تهران که روزگاری یک دهات کوچک بود که در ناحیه شمال شهر بزرگ ری قرار داشت. تهرانی که شاید اگر آغا محمد خان قاجار، در دویست و سی و هفت سال پیش از این، کلنگ پایتختی آن را بر زمین نکوبیده بود، شاید امروز سرنوشتی دیگر داشت و اتفاقات دیگری برای آن رقم خورده بود.


تهرانی که در دامنه‌های پر برف رشته‌کوه البرز قرار داشت و قله‌ همیشه سپید پوش دماوند قاب ماندگار هویت جغرافیایی آن بود. تهرانی که از آن همه باغ‌های میوه و قنات‌های زلالش به بزرگراه‌ها و تونل‌های سیمانی ماشین‌رو و برج‌های آسمان‌خراش رسیده است.


تهران امروز به یکی از پرجمعیت‌ترین شهرهای جهان تبدیل شده است و نام آن در فهرست پرجمعیت‌ترین شهرهای جهان، در کنار شهرهایی مثل سئول و بانکوک در رتبه سی و چهارم قرار دارد.


در این مقاله قصد داریم تا با بیان پیشینه تاریخی شهر بزرگ تهران، محله‌های قدیمی و مکان‌های دیدنی آن را که کم هم نیستند به شما معرفی کنیم تا تهران را بهتر و بیشتر از گذشته بشناسید و آن را دوست داشته باشید. در ادامه برای انتخاب بهترین محله برای اجاره روزانه خانه در تهران با جاباما همراه باشید. 


بهترین محله های تهران کجاست؟


بهترین محله های تهران کجاست؟

 بسیاری از مورخین و مفسرین بر این باورند که آبادانی شهر تهران با ویرانی شهر بزرگ ری آغاز شد. یورش وحشیانه قوم مغول به شهر ری سبب شد تا اهالی آن از بیم مرگ به مناطق اطراف گریزان شوند.


همین موضوع باعث شد تا کم‌کم دهات تهران، محل امنی برای پناه اهالی شهر بزرگ ری باشد. پس از سقوط سلسله زندیه و قدرت‌گیری ایل قاجار توسط آغا محمد خان، حالا دیگر همه توجه‌ها به سمت تهران سرازیر شده بود.


تهران آن روزگار متشکل از کلبه‌های گلی، باغ‌های سرسبز و کوچه‌های تنگ و پر پیچ و خم بود که اهالی آن مردمانی ساده و خوش‌باور بودند و سرشان به کار خودشان گرم بود. اما کم‌کم با تثبیت شدن موقعیت سیاسی پادشاهان قاجار، رخ تهران رنگ عوض کرد و هوای شهر به سرش زد.


تهران در طول حیات دویست و چند ساله خود بارها تغییر شکل داده است. نخستین بار در دوران ناصرالدین شاه که به تهران ناصری معروف است، پس آن در دوران پهلوی اول که سنگ بنای دوران جدید شهرنشینی‌ آن گذاشته شد و تا به همین امروز که این تغییر و تحول همچنان ادامه دارد و تهران را به دومین شهر بزرگ خاورمیانه تبدیل کرده است.


تهران پر از محله‌ها و خیابان‌هایی است که هر کدامشان برای خود یک کتاب تاریخ‌ با سرگذشت‌هایی شنیدنی و خواندنی هستند.


در این بخش قصد داریم تا با معرفی‌ محله‌های تهران، شما را هر چه بیشتر با تهران، کوچه پس‌کوچه‌ها و داستان‌هایش و ویژگی‌های مهم آن‌ها آشنا کنیم.


تجریش


تجریش

تجریش یکی از محله‌های بسیار قدیمی تهران است که در شمالی‌ترین نقطه آن واقع شده است. در واقع بر اساس بسیاری از مستندات تاریخی طجرشت نام اصلی تجریش است که یکی از روستاهای ییلاقی و خوش آب و هوای شهر ری محسوب می‌شد که امروزه در محدوده شهر تهران قرار دارد.


تجریش در دامنه رشته کوه‌های البرز قرار گرفته و ارتفاع آن از سطح دریا در حدود ۱۶۰۰ متر است. وجود قنات‌های متعدد در منطقه تجریش یکی دیگر از دلایل آب و هوای مطبوع این منطقه به شمار می‌آید. قنات‌‌هایی مثل: قنات امامزاده صالح، قنات محمدیه، قنات مقصود بیک، قنات سر پل تجریش و قنات کهریزک که امروز دیگر از آن‌ها خبری نیست.


یکی از نکات جالب توجه درباره منطقه تجریش، گویش قدیمی مردمان آن است که برای خود هویت و دستور زبانی مشخص داشتند و یکی از وجوه تمایز اهالی منطقه تجریش با دیگر مناطق و محله‌های تهران بوده است. در ادامه برخی از جاهای دیدنی تجریش را به شما معرفی می‌کنیم.


آستان امامزاده صالح


آستان امامزاده صالح

بر اساس روایات معتبر شیعه، صالح بن موسی الکاظم، برادر امام هشتم شعیان، حضرت رضا (ع) است. ایشان پس از آنکه ولایت عهدی به برادرشان حضرت رضا (ع) رسید از عراق راهی ایران شدند تا در جوار برادر باشند، اما در اتراق مسیر شمیران، توسط شخصی به نام حسن کرخی به شهادت رسیدند و پیکرشان در نزدیکی چناری بزرگ و قدیمی در همان منطقه به خاک سپرده شد.


از آنجایی که ایرانیان به خاندان عصمت و طهارت ارادتی خاص دارند، پس از شهادت ایشان محل دفنشان را زیارتگاه دوستداران اهل بیت قرار دادند. در سال ۱۲۱۰ هلاکوخان فرزند فتحعلی شاه قاجار، اقدام به بازسازی آستان امامزاده صالح کرد و در زمان شجاع السلطنه برادر دیگر هلاکو، مسجد، حمام صحن شمالی و حسینیه نیز به امامزاده اضافه شد.


یکی دیگر از نکات جالب توجه در امامزاده صالح نذر نمک است. امامزاده صالح هم مانند بسیاری دیگر از امکان مذهبی متبرکه یکی از مکان‌های مناسب برای پخش نذورات است، در این میان نمک یکی از نذرهای همیشگی است که میان زوار امامزاده صالح پخش می‌شود.


ریشه نذر نمک در میان زائران امامزاده صالح از سال‌های دور می‌آید، سال‌هایی که منطقه شمیران و تجریش برف‌های زیادی به خود می‌دید و اهالی برای جلوگیری از لیز خوردن در کوچه پس کوچه‌ها، نمک در سطح خیابان‌‌‌ها می‌پاشیدند تا رهگذران کمتر آسیب ببینند.


این عادت کم‌کم به یک رسم در روزهای برفی و یخبندان تبدیل شد و همین موضوع سبب شد تا نمک یکی از گزینه‌های همیشگی نذورات زائران امامزاده صالح باشد. 


خانه پرفسور حسابی


خانه پرفسور حسابی

اگر بخواهید از سمت خیابان ولیعصر وارد میدان تجریش شوید، کمی پس از خیابان پسیان به خانه پرفسور حسابی خواهید رسید.


در اوایل سال‌های ۱۳۰۰ خورشیدی معزالسطان (پدربزرگ پرفسور حسابی)  باغی ۴۰۰۰ هزار متری در تجریش خریداری می‌کند تا محلی برای آرامش خانواده‌اش فراهم کند.


معماری اصلی خانه را به دست ویکتور، معمار روسی می‌سپارد، اما پس از مدتی از حاج غلامحسین تفرشی تقاضا می‌کند تا در کنار معمار روس کار اتمام خانه را به پایان برساند تا خانه علاوه بر رعایت اصول مدرن معماری روز، از حال و هوای ایرانی هم برخوردار باشد. سرانجام در سال ۱۳۱۰ خانه آماده می‌شود.


پرفسور حسابی چهل سال پایانی عمر خود را در این خانه سپری کرد و از آنجایی که فضای داخلی خانه پاسخگوی نیاز‌های تحقیقاتی‌ ایشان نبود، قسمت‌های تازه‌ای را به خانه اضافه کردند و فضای کارگاه، کتابخانه و آزمایشگاه به دیگر فضاهای خانه اضافه شد.


دربند


دربند

اگر اهل سحرخیزی باشید و صبح‌های زود جمعه مسیرتان به میدان تجریش بخورد، بی‌تردید یکی از جالب‌ترین تصویرهایی که به چشمتان خواهد خورد، کوهنوردانی هستند که با کوله‌های بر دوش از میدان تجریش راهی دربند شده‌اند تا صبحانه‌ خود را در بالای کوه‌های تهران بخورند و از هوای بی‌نظیر آن لذت ببرند.


دربند یکی از زیباترین مسیرهای کوهنوردی در تهران است که در شمال باغ سعد‌آباد قرار دارد و یکی از اولین گزینه‌های تهرانی‌ها برای گشت و گذارهای ییلاقی است.


دربند در ارتفاع ۱۷۰۰ متر از سطح دریا قرار دارد و یکی از مسیرهای اصلی صعود کوهنوردان به رشته کوه‌های مرکزی البرز و قله توچال است.


یکی از جالب‌ترین دیدنی‌هایی که در مسیر دربند، چشم هر بیننده و گردشگری را به خود جلب می‌کند، مجسمه مرد کوهنورد است که در سال ۱۳۴۱ توسط رضا لعل ریاحی ساخته و نصب شده است.


درباره پیشینه ساخت این تندیس می‌گویند که در سال ۱۳۳۷ پیشنهاد ساخت آن از طرف یکی از کوهنوردان باسابقه و قدیمی به مرکز آموزش کوهستانی ارتش داده می‌شود و شهردار وقت، مبلغ ۱۰ هزار تومان را بابت هزینه ساخت مجسمه پرداخت ‌می‌کند.


پس از آن امیر شاه قدمی که مربی کوهنوردی مرکز آموزش کوهستانی و در آن زمان گروهبان ارتش بوده است را به‌عنوان مدل مجسمه انتخاب می‌کنند. سرانجام در سال ۱۳۳۸ یک سال پس از طرح پیشنهادی، مدل گچی مجسمه توسط سازنده ساخته و در میدان دربند، در آغاز مسیر کوهنوردان، نصب می‌شود، اما بارندگی و یخ زدگی زمستان همان سال سبب می‌‌شود تا دست و قسمتی از بدن مجسمه تخریب شده و از بین برود.


تا اینکه در ۱۳۴۱ با پیگیری‌های فدراسیون کوهنوردی، نمونه سیمانی تندیس توسط سازنده اصلی، رضا لعل ریاحی، مجدد ساخته و نصب می‌شود که هنوز هم بر قوت خود باقی‌مانده و از قاب‌های زیبا برای عکس یادگاری مسافران و کوهنوردان منطقه دربند است. 


کاخ سعدآباد


کاخ سعدآباد

مجموعه سعد‌آباد، مجموعه‌ای تاریخی است که کاخ‌های سلطنتی دوران قاجار و پهلوی را در بر دارد. وسعت مجموعه سعدآباد ۱۱۰ هکتار است که در ناحیه شمال شمیران در مجاورت دربند و در دامنه رشته‌های کوه‌های البرز واقع شده است.


وسعت این مجموعه از شمال به کوه‌های البرز، از ناحیه جنوب به میدان تجریش، از قسمت غرب به ولنجک و از سمت شرق به منطقه گلاب دره می‌رسد.


نیاوران


نیاوران

نیاوران یکی دیگر از محله‌های قدیمی تهران است که در شمال شرقی آن قرار دارد و بر خلاف تجریش، در دامنه جنوبی رشته کوه‌های البرز واقع شده است.


بسیاری از اهالی قدیمی نیاوران بر این باروند که این منطقه به دلیل آن که در گذشته‌های دور پر از نیزار بوده است و مردم برای استفاده از نی‌های آن به این منطقه آمد و شد می‌کردند، کم‌کم به منطقه نی‌آوران مشهور شده است.


خیابان نیاروان در حال حاضر با نام شهید باهنر شناخته می‌شود و مکان‌های تاریخی مانند کاخ نیاروان (کاخ اختصاصی پهلوی دوم)، پارک نیاوران، فرهنگسرای نیاروان و ورزشگاه شهدای نیاوران را در خود جا داده است.


نیاوران هم مانند تجریش به دلیل نزدیکی به رشته کوه‌های البرز، از آب و هوایی کوهستانی برخوردار است که گشت و گذار در آن می‌تواند لذت‌بخش باشد. از طرفی چون در ارتفاع ۱۷۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد یکی از خنک‌ترین نقاط تهران محسوب می‌شود که می‌تواند ییلاقی مناسب برای روزهای گرم تابستان باشد.


یوسف‌‌آباد


یوسف‌‌آباد

یوسف‌آباد هم مانند محله تجریش یکی دیگر از محله‌های قدیمی و اصیل شمال تهران محسوب می‌شود که به دلیل وجود بافت ترکیبی خانه‌های ویلایی و آپارتمانی، خیابان‌های پر دار و درخت و جوی‌های آب جاری، در میان اهالی تهران از محبوبیت بالایی برخوردار است.


بزرگ‌ترین میدان این محله میدان سید جمال‌الدین اسدآبادی است که بیشتر به نام میدان کلانتری شهرت دارد. وجه تسمیه آن هم به علت وجود ساختمان کلانتری ۱۲۵ تهران است که در ضلع شرقی میدان قرار دارد. کلانتری ۱۲۵ تهران یکی از کلانتری‌های قدیمی تهران است که ساختمان آن بارها به‌عنوان لوکیشن فیلم‌برداری بسیاری از فیلم‌ها و سریال‌ها مورد استفاده قرار گرفته است.


میدان فرهنگ یکی دیگر از میدان‌های قدیمی محله یوسف‌آباد است که ساختمان قدیمی سینما تئاتر گلریز، ساختمان فروشگاه شهر کتاب و شیرینی پوپک در آن واقع شده است.


اما یکی دیگر از جذابیت‌های دیدنی و فرهنگی محله یوسف‌آباد، پارک شفق است. این پارک یکی از پارک‌های محلی تهران محسوب می‌شود. پارک شفق در بین سال‌های ۱۳۴۵ تا ۱۳۴۸ توسط دکتر رضازاده شفق بنیان نهاده شد.


زمین آن تا پیش از احداث پارک متعلق به یک پادگان نظامی بوده است که پس از تقسیم اراضی بین کارمندان دولت، بخشی از باقیمانده آن به طرح پیشنهادی پارک تعلق می‌گیرد و مهندس کامران دیبا برای ساخت و طراحی پارک انتخاب می‌شود.


معماری پارک الهام گرفته از پارک‌های اروپایی و فرانسوی است و در بخش‌هایی از آن ترکیب معماری ایتالیایی و باغ‌های ایرانی هم به چشم می‌خورد. یکی از نشانه‌های پارک شفق که می‌تواند در خاطر همه رهگذرانی که به آن وارد شده‌اند برای همیشه بماند، وجود گذرگاه‌های غیر هم‌سطحی است که در پارک خودنمایی می‌کند.


این گذرگاه‌های غیر هم‌سطح حال و هوای معماری فرانسوی را به ذهن متبادر می‌کند.میدان اصلی پارک بر اساس معماری ایتالیایی طراحی شده و وجود استخر، آبنما و سکوهایی که محل نشستن و گپ زدن‌های دوستانه است سبب شده تا فضایی صمیمی در پارک ایجاد شود.


یکی دیگر از نشانه‌های منحصر به فرد پارک شفق یوسف‌آباد، وجود دو مجسمه برنزی از ساخته‌های پرویز تناولی است که به‌عنوان نمادی از ارتباط انسان با طبیعت در محل‌های مناسب نصب شده‌اند. 


اما یکی از نکات جالب توجه درباره پارک شفق که ممکن است کمتر به گوشتان خورده باشد این است که این پارک محل فیلمبرداری فیلم سینمایی دزد عروسک‌ها ساخته محمدرضا هنرمند نیز بوده است.


بازار


بازار

بازار تهران را شاید بتوان نبض اقتصادی شهر تهران نامید که یکی از بزرگ‌ترین و مطرح‌ترین بازارهای ایران محسوب می‌شود. بازار تهران در دل جنوبی‌ترین نقطه تهران واقع شده است و یکی از محل‌های مناسب برای دادوستد شهروندان است. بازار تهران یادگاری از دوران قاجار است که هنوز به قوت خود باقی‌مانده و پاسخگوی نیازهای مردم شهر تهران است.


بازار تهران از جنوب به خیابان مولوی، از شرق به خیابان مصطفی خمینی (سیروس)، از قسمت شمالی به خیابان پانزده خرداد (بوذرجمهری) و از ناحیه غرب به خیابان خیام دسترسی دارد.


لاله‌زار


لاله‌زار

زمانی که فتحعلی‌شاه قاجار بیرون از حصار شاه طهماسبی تهران، باغ لاله‌زار را احداث کرد هیچ فکرش را نمی‌کرد که روزگاری از راه برسد که لاله‌زار در دل مرکز شهر تهران قرار بگیرد.


پس از فتحعلی‌شاه قاجار، ناصرالدین شاه تصمیم گرفت بر اساس تجربه سفرش به اروپا خیابانی مانند شانزه‌لیزه فرانسه را در تهران راه‌اندازی کند. از همین رو دستور داد تا از میان باغ مصفای لاله‌زار خیابانی امروزی و مدرن احداث کنند.


مهدی قلی خان هدایت درباره این واقعه می‌نویسد:


لاله‌زار باغی بود بین خیابان لاله‌زار و میدانی در متمم خیابان استانبول و خیابان ماشین که حال بر آن نام اکباتان نهاده‌اند. ناصرالدین شاه لاله‌زار را به مبلغ ۹۰ هزار تومان فروخت. تولوزان التماس‌ها کرد که نگاه بدارند که سبب لطافت هوای شهر است.


نشنید. در تابستان لاله‌زار هوای خنک بسیار خوبی داشت. اینک که هوای آن خیابان باطناً و ظاهراً کثیف و موذی است و محل توجه و ازدحام خلق است.


لاله‌زار، تاریخی عجیب را از سر گذرانده است. در دوران پهلوی اول و  دوم یکی از شیک‌ترین خیابان‌های تهران به شمار می‌رفت که بسیاری از متمولین و شیک‌پوشان تهران آن را برای گشت و گذارهای خود انتخاب می‌کردند.


وجود کافه‌ها، استودیوهای فیلم‌برداری، سینما‌ها و تئاترها به لاله‌زار رنگ و بوی دیگر داده بود و کمتر تهرانی‌ای در آن روزگار پیدا می‌شد که برای تفرج و سرگرمی و خوشگذرانی به لاله‌زار قدم نگذاشته باشد.


در سال‌های بعدتر با رشد شهر، لاله‌زار از آن هیاهو افتاد و کم‌کم چهره‌اش دستخوش تغییرات روزگار شد. بعد از وقوع انقلاب اسلامی خیابان لاله‌زار به طور کلی تغییر ماهیت داد و بیشتر ساختمان‌های آن به انبار و فروشگاه لوازم الکتریکی تبدیل شد که همچنان که بر همان منوال است.


میدان انقلاب


میدان انقلاب

میدان انقلاب تهران را شاید بتوان یکی از میادین اصلی شهر تهران نام برد. میدان انقلاب به دلیل مرکزیت و امکان دسترسی آسان به دیگر نقاط شهر، روزانه جمعیت زیادی را در دل خود مشاهده می‌کند.


پیش از وقوع انقلاب اسلامی نام میدان ۲۴ اسفند بود که برابر با زادروز رضا شاه بود و به همین مناسبت تندیسی از رضاخان در آن نصب شده بود که در روزهای پر هیاهوی انقلاب، توسط مردم انقلابی به زیر کشیده شد و نام میدان به انقلاب اسلامی تغییر پیدا کرد.


میدان انقلاب و خیابان‌های اطرافش به دلیل نزدیکی به ساختمان دانشگاه تهران یکی از محله‌های مناسب برای سکونت دانشجویان و کارمندان است. وجود آپارتمان‌ها و خانه‌های متعدد در این خیابان سبب شده تا بسیاری از افراد این محله را برای سکونت خود و خانواده‌شان انتخاب کنند.


زعفرانیه


زعفرانیه

زعفرانیه یکی از محلات اعیان‌نشین در شمال شهر تهران است که در کوهپایه‌های البرز قرار دارد. کوهستانی بودن این منطقه باعث شده است تا زعفرانیه یکی از خوش آب و هواترین محله‌های تهران باشد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید زعفرانیه در گذشته روستا بود و عمده زمین‌های آن کارکرد زراعی داشت.


راه‌آهن


راه‌آهن

محله راه‌آهن در منطقه ۱۶ تهران واقع شده است. خیابانی که از سمت شمال به خیابان مختاری، از سمت جنوب به میدان شوش، از ناحیه شرق به خیابان وحدت اسلامی و از قسمت غرب به خیابان کارگر (امیرآباد) راه دارد.


یکی از نمادهای مهم و تاریخی در محله راه‌آهن، ساختمان قدیمی ایستگاه راه‌آ‌هن تهران است که در مهرماه سال ۱۳۰۶ کلنگ احداث آن توسط پهلوی اول زده شده است.


این محله به دلیل نزدیکی به ایستگاه راه‌آهن، مسافرخانه‌های بسیاری را در دل خود جا داده است و که در طول شبانه‌روز پذیرای مسافران و مهمانان بسیاری هستند.


جاهای دیدنی و تاریخی در تهران


جاهای دیدنی و تاریخی در تهران

تهران هم مانند بسیاری از شهرهای دیگر دنیا اماکن دیدنی کم ندارد. از آنجایی که تهران یکی از قدیمی‌ترین پایتخت‌های ایران بوده است، رخدادهای تاریخی زیادی را تجربه کرده و مکان‌های تاریخی فراوانی را در دل خود جا داده است که هر کدامشان داستانی شنیدنی به همراه دارند. در این بخش می‌خواهیم به معرفی برخی از این مکان‌ها بپردازیم تا شما را بیشتر با زیبایی‌ها تهران آشنا کنیم.


باغ ملی


باغ ملی

باغ ملی تهران یکی از ابنیه‌های قدیمی تهران است که تاریخ تأسیس آن به دوران قاجار می‌رسد. یکی از جلوه‌های زیبای این باغ سردر آن است که امروزه به‌عنوان یکی از نمادهای ماندگار و معروف تهران شناخته می‌شود.


طراحی و ساخت سردر باغ ملی توسط جعفرخان معمار کاشانی صورت گرفته و آمیزه‌ای از معماری اروپایی و ایرانی دارد. در بخش بالایی این بنا جایگاه دیده‌بانی، نقاره‌زنی و گذر نیروهای نظامی طراحی شده است.


سردر باغ ملی به‌عنوان دروازه ورودی به میدان مشق که محل تمرین نیروهای نظامی بود، شناخته می‌شود. وجود ساختمان‌های وزارت امور خارجه، کتابخانه ملی و موزه ایران باستان یکی دیگر از جلوه‌های گردشگری در محوطه باغ ملی است.


کاخ نیاوران


کاخ نیاوران

بازدید از کاخ‌های سلطنتی همیشه یکی از گزینه‌های جالب توجه برای گردشگران و مسافران است. بسیاری از کسانی که به تهران سفر می‌کنند نیز از این قاعده مستثنی نیستند و دوست دارند به بازدید از کاخ‌های تاریخی بروند.


کاخ نیاوران تهران که به دستور محمدرضا شاه پهلوی برای سکونت خانواده سلطنتی در محله نیاوران تهران احداث شد، یکی از کاخ‌های نسبتاً قدیمی تهران محسوب می‌شود که بازید از آن برای عموم مردم آزاد است.


ساخت این بنای سلطنتی در سال ۱۳۳۷ آغاز و سرانجام در سال ۱۳۴۶ آماده بهره‌برداری و سکونت خاندان سلطنتی شد.


معماری منحصر به فرد کاخ با سقفی متحرک، یکی از جلوه‌های دیدنی است که می‌تواند توجه هر گردشگری را به خود جلب کند. این کاخ با مساحتی در حدود ۹۰۰۰ متر مربع در دو و نیم طبقه احداث شد که در ابتدا به عنوان محلی برای پذیرایی از مهمانان خارجی در نظر گرفته شده بود، اما پس از اتمام مراحل ساخت و بهره‌برداری کامل، به محل سکونت محمدرضا شاه پهلوی و خانواده‌اش اختصاص پیدا کرد.


خانه مقدم


خانه مقدم

موزه مقدم یکی از خانه‌های تاریخی تهران است که محل سکونت خاندان محمد تقی خان احتساب‌ الملک از افراد با نفوذ دربار قاجار بوده است. این خانه در دوران پهلوی اول توسط دکتر محسن مقدم استاد باستان شناسی دانشگاه تهران خریداری شده و به محل سکونت دائمی دکتر مقدم و همسرشان، بانو سلما، تبدیل می‌شود.


خانه موزه مقدم در محدوده خیابان امام خمینی (سپه) واقع شده است و یکی از زیباترین خانه‌های تهران محسوب می‌شود. معماری منحصر به فرد داخلی خانه با فضایی بوستانی و دنج باعث شده تا این خانه میزبان بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی باشد.


خانه تیمورتاش


خانه تیمورتاش

خانه تیمورتاش که امروزه آن را با عنوان موزه جنگ می‌شناسند، یکی از خانه‌های قدیمی تهران است که از دوران قاجار بر جا مانده است. تیمورتاش وزیر دربار رضاشاه پهلوی در دوران صدارت خود این خانه را از سردار محتشم بختیاری خریداری کرد و به‌عنوان محل سکونت خود برگزید. پس از آنکه تیمورتاش توسط افراد رضاخان به قتل رسید، این خانه به دستور رضا شاه برای تأسیس دانشگاه جنگ به ارتش واگذار شد.


اگر در سفر به تهران گذرتان به حوالی منطقه پاستور و میدان حر افتاد حتماً سری به خانه تیمورتاش بزنید. معماری خاص و جلوه‌های زیبای آن یکی از نکات قابل توجه مسافران و گردشگران است.


اجاره آپارتمان مبله در تهران


اجاره آپارتمان مبله در تهران

تهران به‌عنوان یک پایتخت مدرن و امروزی، یکی از گزینه‌های مناسب برای اجاره آپارتمان مبله است. وجود خانه‌های متعدد با متراژهای متفاوت و گستردگی محله‌های فراوان در تهران سبب شده است تا افرادی زیادی این شهر را برای محل سکونت و اقامت خود انتخاب کنند.


بسیاری از کارمندان، دانشجویان و افرادی که به صورت موقت در تهران حضور دارند، ترجیح می‌د‌هند به‌جای اقامت در هتل‌های چند ستاره و یا مسافرخانه‌های کوچک، با اجاره یک آپارتمان مبله، نیازهای خود را در روزهای اقامتشان در تهران بر طرف کنند.


همان‌طور که پیش از این گفتیم، تهران به دلیل وسعت خود، یکی از گزینه‌های مناسب برای اجاره آپارتمان است که با توجه به بودجه‌تان، می‌توانید به محله‌های مختلف از ارزان‌ترین تا لوکس‌ترین آن سر بزنید و آپارتمان مورد نیاز خود را برای اجاره انتخاب کنید.


یکی از ویژگی‌های مهمی که گزینه اجاره آپارتمان مبله در تهران دارد این است که شما دیگر نیازی ندارید برای پر کردن آپارتمانتان وسایل تازه خریداری کنید و یا هزینه‌ای بایت حمل وسایلتان به آپارتمان جدید بدهید. این نکته می‌تواند در کاهش هزینه‌ها و صرفه‌جویی اقتصادی‌ بسیار مهم باشد.


اجاره سوئیت در تهران


اجاره سوئیت در تهران

یکی از امتیازاتی که اجاره سوئیت در تهران دارد این است که امکانات یک خانه را در ابعادی کوچک‌تر و مفیدتر در اختیار افراد قرار می‌دهد. تهران هم مانند بسیاری از شهرهای دیگر دارای سوئیت‌های مناسب برای اجاره کوتاه مدت و بلند مدت است.


اگر برای سفر به تهران چمدان خود را بسته‌اید پیشنهاد می‌کنیم برای محل اقامت خود به یکی از گزینه‌های اجاره سوئیت یا آپارتمان مبله در تهران فکر کنید.


سوئیت‌ها با داشتن امکاناتی مانند اتاق خواب، آشپزخانه و فضای نشیمن مناسب این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا تجربه خانه شخصی خود را در آن پشت‌سر بگذارید.


بهترین راه برای اجاره خانه مبله در تهران


بهترین راه برای اجاره خانه مبله در تهران

یکی از مناسب‌ترین روش‌ها برای اجاره آپارتمان مبله یا سو‌ئیت در تهران مراجعه به سایت‌های معتبر مانند جاباما است. این سایت‌ها با همکاری یک گروه متخصص برای شما این امکان را فراهم می‌کند تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن بتوانید گزینه مناسب خود برای اجاره آپارتمان مبله یا سوئیت در تهران را پیدا کنید.


برای انتخاب یک اقامتگاه مناسب در تهران تنها کافی است نام تهران را در سایت جاباما جستجو کنید تا با فهرست کاملی از سوئیت‌ها و آپارتمان‌های مبله در این شهر روبه‌رو شوید.


با مشاهده آلبوم تصاویر هر اقامتگاه، بررسی امکانات و دسترسی‌های آن و همچنین مطالعه نظرات مسافران قبلی می‌توانید بهترین فضای اقامت در سفر را با کم‌ترین هزینه اجاره کنید و سفری خوش در تهران برای خودتان بسازید.


پاسخ به سوالات متداول درباره محله‌های تهران


بهترین مناطق تهران کجاست؟

تهران به‌عنوان پایتخت ایران، دارای مناطق مناسب زیادی است که با توجه به شرایط مالی و فرهنگی افراد می‌تواند پاسخگوی نیازهای آنان باشد. به طور مثال مناطق شمال تهران در مقایسه با جنوب آن از آب و هوایی خنک‌تر برخوردارند و قیمت اجاره آپارتمان مبله یا اجاره سوئیت در آن‌ها بالاتر است.

آیا برای سفر به تهران می‌توانیم خانه مبله اجاره کنیم؟

بهترین راه برای اجاره خانه مبله در تهران چیست؟