقه هستید، گزینه‌های زیر را فراموش نکنید:

  • انواع مرباها و ترشی‌های محلی
  • عسل خالص و طبیعی جواهرده
  • لبنیات تازه تهیه شده از شیر دام‌های این منطقه
  • تخم مرغ، اردک و غاز محلی
  • نان‌ها و شیرینی‌های محلی مثل نان کشتا، کلوچه سنتی و...
  • عروسک‌های بافتنی دست‌ساز هنرمندان جواهرده
  • محصولات حصیری
  • چادر شب و...

    بهترین رستوران‌های جواهرده

    بهترین-رستوران‌های-جواهرده.jpg اگر راهی سفر به جواهرده شدید، بدون نوش جان کردن غذاهای محلی و کباب‌های بی‌نظیر و تازه‌ آن را ترک نکنید! رستوران‌های روستای جواهرده و مسیر آن به داشتن غذاهای تازه با طعم لذیذ و کیفیت بالای مواد اولیه مشهور هستند و طرفداران زیادی دارند. سرو چای بعد از غذا هم از دیگر ویژگی‌های این رستوران‌ها به حساب می‌آید تا همه چیز را برای یک وعده غذای خوب در دل طبیعتی پاک و سرسبز کامل کند. شما می‌توانید انواع غذاهای لذیذ شمالی از جمله پلا کباب، مرغ ترش، ماهی شکم پر، باقلا قاتق و... را در هر یک از رستوران‌های زیر میل کنید:

    رستوران عمو رجب

    رستوران-عمو-رجب.jpg در مسیر زیبای روستای جواهرده، رستورانی دنج و باصفا به نام رستوران عمو رجب قرار دارد که پاتوق بسیاری از اهالی این منطقه و مسافران آن است. شما می‌توانید علاوه بر صرف غذاهای لذیذ محلی و تماشای مناظر چشم‌نواز کوهستان، چای آتشی دلچسبی هم در این رستوران میل کرده و با انرژی بیش‌تر به سفرتان ادامه دهید. ضمنا اگر دوست دارید نان‌های محلی شمال را به عنوان سوغات تهیه کنید، از نان‌های محلی دستپخت حاج خانم عمو رجب هم غافل نشوید! آدرس رستوران عمو رجب: استان مازندران، رامسر، کیلومتر ۱۸ جاده جواهرده شماره تماس و رزرو: ۰۱۱۵۵۲۶۰۳۲۴- ۰۹۱۱۳۹۶۳۴۱۳

    کافه رستوران سنتی دُرمُد (سلیمی)

    کافه-رستوران-سنتی-دُرمُد-(سلیمی).jpg در فاصله کمی از روستای تاریخی و زیبای جواهرده، کافه رستوران سنتی جذابی وجود دارد که به محیط دوستانه و غذاهای لذیذش معروف است. محوطه این رستوران بسیار زیبا و تماشایی است و زیباترین مناظر طبیعت اطراف را پیش چشم شما قرار می‌دهد. شما می‌توانید انواع غذاهای اصیل ایرانی و گیلانی، صبحانه‌های دلچسب و دسرها و پیش‌غذاهای متنوع را در این رستوران میل کنید و حسابی خوش بگذرانید. آدرس کافه رستوران سنتی درمد: استان مازندران، رامسر، کیلومتر ۱۸ جاده جواهرده شماره تماس و رزرو: ۰۹۱۱۶۷۳۳۹۸۹

    رستوران و کافه سنتی گیشی سنگ

    رستوران-و-کافه-سنتی-گیشی-سنگ.jpg برای چشیدن لذیذترین ماهی کباب، گمج کباب و سایر غذاهای خوش‌آب‌ورنگ، حتما سری به رستوران گیشی سنگ جواهرده بزنید. این رستوران در محیطی سرسبز و باطراوت از مهمانان خود پذیرایی می‌کند تا خاطرات به‌یادماندنی از سفر به جواهرده زیبا داشته باشند. آدرس رستوران گیشی سنگ: استان مازندران، رامسر، روستای جواهرده، جنب چشمه آبعلی شماره تماس و رزرو: ۰۹۱۱۱۹۳۶۵۶۲

    بازار محلی جواهرده

    بازار-محلی-جواهرده.jpg اگر اهل بازارگردی باشید، حتما می‌دانید که بازارهای شمالی چقدر هیجان‌انگیز و خوش آب‌ورنگ هستند. شما می‌توانید در نزدیکی آبشار صفارود یکی از این بازارهای محلی را که از بهترین جاذبه‌های گردشگری جواهرده هم به حساب می‌آید، پیدا کنید. این بازار روباز و زیبا درست در پایین آبشار قرار دارد و انواع محصولات محلی و سنتی در آن به فروش می‌رسد. شما می‌توانید در حین گشت‌وگذار در جواهرده، در این بازار قدم بزنید و از عطر غذاهای محلی و میوه‌ها و سبزی‌های تازه آن سرمست شوید. ضمنا این بازار سنتی بهترین مکان برای خرید انواع صنایع دستی و محصولات محلی این روستا به عنوان سوغات است تا سفرتان را با دست پر به پایان برسانید.

    بهترین تفریحات جواهرده

    بهترین-تفریحات-جواهرده.jpg سفر به جواهرده تنها به بازدید از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی و گشت‌وگذار در دل جنگل‌ها و دشت‌های آن محدود نمی‌شود. شما می‌توانید در طول این سفر، به تفریحات جذابی بپردازید و از وقت‌گذرانی در این منطقه حسابی لذت ببرید. برخی از تفریحات جذابی که در این روستا در دسترس شما قرار دارد عبارتند از:

    کوهنوردی

    کوهنوردی.jpg به محض ورود به جواهرده احساس می‌کنید که کوه‌های سرسبز این منطقه شما را به فتح قله فرا می‌خوانند. اگر جواب‌تان به این دعوت مثبت است، صبح یکی از روزهای سفر را به کوهنوردی و گشت‌وگذار در دامنه‌های سرسبز آن‌ها اختصاص دهید. قطعا سختی راه ارزش رسیدن به قله و تماشای پانورامای طبیعت بهشتی آن را دارد.

    عکاسی

    عکاسی.jpg طبیعت جواهرده برای ثبت عکس‌های منحصربه‌فرد و چشم‌نواز، بی‌نظیر است. عکاسی از گل‌های رنگارنگ، رودخانه و چشمه‌های پرآب، پروانه‌ها، کوه‌ها و گیاهان منحصربه‌فرد و زیبا یکی از جذاب‌ترین تفریحات جواهرده است که از آن خسته نخواهید شد. پس در سفر به جواهرده فرصت گرفتن عکس‌های یادگاری از مناظر بکر طبیعی را از دست ندهید و خاطرات سفرتان را در قاب این عکس‌ها ماندگار کنید.

    تماشای مسابقات محلی

    اگر در فصل تابستان به جواهرده زیبا سفر کرده‌اید، احتمالا سر و صدای میدان اصلی روستا توجه‌تان را جلب خواهد کرد‌. اهالی روستا در این محل جمع می‌شوند و به اجرا یا تماشای مسابقات والیبال، کشتی و ورزش‌های مختلف می‌پردازند. اگر اهل بازی و ورزش باشید، قطعا در مقام تماشاگر یا شرکت‌کننده عصر و شب هیجان‌انگیزی را سپری خواهید کرد!

    بهترین روش برای اجاره اقامتگاه در جواهرده رامسر

    بهترین-روش-برای-اجاره-اقامتگاه-در-جواهرده-رامسر.jpg یکی از مهم‌ترین بخش‌های سفر، دسترسی به مکانی راحت، جذاب و مناسب برای اقامت است. در روستای جواهرده می‌توانید رویای زندگی در کلبه‌ای جنگلی را به حقیقت تبدیل کنید و سفری رمانتیک را برای خود و همسفرانتان ترتیب دهید. چند اقامتگاه بوم گردی جذاب هم در جواهرده وجود دارد که چگونگی زندگی در روستاهای شمال را به شما نشان می‌دهد. لذت اقامت در ویلاهای این ییلاق با شیروانی‌های رنگارنگ نیز وصف‌ناپذیر است. فرقی نمی‌کند انتخاب شما برای اقامت در طول سفر به جواهرده یک اقامتگاه بوم‌گردی است یا خانه‌ای دنج و ویلایی؛ در هر صورت بهترین روش برای اجاره اقامتگاه جواهرده رامسر، استفاده از پلتفرم‌های آنلاین مثل جاباما است. شما می‌توانید از طریق جاباما تنها با چند کلیک، همه اطلاعات مورد نیاز خود را در مورد اقامتگاه موردنظرتان به دست آورید و پس از بررسی هزینه، امکانات و مطالعه نظر سایر کاربران، آن را رزرو کنید. همه خدمات جاباما به صورت کاملا آنلاین انجام می‌شود؛ پس این فرصت را دارید تا با استفاده از یک گوشی تلفن همراه یا کامپیوتر و صرف چند دقیقه زمان، بهترین اقامتگاه‌های جواهرده را اجاره کرده و سفری خاطره‌انگیز را تجربه کنید.

    سوالات متداول درباره راهنمای سفر به جواهرده رامسر

جواهرده کجاست؟

جواهرده روستایی ییلاقی در نزدیکی شهر رامسر مازندران است. این روستا در ارتفاع دو هزار متری از سطح دریا قرار گرفته و به داشتن آب و هوای خنک تابستانی، جاذبه‌های تاریخی و طبیعی متعدد و مناظر بکر و چشم‌نواز معروف است.

چطور به جواهرده برویم؟

بهترین جاهای دیدنی جواهرده کدام‌اند؟

بهترین روش اجاره اقامتگاه در جواهرده رامسر چیست؟