سفر به روستای ابیانه اصفهان؛ روستایی تاریخی و دیدنی در قلب ایران

روستای ابیانه اصفهان روستایی تاریخی و دیدنی در مرکز ایران است که قدم زدن در کوچههایش شما را به گذشتهها میبرد. این روستا در طول صدها سال توانسته اصالت خود را به بهترین شکل ممکن حفظ کند و به عنوان روستایی باستانی و اصیل در جهان شناخته شود.
زبان، فرهنگ، آدابورسوم، آیینهای سنتی و حتی لباس مردم این روستا در گذر زمان کمترین تغییر را داشته و این موضوع آن را به یکی از شگفتیهای این سرزمین تبدیل کرده است.
شکی نیست که ابیانه یک روستای منحصربهفرد است و ویژگیهای جذاب آن بازدیدکنندگان را شگفتزده خواهد کرد. یکی از جذابیتهای روستای ابیانه، رنگ قرمز عجیب و متفاوت آن است. همان خاکی که مردم روستا با آن دیوارهای خانههایشان را میپوشانند و جلوه جذابی به بناهای روستا میدهد.
علت این موضوع را باید در ساختار شیمیایی خاک این روستا جستوجو کرد. در واقع در خاک روستای ابیانه مقدار زیادی اکسید آهن وجود دارد و همین موضوع باعث پررنگتر شدن قرمزی آن میشود.
ساختار پلکانی خانههای تاریخی ابیانه به روستای ماسوله گیلان شبیه است؛ با این تفاوت که بهجای قرارگرفتن در انبوه درختان دامنه کوه، توسط کوههایی عظیم احاطه شده است.
سفر به ابیانه میتواند تجربهای دلپذیر از حضور در یک فضای باستانی و طبیعی زیبا و چشمنواز باشد. ما در این مقاله به معرفی روستای ابیانه اصفهان میپردازیم تا راهنمای شما در سفر به این روستای تاریخی و دیدنی باشیم. برای آشنایی با ابیانه و ویژگیهای آن با ما در ادامه مطلب همراه شوید.
معرفی روستای ابیانه اصفهان
ابیانه از روستاهای معروف استان اصفهان است که در بخش مرکزی شهرستان نطنز قرار دارد. این روستا بهعنوان مرتفعترین روستای مسکونی ایران شناخته میشود و در ۴۰ کیلومتری شمال غربی شهر نطنز، در دامنه کوههای کرکس اصفهان قرار دارد.
فاصله ابیانه از مرکز استان اصفهان حدود ۷۰ کیلومتر است و با راهاندازی اتوبان کاشان - نطنز - اصفهان، دسترسی به آن برای گردشگران بسیار آسانتر شده است؛ بنابراین میتواند انتخاب بسیار خوبی برای سفر یکروزه و گشتوگذار در حوالی اصفهان برای مسافرانی که در آن اقامت دارند باشد.
ابیانه مجموعهای از جاذبههای معماری، فرهنگی و اجتماعی متعلق به دورههای مختلف تاریخی را در دل خود جمع کرده و به جز خود روستا که یک اثر ملی ثبتشده است، برخی از آیینهای آن مثل نخلگردانی، جغجغهزنی و حتی گویش مردم ابیانه هم به عنوان بخشی از آثار معنوی ایران به ثبت رسیدهاند.
تقابل اقلیم کوهستانی و کویری در ابیانه باعث شده تا آبوهوایی خاص و منحصربهفرد داشته باشد. علاوه بر این، پوشش گیاهی و طبیعت زیبای روستای ابیانه اصفهان آن را به یکی از جذابترین مقاصد گردشگری در نواحی مرکزی ایران تبدیل کرده و گردشگران ایرانی و خارجی در ایام مختلف سال از آن بازدید میکنند.
تاریخچه روستای ابیانه
ابیانه یک روستای باستانی با تاریخی غنی است که پیشینه آن به دوره ساسانیان بر میگردد. باستانشناسان در کاوشهای انجامگرفته در این روستا، بقایایی از یک قلعه ساسانی را کشف کردند که نشاندهنده قدمت و اهمیت این روستا در زمانهای بسیار دور است. پس با این حساب میتوان گفت که دست کم از حدود ۱۵ قرن پیش، انسانها در روستای ابیانه زندگی میکردند.
جریان زندگی در طول قرنها پس از ساسانیان هم در ابیانه برقرار بود و هر دوره تاریخی خود با ویژگیهای منحصربهفرد خود، بر فرهنگ، معماری و زندگی مردم آن اثر داشت.
امروز در میان بناها و آثار تاریخی موجود در روستای ابیانه، آثاری از دورههای مختلف تاریخی از جمله صفویه، سلجوقی و قاجار هم وجود دارد. به نظر میرسد فاصله ابیانه از روستاهای دیگر و این انزوای اجباری باعث شده تا همه چیز در آن به سنتیترین شکل ممکن حفظ شود.
در واقع این فاصله مانع از کم رنگشدن آئینها و آدابورسوم مردم روستا شده و شانس تداخل فرهنگی در آن به کمترین حد ممکن رسیده است. این پایداری به جز فرهنگ، در بخشهای مختلف زندگی مردم این روستا از جمله زبان و حتی در معماری خانههایشان هم مشهود است.
روستای تاریخی ابیانه در سال ۱۳۵۴ به دلیل ارزش معنوی و داشتن آثار تاریخی و فرهنگی متعدد در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد. سازمان میراث فرهنگی در تلاش است تا ویژگیهای فرهنگی، اجتماعی و معماری این روستا را به بهترین شکل ممکن حفظ کند تا آیندگان هم بتوانند از سفر به ابیانه و بازدید از زیباییهای آن لذت ببرند.
معماری روستای ابیانه اصفهان
نخستین چیزی که توجه گردشگران را در سفر به ابیانه به خود جلب میکند، خانههای سرخ رنگ و پنجرههای مشبک و زیبای آن است. بناهای این روستا اغلب بلند با دیوارهایی پوشیده از کاهگل قرمز هستند و این فرم تاریخی تا مدتها در آن باقیمانده است.
خاک سرخ به کار رفته در ساخت بناهای این روستا از معدن مجاور روستا تأمین شده و علاوه بر بخشیدن جلوه زیباتر به خانهها، یک ویژگی شگفتانگیز دیگر هم دارد. جنس خاک سرخ ابیانه به صورتی است که در اثر خیسخوردن ناشی از باران، سختتر و محکمتر میشود و همین موضوع باعث شده تا این خانهها پس از طی قرنها همچنان زیبا و استوار باقی بمانند.
بافت خانههای روستا حلزونی است و هیچ کوچه بنبستی در آن وجود ندارد. در واقع کوچههای ابیانه برای کاهش قدرت باد باریک و نامنظم ساخته شدهاند و شما میتوانید در حین قدم زدن در آنها، علاوه بر تماشای معماری جذاب خانهها، از بوی کاهگلی هم که به مشام میرسد لذت ببرید.
ارتفاع خانههای ابیانه یکی از ویژگیهای شگفتانگیز معماری آن است. خانههای این روستا اغلب دوطبقه هستند و در بعضی بخشهای آن خانههایی با چهارطبقه هم مشاهده میشود.
قرارگرفتن خانههای روستای ابیانه به صورت شیبدار در دامنه کوه کرکس باعث ایجاد فرم پلکانی در آن شده و پشت بام خانه پایینی، حیاط خانه بالایی است. این وضعیت باعث شده تا امکان ساخت انبار، آغل و... در حیاط خانهها امکانپذیر نباشد.
بنابراین، مردم ابیانه در فاصله یککیلومتری روستا و در دامنههای کوه، مکانی غار مانند برای انبار کردن آذوقه، وسایل اضافی و دامها خود ایجاد کرده بودند که بازدید از آن هم میتواند برای گردشگران جالب باشد. تفاوت سبک معماری خانههای ابیانه را میتوان با توجه به قدمت بنا مشاهده کرد. در واقع خانههای ساخته شده در دورههای مختلف تاریخی دارای ویژگیهای خاصی بودند که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
ویژگی معماری روستای ابیانه در دوره سلجوقی
اهالی ابیانه در دوره سلجوقیان خانههایشان را بدون حیاط میساختند و به جای آن، یک فضای سرپوشیده (صفه) برای برگزاری مراسم خاص در هر خانه در نظر میگرفتند. وجود ایوان مرتفع جنوبی و قرارگرفتن اتاقها در دوطبقه، یکی از وجوه اشتراک معماری خانهها در این دوره بود. معماری خانههای ابیانه در دوره سلجوقی بر قرینهسازی تأکید داشت و اَشکال و تزئینات جذابی هم در آن به چشم میخورد.
ویژگی معماری روستای ابیانه در دوره صفوی
توجه پادشاهان صفوی به ابیانه به عنوان یک روستای خوش آب و هوا باعث تغییرات جدی و پیشرفت در این روستا شد. در این دوره تزئینات داخل خانه نسبت به دوره پیشین تغییرات اساسی کرد و بر قرینهسازی در معماری تأکید بیشتری میشد. تعداد صفهها در خانهها هم از یک به چهار صفه افزایش پیدا کرد.
ویژگی معماری روستای ابیانه در دوره قاجار
با تضعیف قدرت صفویان در اصفهان و روی کار آمدن قاجارها، روستای ابیانه هم تحتتأثیر رکودی طولانی قرار گرفت. در این دوره تغییرات چشمگیری در سبک معماری روستا ایجاد نشد و تنها تفاوت قابلتوجه در دوره قاجار، وجود دو کوبه زنانه و مردانه بر روی در ورودی خانههای بهجامانده از این دوره است.
جاهای دیدنی ابیانه
روستای ابیانه اصفهان به دلیل داشتن آثار تاریخی متعدد و بناهای ارزشمند، یکی از مهمترین روستاهای تاریخی و دیدنی مرکز ایران است. شما میتوانید بناهای مختلف جذاب به ویژه مسجدهای اصیل و قدیمی را در گوشه و کنار این روستا ببینید.
حتی قدم زدن در طبیعت زیبا، کوچههای باریک و مشاهده خانههای سرخ رنگ و معماری چشمنواز این روستا هم جزو زیباترین دیدنیهای آن به حساب میآید. بهطورکلی مهمترین دیدنیهای ابیانه عبارتاند از:
چشمه های ابیانه
چشمههای زیبایی در روستای ابیانه وجود دارد که علاوه بر تأمین آب روستا، به پایداری کشاورزی در آن هم کمک میکنند. این چشمهها از کوههای اطراف سرچشمه میگیرند و گواراترین آب را به دل روستا میرسانند.
برخی از این چشمههای پر آب که در بخشهای مختلف ابیانه قرار دارند عبارتاند از چشمه تاردر، پی قستان، پاشت لیل، چشمه کرشک، رئیسون، هینزا، دو آبی و.... چشمه دوآبی که مهمترین منبع تأمین آب ابیانه است، در تمام طول سال پر آب است و در بخش غربی روستا قرار دارد. چشمه رئیسون هم در فاصله کمی از آسیاب قدیمی روستا قرار گرفته و اهالی روستا باور دارند که نوشیدن آب آن باعث طول عمر میشود.
مسجد جامع ابیانه
مسجد جامع روستای تاریخی و باستانی ابیانه با قدمتی نزدیک به هزار سال یکی از جذابترین دیدنیهای این روستا است. محراب چوبی موجود در شبستان جنوبی این مسجد از ارزش تاریخی بالایی برخوردار بوده و منبر چوبی منقش به تزئینات زیبا و کتیبههای مسجد هم یادگاری از دوره سلجوقیان است.
مسجد پرزله ابیانه
این مسجد دارای قدیمیترین درِ موجود در روستای ابیانه با قدمتی ۷۰۰ساله است. این مسجد متعلق به دوره ایلخانی معماری جذابی دارد و یکی از شگفتیهای معماری این روستا برای علاقهمندان به حساب میآید.
آتشکده ابیانه
آتشکده ابیانه که به اتشکده هارپاک (به گویش مردم ابیانه: هِرپَک، یعنی زیر پله) معروف است، بهعنوان نمونهای از معابد زرتشتی در ابیانه شناخته میشود. این بنا از چهارطاق و سقفی گنبدی شکل ساخته شده و بر روی شیب قرار دارد. البته هرپاک تنها آتشکده ابیانه نبود؛ اما سایر این بناها در گذر زمان از بین رفته و نشانه قابلتوجهی از آنها باقی نمانده است.
موزه مردم شناسی ابیانه
یکی از بهترین راهها برای آشنایی با تاریخ و فرهنگ ابیانه، بازدید از موزه مردمشناسی این روستا است. در طراحی ساختمان این موزه از الگوی معماری باستانی این روستا الهام گرفتهاند.
در موزه مردمشناسی ابیانه علاوه بر نمونههایی از سبک پوشش مردم روستا، اشیای تاریخی بهدستآمده از کاوشهای باستانشناسی مثل ظروف، کتابهای خطی قدیمی، ابزارآلات کشاورزی و... را در معرض دید گردشگران قرار میدهند.
خانقاه ابیانه
خانقاه از زمانهای دور در فرهنگ ایرانی جایگاه ویژهای داشت و محلی برای برگزاری مراسم صوفیان بود. خانقاه موجود در ابیانه هم که یک بنای زیبا با طاقهای ضربی و نقاشیهای دیواری است، یادگاری از دوره صفویه به حساب میآید. به نظر میرسد در فصل تابستان، دراویش و صوفیان اصفهان به همراه پادشاهان صفوی در این مکان به برگزاری مراسم ویژه میپرداختند.
گورستان قدیمی ابیانه
بازدید از قبرستان قدیمی روستای ابیانه به دلیل تفاوت در نشانههای آرامگاههای موجود، برای بازدیدکنندگان جالب است. در روزگار قدیم مشخصات افراد متوفی بر روی سنگهای مثلثی شکلی که در بالای قبر قرار دارد حک میشد و برای این که مشخص شود متوفی زن است، تصویر یک شانه را بر روی آن ثبت میکردند.
تفریحات روستای ابیانه
مهمترین انگیزه گردشگران برای سفر به ابیانه، تماشای بافت قدیمی و چشمنواز، معاشرت با مردم محلی و گشتوگذار در هوای پاک و آرامش آن است.
شما میتوانید ابیانه را برای اقامت در سفر به نواحی مرکزی ایران انتخاب کنید یا به عنوان بخشی از برنامه سفر به اصفهان یا کاشان در نظر بگیرید. در هر صورت، از مهمترین تفریحاتی که میتوانید در سفر به روستای ابیانه داشته باشید میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
عکاسی
قدم زدن در روستای ابیانه و تماشای مناظر خاص و جذاب آن، ذوق عکاسی را در شما بیدار میکند. ترکیب خانههای سرخرنگ با معماری شگفتانگیز، مردم مهربان با لباسهای محلی جذاب و گلهای رنگارنگی که زمینه سفید روسری زنان روستا را آذین بسته، بهترین سوژه برای ثبت عکسهای هنری و زیبا از سفر به ابیانه است.
پس حتماً یک دوربین عکاسی یا تلفن همراه با خود داشته باشید و در حین گشتوگذار، با اجازه از مردم بهترین عکسهای سفرتان را ثبت کنید.
خبر خوب این که یک مرکز برای اجاره لباس سنتی هم در روستای ابیانه وجود دارد که میتوانید لباس دلخواه خود را از آن اجاره کنید و عکسهای جذابی بهعنوان یادگاری بگیرید.
گشتوگذار و قدم زدن در روستا
کوچههای باریک، پرپیچوخم و شیبدار ابیانه بهترین مکان برای قدم زدن و غرق شدن در حال و هوای سنتی روستا است. این روستا در بیشتر روزهای سال، هوایی خنک و دلچسب دارد و همین موضوع، پیادهروی در آن را برای گردشگران دلپذیرتر میکند.
شما میتوانید در حین پیادهروی در کوچههای روستا، به تماشای معماری جذاب ساختمانها بنشینید و از قدمزدن در حاشیه رودخانه پرآبی که در دل روستا جریان دارد، لذت ببرید.
ویژگی های فرهنگی روستای ابیانه
یکی از جالبترین نکاتی که در ابیانه به چشم میخورد، آدابورسوم و فرهنگ ساکنان آن است. مردم سالخورده این روستای تاریخی هنوز به زبان فارسی میانه صحبت میکنند. فارسی میانه زبان پارسی متعلق به دوره ساسانی بوده که قرنها پیش در سایر نقاط ایران به فراموشی سپرده شد.
نحوه پوشش و لباسی که مردم این روستا میپوشند هم ویژگیهای خاص خود را دارند. روسریهای بزرگ سفید و گلدار که زنان این روستا بر روی سرشان میگذارند، یکی از زیباترین بخشهای پوشش آنان است. در واقع این گلهای رنگارنگ در زمینه سفید روسری که در کنار دیوارهای سرخ و زیبای خانهها جلوه خاصی دارد، توجه گردشگران و مسافران ابیانه را به خود جلب میکند.
بهطورکلی لباس زنان ابیانه رنگارنگ است و این موضوع به فضای ساده و یکنواخت روستا روح میبخشد. لباس سنتی مردان ابیانه هم از شلوار گشاد و جلیقه مشکی تشکیل شده است. بسیاری از گردشگران ابیانه دوست دارند با لباسهای محلی زنان و مردان این ناحیه عکس بگیرند و یادگاری زیبایی از سفر به ابیانه با خود به شهر و دیارشان ببرند.
سوغات روستای ابیانه اصفهان
شغل اصلی مردم روستای ابیانه باغداری، زراعت و دامپروری است. اما زنان و مردان هنرمند این روستا از روزگار قدیم با تولید گیوه و گلیم تلاش میکردند تا به اقتصاد خانواده خود کمک کنند.
بنابراین، گیوه و گلیم به عنوان اصلیترین صنایعدستی و سوغات ابیانه به حساب میآید. البته در روستای ابیانه باغهای میوه و دامهای فراوانی هم وجود دارد که مردم محلی، بهترین میوهها، خشکبار و محصولات دامی را از آنها تهیه میکنند.
بیشتر محصولات غذایی ابیانه ارگانیک هستند و شما میتوانید با خیال راحت آنها را تهیه کرده و به عنوان سوغات به عزیزانتان هدیه دهید. در ادامه به لیستی از محبوبترین سوغات روستای ابیانه اشاره میکنیم:
- گلیمها و قالیچههای دستباف رنگارنگ و زیبا
- گیوه و پاپوشهای سنتی
- محصولات لبنی تازه
- انواع خشکبار مثل بادام، گردو و...
- میوههای تازه فصل از جمله سیب، آلو و...
- لواشک و میوههای خشکشده خانگی
- زیورآلات و وسایل تزئینی تهیه شده از مهرهها و سنگهای طبیعی
- دیوارکوبهای تزئینی دستساز و...
نحوه دسترسی به روستای ابیانه اصفهان
اگر در مسیر بزرگراه کاشان به اصفهان مشغول رانندگی هستید، در میانه مسیر میتوانید سری هم به این روستا بزنید و با کمی قدمزدن در کوچه پس کوچههای زیبای آن، خستگی رانندگی در جاده را از تن در کنید.
فاصله روستای ابیانه با شهر نطنز حدود ۴۰ کیلومتر است و مسیر آن کوهستانی و سرسبز است. البته شوق رسیدن به ابیانه و بازدید از روستایی باستانی که گویی تکهای جامانده از تاریخ است، باعث میشود تا در طول سفر احساس خستگی نکنید.
شما میتوانید با استفاده از خودروی شخصی یا در قالب تورهای تفریحی و با مینیبوس و اتوبوس از مسیر کاشان و از اصفهان خودتان را به روستای ابیانه برسانید. بهطورکلی مسیرهای دسترسی به ابیانه به مبدأ شما بستگی دارد. در ادامه خلاصه این مسیرها را از مبدأهای مختلف معرفی میکنیم:
- اگر در اصفهان هستید و میخواهید خودتان را به ابیانه برسانید، دو راه پیش رویتان است. یکی از این مسیرها آزادراه کنارگذر شرقی اصفهان است. شما از این مسیر وارد جاده نطنز و سپس اتوبان خلیجفارس خواهید شد و پس از کمتر از یک ساعت رانندگی و خروج از اتوبان، به بلوار انار میرسید. پس از پشت سر گذاشتن روستاهای هنجن و یارند، روستای ابیانه پیش روی شما قرار میگیرد. مسیر دوم هم از شاهینشهر و مورچه خورت است. پس از رسیدن به مورچه خورت باید وارد جاده نطنز شوید و با عبور از روستای هنجن و یارند، به ابیانه برسید
- برای رسیدن به ابیانه از مبدأ نطنز باید به سمت روستای هنجن بروید. پس از پشت سر گذاشتن روستای هنجن و یارند، به روستای ابیانه میرسید
- سفر به ابیانه از مبدأ کاشان هم دوراه دارد. مسیر اول اتوبان خلیجفارس و حرکت به سمت شهر نطنز است. حدود ۴۴ کیلومتر بعد از شروع رانندگی در این مسیر باید از اتوبان خارج شوید و به سمت روستاهای هنجن و یارند و در نهایت ابیانه بروید. راه دوم کاشان به ابیانه هم از مسیر شهرک صنعتی میگذرد. بعد از .کمی رانندگی و عبور از روستای هنجن و یارند به ابیانه خواهید رسید
بهترین زمان سفر به روستای ابیانه
اگر چه روستای ابیانه اصفهان در اقلیم سردی قرار دارد، اما آبوهوای آن در بیشتر روزهای سال به جز زمستان معتدل است. این موضوع آن را به مقصد مناسبی برای سفر در تمام طول سال تبدیل کرده است.
شما میتوانید در هر فصلی از سال راهی سفر به ابیانه شوید و از اقامت در این روستای تاریخی و دیدنی حسابی لذت ببرید. با این حال به نظر میرسد بهار و تابستان ابیانه برای سفر جذابیت بیشتری داشته باشد.
سفر به ابیانه در نخستین فصل سال و همراه با بازگشت جریان زندگی به طبیعت، بسیار دلچسب است. هوای عالی و ملایم، طبیعت سرسبز، نوای پرندگان و آرامش و سکوت روستا بهترین فرصت برای تمدد اعصاب و رهایی از هیاهوی زندگی شهر است.
پاییز ابیانه هم بسیار جذاب است و برگریزان طبیعت، فضای زیبایی برای گشتوگذار در ابیانه به ویژه برای علاقهمندان به عکاسی ایجاد میکند.
ابیانه همیشه جذاب است؛ حتی در روزهای برفی! برای دیدن جذابیت آن تنها باید تضاد سپیدی برف با رنگ قرمز خارقالعاده خانههای روستا را در ذهنتان تصور کنید. به نظرتان آیا تصویری شگفتانگیزتر از این وجود دارد؟
نکاتی که باید درباره سفر به روستای ابیانه بدانید
ابیانه روستایی منحصربهفرد و خاص است که بخشی از تاریخ و فرهنگ نواحی مرکزی ایران را به گردشگران معرفی میکند. این روستا از قرنها پیش تا امروز پابرجا باقیمانده و در حال حاضر، نوبت ما است که آن را برای آیندگان حفظ کنیم.
یکی از مهمترین نکاتی که در حین بازدید از ابیانه توجه گردشگران را به خود جلب میکند، نظافت و تمیزی بیش از حد این روستا است. پس همه گردشگران موظف هستند نهایت پاکیزگی را در روستا رعایت کرده و تلاش کنند تا حضورشان باعث اختلال در زندگی مردم ابیانه نشود.
بهطورکلی، شما میتوانید با رعایت چند نکته زیر، سفری خوش به ابیانه داشته باشید و به حفظ و حراست از این روستا هم کمک کنید:
- آرامش اهالی روستا نباید در اثر حضور گردشگران مختل شود. پس تا جای ممکن سکوت را رعایت کنید و به حریم خصوصی مردم احترام بگذارید
- حتماً در طول بازدید از ابیانه، یک کیسهزباله برای جمعآوری همه زبالههای خود به همراه داشته باشید و هیچ زبالهای، حتی پوست میوهها و... را در محیط اطراف، کوچهها یا داخل آب رودخانه رها نکنید
- شما میتوانید با خرید صنایعدستی جذاب ابیانه، از هنرمندان و تولیدکنندگان محلی حمایت کرده و محصولات ارزشمند این روستا را به مردم سایر شهرها و کشورها معرفی کنید
- همه از بناهای تاریخی و بسیاری از خانههای قدیمی روستای ابیانه جزو آثار تاریخی مهم ایران هستند. پس در حین بازدید از آنها، بههیچعنوان به دیوارها، درها، ستونها و... آسیب وارد نکنید تا این میراث ارزشمند به زیبایی هرچهتمامتر برای آیندگان باقی بماند
بهترین روش برای اجاره اقامتگاه در روستای ابیانه اصفهان
شما برای گشتوگذار در جاهای دیدنی ابیانه دست کم به نصف روز زمان نیاز دارید؛ بنابراین میتوانید سفر به ابیانه را به عنوان بخشی از برنامه سفرتان به اصفهان در نظر بگیرید و بدون اقامت در این روستا، با هدف گردشی کوتاه به ابیانه بروید.
البته هتل و اقامتگاه بوم گردی برای اسکان مسافرانی که میخواهند در ابیانه اقامت کنند هم وجود دارد. بااینحال بسیاری از مسافران ترجیح میدهند برای اقامت در مرکز استان باشند و از جاهای دینی اصفهان هم در طول سفرشان بازدید کنند.
شما برای انتخاب بهترین اقامتگاه در اصفهان یا ابیانه به صورت آنلاین به پلتفرمی تخصصی و حرفهای نیاز دارید تا خواستههایتان را برآورده کند.
جاباما یکی از این پلتفرمها است که به شما امکان میدهد تا در سریعترین زمان ممکن، به بهترین اقامتگاههای اصفهان دسترسی داشته باشید و از خدمات اجاره آنلاین اقامتگاه در اصفهان بهرهمند شوید. شما میتوانید از طریق سایت یا اپلیکیشن جاباما و تنها با چند کلیک، به همه اطلاعات مورد نیاز درباره هر اقامتگاه، امکانات، موقعیت مکانی، هزینه و شرایط آن دسترسی پیدا کنید و با آگاهی کامل اقدام به اجاره اقامتگاه کنید.
پشتیبانی ۲۴ ساعته، تخفیفهای استثنایی، امکان تماشای تصاویر واضح و باکیفیت از زوایای مختلف هر اقامتگاه، بررسی نظرات سایر کاربران درباره آن و مشاهده قوانین و مقررات وضع شده توسط میزبان از مهمترین مزیتهای اجاره آنلاین اقامتگاه در اصفهان از طریق جاباما است.
این مزیتها علاوه بر صرفهجویی در وقت و هزینه، دسترسی آسان و سریع به همه اقامتگاههای اصفهان و ابیانه را برای شما فراهم میکنند تا بتوانید با خیال راحت برای سفری خاطرهانگیز برنامهریزی کنید و از سفر به روستای ابیانه نهایت لذت را ببرید.