نکات پیشگیری از کرونا در سفر ؛ چگونه ایمن به مقصد برسیم؟
عده زیادی به دنبال روشی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا در سفر هستند. هنوز هم برخی افراد ترجیح میدهند در خانه بمانند، اما این دسته تنها بخش کوچکی از جامعه است. برخی از ما ناچاریم برای رفع مسائل زندگی از خانه بیرون بزنیم. از سوی دیگر کاهش ارتباطات اجتماعی باعث تأثیر روی روان افراد نیز میشود.
برای همین بعد از کاهش محدودیتها، افراد زیادی به دنبال یک مقصد جذاب برای یک مسافرت چند روزه میگردند. اما نباید بیمحابا به دل جاده زده و برای پیشگیری از ویروس کرونا برنامه نداشت. برای این کار هم به آگاهی از چیستی، شیوهی انتقال علائم و… این بیماری نیازمند خواهیم بود.
پس اگر به دنبال راههای مقابله با کرونا در پیش از سفر، حین سفر و پس از آن هستید، این مطلب را از دست ندهید. در این پست به شما توضیح دادهایم چگونه با دغدغهی خاطر کمتری یک سفر دلانگیز را تجربه کنید.
راه انتقال کرونا چیست؟
از مهمترین نکات پیشگیری از کرونا، آشنایی با روشهای انتقال این ویروس است. زیرا بدون دانستن این نکته، احتمال دارد در معرض خطر باشید و اصلاً متوجه نشوید.
اول از همه باید گفت کرونا ویروسی هوازی است و از طریق سیستم تنفسی فرد آلوده، خود را منتشر میکنند. در هنگام تنفس چنین شخصی، ذرات ریز ویروس در محیط پخش میشوند و احتمال آلودگی برای افراد نزدیک بالا میرود.
با این حال احتمال تنفس ویروس کووید ۱۹ برای افراد دورتر، باز هم در فضاهای سربسته وجود دارد.
طبق نظر مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا شیوههای شیوع کرونا عبارتند از:
- دستگاه تنفس: افشانههای ریز موجود در هوا ممکن است حاوی ویروس باشند. خطر ابتلا در فاصلهی ۱.۵ تا ۲ متری منبع کرونا (به دلیل غلظت بالای ویروس) بسیار زیاد است.
- غشاهای مخاطی: رسوب ویروس در ذرات سرفه و عطسهی افراد، میتواند سلامت دیگران را به خطر بیندازد. همچنین غلظت ذرات بازدمی (و در نتیجه میزان خطر)، نسبت به فاصله با فرد آلوده رابطه مستقیم دارد.
- لمس محیطهای آلوده: یکی از راههای جلوگیری از کرونا، اطمینان از نظافت سطوح است. اگر محیط یا سطحی به ذرات تنفسی یا مخاطیِ آلوده به ویروس آغشته باشد، امکن سرایت آن به دیگران وجود دارد.
علائم ابتلا به کرونا
علائم ویروس کرونا بسیار متغیر است و طیف مختلفی از نشانهها را شامل میشود. باتوجه به جهشهای مختلف این ویروس نیز، فراوانی هرکدام از علائم در هر مرحلهی همهگیری متفاوت است. برخی نیز نشانههای موجود در بدنشان را با ویروس سرماخوردگی اشتباه میگیرند. در نتیجه برای مقابله با کرونا، شناخت دقیق نشانههای این بیمار لازم خواهد بود که عبارتند از:
علائم شایع
- تب
- سرفه
- خستگی و بیحالی
- کاهش یا از دست داده حس بویایی و چشایی
علائم کمتر شایع
- گلو درد
- سر درد
- اسهال
- جوش و تغییر رنگ پوست
- قرمزی چشم
علائم حتمی ابتلا به کرونا
- تنگی نفس و تنفس کوتاه
- اختلال تکلم و تحرک یا گیجی
- درد در قفسهی سینه
با مشاهدهی نشانههای کرونا چه باید کرد؟
شاید با اندک احساس سوزشی در گلو یا سرفه، حجم نگرانی زیادی سراغتان بیاید. اما به افکار منفی اجازهی جولان ندهید. به هر حال تنها راه قطعی تشخیص کرونا انجام آزمایش است. در صورت مثبت شدن تست هم، نترسید و آرامش خود را حفظ کنید؛ چرا که تنها در موارد معدودی نیاز به بستری در بیمارستان خواهد بود. اول از همه به دنبال راه های پیشگیری از کرونا باشید تا خدایناکرده دچار مشکلی نگردید. بعد از آن تنها اگر به موارد زیر دچار شدید، نوبت به بیمارستان خواهد رسید:
- اختلال جدی در تنفس
- درد مزمن یا فشار مداوم بر قفسهی سینه
- گیجی مستمر
- ناتوانی در هوشیاری یا حفظ آن
- رنگ پریدگی، آبی یا خاکستری شدن پوست، لب یا ناخنها
چطور از ابتلا به کرونا جلوگیری کنیم؟
احتمالاً شما هم جملهی معروف «پیشگیری بهتر از درمان است» را شنیدهاید. همه میدانیم برخی اتفاقات زیانهای غیرقابلجبرانی را به ما تحمیل میکنند.
پس چه بهتر تا حد توانمان، از رخدادن آنها جلوگیری نماییم. برای مقابله با ویروس کووید-۱۹ دستورالعملهایی وجود دارد (بهویژه جهت پیشگیری از کرونا در سفر) که باید به آنها توجه کرد. برخی راههای پیشگیری از کرونا عبارتند از:
- واکسن: اگر تا کنون اقدام به واکسینه شدن نکردهاید، در اولین زمان ممکن برای آن اقدام نمایید. این کار تا حد زیادی به مصونیت شما در مقابل بیماری کرونا کمک میکند.
- حفظ فاصله اجتماعی: یکی دیگر از راه های جلوگیری از کرونا حفظ فاصله مناسب با سایر افراد است. اگر کسی نشانههای بیماری را ندارد، حداقل ۱ متر از او دور بمانید. همچنین بههیچوجه در جمعها و دورهمیها شرکت نکنید.
- استفاده از ماسک: حتماً از ماسکهای مناسب استفاده نمایید. همچنین باید ماسکتان را به درستی روی صورت قرار دهید. در غیر این صورت، این کار برای مقابله با کرونا کمکی نخواهد کرد.
- شستن و ضدعفونی دستها: مرتبا دستهای خود را یا با محلولهای ضدعفونی یا با آب و صابون بشویید.
- پوشاندن دهان و بینی هنگام عطسه یا سرفه: اگر ناگهان سرفه یا عطسه کردید و ماسک در دسترس نبود نگران نشوید: با استفاده از گودی آرنج یا یک دستمال تمیز سطح بینی و دهانتان را بپوشید.
اگر قصد سفر دارید، در اینجا درباره چک لیست کامل وسایل سفر بخوانید.
راه های پیشگیری از کرونا در سفر هوایی
هر کسی که میداند بیماری کرونا چیست، تا حد امکان از محیطهای پرجمعیت دوری میکند. اما با این حال گاهی سفرهایی ضروری برایتان پیش میآید و امکان نرفتن به چنین سفری وجود ندارد.
در این مواقع بهتر است با توجه به برخی نکات، به حفظ سلامتی خود کمک کنید. جدا از دستورالعملهای عمومی، نکات دیگری نیز وجود دارد که رعایت آنها بسیار مفید خواهد بود:
- سعی کنید یک صندلی کنار پنجره را انتخاب نمایید. با این کار با افراد کمتری مواجه خواهید شد.
- بدون وجود ضرورت، از صندلی خود بلند یا جابجا نشوید.
- بعد از سوار شدن ابتدا دستهاتان را ضدعفونی کنید.
- علاوهبر دستها، فضای اطراف خودتان را نیز با محلول ضدعفونی تمیز نمایید.
- تا میتوانید از تماس با اجسام اطراف (حتی روزنامه و مجلهی موجود در هواپیما) اجتناب کنید.
- از تماس دست با چشم و دهان پرهیز نمایید.
- هنگام پیاده شدن نیز صبر کنید تا دیگران پیاده شوند و بعد برای خروج اقدام کنید. در این صورت با تعداد افراد کمتری تماس خواهید داشت.
راه های پیشگیری از کرونا در سفر با اتوبوس و قطار
یکی از وسایل پراستفادهی حملونقل عومی قطارها و اتوبوسها هستند. جدا از قیمت کمتر، دسترسی به آنها نیز راحتتر است. به همین دلیل هم شاهد استفادهی بیشتر اتوبوس و قطار نسبت به هواپیما هستیم.
در اولین قدم سعی کنید بلیت خود را از طریق سامانههای آنلاین تهیه نمایید تا در صفهای شلوغ قرار نگیرید. همچنین هنگام عبور از گیتهای ورودی فاصلهی خود با نفر مقابل را حفظ نمایید. برای مقابله با کرونا هنگام استفاده از این وسایل نیز، موارد زیر را رعایت نمایید:
- در صورت امکان پنجرههای اتوبوس یا قطار را باز کنید.
- تماس خود با اجسام را به کمترین میزان ممکن برسانید.
- سعی کنید تا جای ممکن از صحبت کردن دوری نمایید.
- حتی برای یک لحظه ماسک خود را پایین نیاورید.
- دستهای خود را مرتبا ضدعفونی کنید.
- از تماس دستها با دهن و چشم خودداری نمایید.
- هنگام توقف در ایستگاهها برای اقامهی نماز، مهر و سجادهی شخصی به همراه داشته باشید.
- تنها از مواد خوراکی بستهبندی شده استفاده کنید.
راه های پیشگیری از کرونا در سفر با خودروی شخصی
یکی از لذتبخشترین شیوههای سفر، مسافرت همراه خانواده با استفادهی خودوری شخصی است. اما باید در نظر داشت این کار اگر منجر به بیماری یکی از افراد خانواده شود، تمام آن خاطرات را به یک اتفاق تلخ بدل میکند.
برای همین در چنین سفرهایی هم نکات پیشگیری از کرونا بسیار مهم هستند. پس موارد زیر را به خاطر بسپارید:
- سعی کنید در توقفگاههای خلوتتر بایستید.
- اگر قصد تهیه مواد خوراکی دارید، از محصولات بستهبندی استفاده نمایید.
- هنگام پیاده شدن در پمپهای بنزین حتماً ماسک به همراه داشته باشید.
- پس از خرید، سوختگیری و… دستهای خود را ضدعفونی کنید.
- در مکانهای خلوت شیشهی خودرو را پایین بیاورید تا هوا بهتر در گردش باشد.
- در مکانهای شلوغ شیشه اتومبیل را بالا بیاورید و از سیستم تهویه خودرو استفاده نمایید.
- تا جای ممکن از سرویسهای بهداشتی بین راهی استفاده نکنید. در صورت لزوم هم با احتیاط کامل به سراغ استفاده از آنها بروید.
اگر دلتنگ سفر هستید و در عین حال نگران بیماری، بهتر است به مقاصد دور سفر نکنید. اگر ساکن تهران هستید، جاباما بهترین و باکیفیت ترین اقامتگاه های اطراف تهران را به شما پیشنهاد میدهد.
راه های پیشگیری از کرونا در هتل، مسافرخانه و اقامتگاه
بخشی از اتلاف وقت ما در طول مسافرت، ناشی از زمان مورد نیاز برای پیدا کردن یک اقامتگاه است. در دوران همهگیری کنونی این مسأله جدا از هدر دادن وقت، باعث افزایش خطر ابتلا به ویروس کرونا نیز خواهد شد.
از همین رو برای مقابله با کرونا در سفر تا جای ممکن هتل خود را آنلاین رزرو نمایید. همچنین دقت کنید محل اِسکان انتخابی شما، تمام پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمایید.
موارد بالا نیمی از مسیر است و نیم دیگر به شما و سایر مسافران وابسته است. برای همین سعی کنید موارد زیر را در دستور کار خود داشته باشید:
- استفاده از ماسک در راهروها و سالن انتظار
- کاهش تماس با سطحهای بسیار آلوده از جمله دستگیرهها، دکمههای آسانسور و…
- ضدعفونی سطوح پرتماسی مانند دستگیرهی در اتاق، کنترلها و…
- حفظ فاصله با سایر مسافران
- استفاده از آسانسور با تعداد نفرات کم
نکتهی خیلی خیلی مهم: سرویس جاباما پلاس امکانی را فراهم کرده تا شما با یک تیر دو نشان بزنید. با این سرویس علاوهبر رزو آنلاین اقامتگاه، از سلامت محیط هم مطمئن خواهید شد.
اقامتگاههای ارائه شده در جاباما پلاس به طور مداوم ضدعفونی میشوند. همچنین به هرکدام از مهمانان یک پک بهداشتی رایگان تعلق خواهد گرفت. با این کار هم سفری بدون کرونا خواهید داشت و هم در زمان خود صرفهجویی میکنید.
درباره سرویس جاباما پلاس و اقامتگاه های بهداشتی بیشتر بخوانید.
راه های پیشگیری از کرونا در رستوران های بین شهری
همیشه شرایط آن وجود ندارد با خود غذای خانگی همراه داشته باشیم. در نتیجه اصلیترین گزینه برای رفع گرسنگی، استفاده از رستورانهای بین راهی خواهد بود.
از آنجایی که غذا با سلامتی ارتبط تنگاتنگی دارد، رعایت نکات مهم پیشگیری از کرونا ویروس در چنین مکانهایی اهمیت مضاعفی خواهد داشت. برای همین هم رعایت چند نکته زیر را هرگز فراموش نکنید:
- از سلامت محیط، پرسنل و غذای رستوران اطمینان کسب کنید؛ اگر در محیط علائمی از عدمرعایت بهداشت یا ابتلای کارکنان به بیماری مشاهده نمودید، اصلاً سراغ غذای آنجا نروید.
- با پرسوجو از سایر مشتریان، از پخته شدن کامل غذا مطمئن شوید.
- از نان بستهبندی و قاشق و چنگال یکبار مصرف استفاده کنید.
- هزینهی غذا را تنها با کارت بانکی پرداخت کنید؛ استفاده از پول نقد میتواند منجر به انتقال آلودگی شود.
- حتماً دستها و کارت خود را ضدعفونی نمایید.
- میزی را انتخاب کنید که اطراف آن خلوت باشد.
- از تماس با اجسام درون رستوران پرهیز و برای جابجایی موردی ضروی از دستمال استفاده کنید.
نکات مهم جلوگیری از ابتلا به کرونا در سفر
متأسفانه ویروس کرونا همیشه در کمین است و کوچکترین غفلتی منجر به بیماری خواهد شد. مهم نیست در خانهی خودمان باشیم، در کوچه یا در مسیر مسافرت، باز هم رعایت راه های پیشگیری از کرونا ضروری خواهد بود. در نتیجه چه پیش از سفر، چه هنگام آن و چه پس از پایان مسافرت برای مقابله با کرونا برنامه داشته باشید.
توصیه های مهم کاهش احتمال ابتلا به کرونا پیش از سفر
همینطور که در حال بستن چمدان هستید به حفظ سلامتی خود هم فکر کنید. درست است مسافرت باعث زدودن خستگی از انسان میشود، اما نباید هزینهی آن درگیری با یک بیماری خطرناک باشد.
نه نیاز به ترسیدن نیست! بلکه مهم دقت به خرج دادن و برنامهریزی است. چند نکتهی مهم در پایین وجود دارد که میتواند به یاری شما برسد.
- اگر کاملاً واکسینه نشدید، در صورت امکان سفر خود را به تعویق بیندازید.
- میزان نرخ ابتلا به کرونا در شهر مقصدتان را چک کنید.
- قبل از مسافرت تست کرونا بدهید.
- در صورت مثبت بدون تست یا داشتن نشانههای اصلی، به سفر نروید!
توصیه های مهم کاهش احتمال ابتلا به کرونا حین سفر
در این مرحله از مسافرتتان باید بیشتر هوشیار باشید؛ ارتباط با افراد مختلف شما را در معرض خطر بیشتری قرار میدهد. پس تا میتوانید به توصیههای زیر عمل کنید.
- یک ماسک مناسب را به درستی روی بینی و دهان قرار دهید. در ضمن تحت هیچ شرایط ماسکتان در معابر عمومی بر ندارید.
- تمام پروتکلهای بهداشتی را در تمام لحظات سفر رعایت نمایید.
- اگر کودک بیشتر از ۲ سال به همراه دارید، در محیطهای سرپوشیده برای او ماسک تهیه نمایید.
- همیشه وسایل ضدعفونی به همراه داشته باشید.
توصیه های مهم کاهش احتمال ابتلا به کرونا پس از سفر
یکی از وظایف اخلاقی هر انسانی، احترام به سلامتی و جان سایر انسانها است. اگر مسافرت ما سبب آسیب یا به افراد نزدیکمان یا بیماری آنها شود، در دادگاه وجدانمان مقصر خواهیم بود. از همین رو باید برای جلوگیری از ابتلای دیگران به کرونا و مقابله با این ویروس، تمهیداتی داشت. برخی از این نکات عبارتند از:
- بررسی کنید علائم کرونا در بدن شما وجود دارد یا نه؛ در صورت مشاهدهی علائم هم فوراً تست دهید.
- در صورت مثبت شدن تست یا جدی بودن علائم، خود را قرنطینه کنید.
- اگر به شهر شلوغی رفتهاید، حتی در صورت منفی شدن تست باز هم ۳ تا ۵ روز در خانه بمانید.
البته جاباما با ارايه سرویسی به نام جاباماپلاس تمام دغدغههای بهداشتی اقامتگاه مورد نظرتان را برطرف میکند.
سخن پایانی
همگی میتوانیم باید از محیطهای شلوغ جهت حفظ سلامتی خود و اطرافیان دوری نماییم. بخشی از این کار را میتوانید با استفاده از سایت جاباما انجام دهید.